LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 17 d., trečiadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ergonomiška avalynė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-07-03
CROCSai: batai su charakteriu
Jų nekenčia arba myli, iš jų juokiasi arba žavisi - pasaulį krečia crocsomanija. Mylintys internete kuria forumus ir gali ištisas dienas diskutuoti apie jų privalumus, nekenčiantys... taip pat kuria forumus ir piktinasi jais. Aišku viena: CROCSai - tai batai, kurie nepalieka abejingų.

Žavūs baisuokliai

CROCSai iš pirmo žvilgsnio šokiruoja. Šokiruoja ir iš antro - griaudami stereotipus, kokia turi būti avalynė. Tradicinės CROCSų klumpės greičiau panašios į kaliošus su skylutėmis, o ne į avalynę, kurią norėtum matyti ant savo išpuoselėtų kojų.

Gražiais jų nevadina net patys didžiausi gerbėjai. Epitetai, kurių jie sulaukia, patys įvairiausi: linksmi, įdomūs, keisti, bet dažniausiai - patogūs.

Ir atsirado jie anaiptol ne pigumo ir paprastumo ieškant . Turtingi amerikiečiai jachtų savininkai, visuomet susirūpinę prabangių denių švara ir savo sveikata, 2002 metais užsakė sukurti specialią avalynę, kuri būtų patogi kojai, neslidinėtų ir neteptų denio, neskęstų ir kartu būtų išskirtinė. Taip atsirado CROCSai.  

Paslaptis - medžiaga ir dizainas

Vos pasirodę CROCSai tapo tokie populiarūs, kad juos puolė padirbinėti visame pasaulyje. Tačiau pakaitalai netikri lyg krokodilo ašaros, nes tikrieji CROCSai gaminami iš specialios croslite medžiagos, kurios sudėtis laikoma paslaptyje kaip ir Coca-colos receptas.

croslite pagaminti batai tokie minkšti ir tvirti, kad, kaip juokauja gamintojai, greičiau atsibosta negu nusidėvi, ir kartu tokie lengvi, kad visiškai nejuntami ant kojų, nes sveria vos 30 g (ledų porcija sveria 120 g!).

Jais avinčiųjų šūkis galėtų būti „Laisvę kojoms!", nes apsiavęs jautiesi... basas. Todėl greičiausiai jų privalumus įvertino žmonės, kurių profesijos reikalauja ilgai stovėti ar vaikščioti: medikai (ypač ortodontai, chirurgai), pardavėjai, kirpėjai. Dideliais CROCSų gerbėjais tapo nėščios moterys ir vaikai.

Tokį patogumą suteikia ergonomiškas dizainas: platus ir erdvus avalynės vidus nespaudžia kojos, o mažais pumpurėliais išklotas padas masažuoja pėdą, suaktyvindamas kraujotaką. Ventiliacinės skylutės ir antimikrobinė danga apsaugo nuo prakaitavimo, todėl CROCSuose kojos prakaituoja mažiau, negu įprastuose batuose. Patys gamintojai CROCSus vadina naujos kartos avalyne.

Visos vaivorykštės spalvos

Gamintojai teigia, kad CROCSams  net nereikia reklamos, nes patys save reklamuoja rėksminga išvaizda. Dėl šios priežasties jie buvo užfiksuoti ir ant daugelio garsenybių kojų: Amerikos prezidentas Džordžas Bušas turi juodus CROCSus (avi su kojinėmis!), aktorius Džekas Nikolsonas - mėlynus, kurių spalva dabar taip ir vadinama - „nikolsono".

Kaip sako dizaineriai, CROCSų nereikia prie nieko derinti, nes... jie nepriderinami. Tiesiog jeigu žmogus juos avi, vadinasi, jam svarbiausia yra kojų patogumas ir laisvė.

Lietuvoje CROCSais prekiaujama pirmą vasarą, tačiau didžiausią asortimentą siūlančios internetinės parduotuvės Open24.lt duomenimis, lietuviai nesibaido pačių ryškiausių atspalvių, o  gamintojai, pasirinkę savo logotipui linksmo krokodiliuko portretą, žaidžia visomis vaivorykštės spalvomis ir net daugiau. Spalvų gama nuo... iki....: balti, juodi, geltoni, raudoni, žali, žydri, net auksiniai ir sidabriniai.

Jei spalvų per mažai - į batuose esančias skylutes įsisegamas vienas iš daugybės aksesuarų: gėlytė, boružė, žuvytė, dobilo lapelis. Kai kurie segasi po kelis, todėl net pritrūksta skylučių! O šią vasarą Nidoje, kur Open24 įrengė CROCSų pardavimo stendą, vienas iš populiariausių batų papuošalų - burlentė, sėkmingai konkuruojanti su vaikiškais aksesuarais.

Lietuvos internete taip pat verda aršios diskusijos tarp priešingose barikadų pusėse įsitaisiusių forumų dalyvių. Tačiau CROCSams galioja tik viena taisyklė: prieš kritikuodamas, pasivaikščiok jais apsiavęs vieną dieną. Gal tada išaiškės paslaptis, kodėl CROCSų gerbėjai eina iš proto dėl šių batų.

Cayman: universalūs, klasikiniai CROCSai. Tinka avėti mieste, namuose, laisvalaikiu.

Cayman vaikiški: gatvei, laisvalaikiui, vaikų darželiui, namams. Populiariausi - su V. Disnėjaus animacinių filmų herojais.

Off Road: labiau grublėtas padas ir pakietinta bato nosis leidžia  rinktis sunkiau praeinamus takus. Tinka išvykoms į gamtą, poilsiui, kelionėms, laisvalaikiui.

Capri: lengvos šlepetės vasarai, paplūdimiui, namams. Paaukštintas kulnas specialiai pritaikytas moteriškai pėdai.

Professional: specialus modelis medikams. Bato viršus be skylučių neleidžia skysčiui patekti į vidų, speciali paviršiaus danga lengvina dezinfekciją.

Mammoth: skirti šaltąjam metų laikui. Minkštas sintetinis kailiukas lengvai išimamas ir plaunamas. Aukštesnis kulnas apsaugo nuo šalto oro, koja išlieka sausa.

Lietaus batai: platūs, išlaiko ortopedinį padą, kojos jaučiasi laisvai, ergonomiška bato forma patogiai apgula pėdą ir blauzdą, todėl nesmunka.

Aksesuarai, kuriuos galima įsisegti į keliolika bato viršuje esančių skylučių, sukuriant individualų savo avalynės dizainą.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kietieji diskai (17)    Vartotojai (29)    Neištikimybė (2)    Regbis (4)    Rytietiški šokiai (16)    Stomatologija (6)    Artūras Zuokas (41)    Kandidatai į prezidentus (5)    Ekonomika (259)    Projektavimas (7)    Arbata (10)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Ekologiški produktai (2)    Anglų kalba (35)    Pramoginiai šokiai (2)    Literatūra (239)    Procesoriai (28)    Kompiuterių virusai (52)    Šventasis Antanas (2)    Baikeriai (8)    Kovo 8 (3)    Atleidimas (4)    Vabzdžiai (5)    Užsienyje (2)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Depresija (29)    Šaulys (7)    Rokeriai (3)    Užsienyje (50)    Vokiečių aviganis (2)    Filologija (2)    Metalistai (8)    Aikido (14)    Sportas (180)    Hipnozė (10)    Lietuva (2)    Draudimas (7)    Feng šui (7)    Televizija (17)    Vestuvės (16)    Tamplierių ordinas (7)    Klaviatūros (11)    Žemės ūkis (33)    Romas (3)    Partizanai (12)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Siamo katės (2)    Viktor Uspaskich (61)    LNK (2)    Shotokan (11)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!