LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Regdolai („skudurinės lėlės“)
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-12-25
Skudurinukės (Ragdool)
Skudurinukės taip vadinamo todėl, kad šeimininkui ant rankų suglemba it skudurinės lėlės. Tvirtinama, kad šios katės nemoka gintis, nevengia iškilusio pavojaus ir nuolankiai susitaiko su likimu. Dar sakoma, kad jos puikiai pakelia skausmą. Deja, kvailių, tikinčių šiomis nesąmonėmis, labia daug. Skudurinukės jaučia skausmą kaip visos katės; tiesiog jos labia romaus, taikaus būdo ir nepaprastai atsparios stresams. Ir be galo meilios. Šios katės kantriai nukenčia skriaudas ir visiškai atsipalaiduoja, paimtos ant rankų, ne dėl kokių nors genetinių veiksnių, o tiesiog iš didžiulio pasitikėjimo žmogumi.

Kūnas. Skudurinukė - didelė, raumeninga, bet labia grakšti ilgo kūno, trumpo galingo kaklo ir plačios krūtinės katė. Pleištiška galva vidutinio dydžio, žandai stambūs, smakras storas. Vidutinio dydžio ausys gana toil viena nuo kitos, jų galiukai apskriti. Nosis vos vos įgaubta, didžiulės akys elipsės formos, visada mėlynos. Kuomėlynesnės akys, tuo geriau katei seksisparodoje.

Kailis. Šilkinis plaukas vidutinio ilgumo, uodegos ir apie kaklą ilgesnis, lygus, nepapuręs. Vasarą skudurinukės smarkiai šeriasi.

Spalvos. Pripažinti trys skirtingi skudurinukių variantai, ir visi trys būna su rudomis, melsvomis, šokolado spalvos ir alyvų spalvos žymėmis.

Katės su žymėmis. Skudurinukių su žymėmis kūnas kreminis, o snukutis, ausys, kojos ir uodega tamsesni. Krūtinė paprastai šviesesnė už kitas kūno dalis. Kačių su tamsiai rudomis ir su melsvomis žymėmis kūno spalva tamsesnė negu kačių su šokolado spalvos ir alyvųspalvos žymėmis. Skudurinukė su žymėmis negali turėti baltų lopų.

Katės su kojinaitėmis. Skudurinukių su kojinaitėmis kūnas kreminis, snukutis, ausys, kojos ir uodega tamsesni. Nuo kačių su žymėmis jos skiriasi baltomis kojinaitėmis ant priekinių ir užpakalinių letenėlių ( kojinaitės ant užpakalinių siekia kulną ). Apatinės kūno dalys ( smakro apačia, krūtinė, pilvas ir uodegos apačia ) irgi turi būti baltos.

Dvispalvės katės. Dvispalvių kačių smakras,krūtinė, apatinės kūno dalys bei letenėlės baltos. Labai svarbus bruožas - apverstos V formos laukymė. Puiku, jei spalvotas lopas nuo kaktos vidurio driekiasi iki smakro apačios, aplenkdamas akis. Dvispalvės skudurinukės gali turėti baltų lopų ant nugaros. Kaip ir kitų dviejų variantų, kūnas kreminės spalvos.

Temperamentas

Labiausiai stebina švelnus, romus ir nuolankus skudurinukės būdas bei begalinis pasitikėjimas žmonėmis ir kitais gyvūnais. Neleiskite skudurinukei laisvai klaidžioti lauke, nes šią katę gali nusinešti bet kuris meiliai ją paglostęs žmogus beje, jos jaučiasi visiškai laimingos, ir nekeldamos kojos iš namų.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Erotiniai šokiai (23)    Technologijos (1819)    Sektos žudikės (6)    Skundai (22)    Tadas Blinda (10)    Archeologija (42)    Pagonybė (3)    EBSW (40)    Sel (10)    Erich Fromm (5)    Shotokan (11)    Rinkimai (23)    Intel (6)    Prevencija (14)    Švedija (9)    Mityba (43)    Viktor Uspaskich (61)    Brendis (6)    TELE-2 (7)    Šaulys (7)    Sodininkystė (22)    Kietieji diskai (17)    Atsiprašymas (3)    Grožio salonai (6)    Žiniasklaida (108)    Sekimas ir privatumas (12)    Lietuva (2)    Samsung (3)    Vadovavimas (185)    Žemgrobiai (6)    Naršyklės (7)    Telekomunikacijos (188)    Krikščionybė (135)    Mokesčiai (8)    Sveikata (313)    Klubai (8)    Skinheadai (9)    Geležinkeliai (4)    Spausdintuvai (12)    Kultūra (749)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Klubai (5)    Interneto dizainas (5)    Parapsichologai (7)    Bitė (5)    Žvaigždės (19)    Bendruomenės (158)    LICS (17)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Apskaita (15)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!