LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vytautas Bogušis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-09-26
V.Bogušis: Kodėl pilietiškumas prilyginamas nusikaltimui?
Nesveikas ažiotažas kilęs dėl to, kad vadinamajai Liustracijos komisijai, praeitą savaitę buvo perduota medžiaga iš buvusių KGB archyvų, rodo baimę ir pilietiškumo stoką, įsitikinęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys liberalcentristas Vytautas Bogušis.

“Kažin kodėl kalbėdami apie šios medžiagos atsiradimą, niekas neakcentuoja, kad tai bene pirmas atvejis, kuomet valstybei yra sugrąžinami sovietų slaptųjų tarnybų archyvai, dingę per pirmuosius, problematiškuosius nepriklausomybės atkūrimo sunkmečius. Tai, kad dokumentai yra grąžinami dabartinei Liustracijos komisijos pirmininkei, visų pirma byloja apie atsirandantį pasitikėjimą šią institucija ir jos vadove”, - pastebi V.Bogušis.

Liberalcentristas atkreipia dėmesį, jog kai kurie politikai ir žiniasklaida, prikišdami D.Kuodytei atsisakymą nurodyti šiuos dokumentus perdavusį asmenį, sąmoningai ar nesąmoningai, emociškai nuteisia, sąžiningai įstatymų besilaikančią pareigūnę.

“Saugoti archyvinę medžiagą pristačiusiųjų anonimiškumą yra ne D.Kuodytės užgaida, o prievolė, nes Liustracijos komisija yra priėmusį oficialų nutarimą, kuriame kreipiamasi į asmenis, kurie turi archyvinės – dokumentinės medžiagos iš buvusių SSRS KGB archyvų, prašant juos geranoriškai bendradarbiauti bei garantuojant medžiagą pateikusiųjų asmenų anonimiškumą. Apie kokį įstatymų laikymąsi ir pasitikėjimą valstybę būtų buvę galima kalbėti, jeigu komisijos pirmininkė būtų pasielgusi priešingai”, - klausia parlamentaras V.Bogušis.

Liberalcentristo nuomone, panašu, kad skausmingą moralinio apsivalymo procesą bandoma paversti dar viena, nežinia kokių rezultatų atnešančia politinių ir asmeninių išskaičiavimų turinčia intriga.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Grybai (3)    Kelnaitės (2)    Prevencija (14)    Mergelė (7)    Akvariumai (58)    Kačių veislės (25)    Hipnozė (10)    Liemenėlės (3)    Metalinės muzikos grupės (8)    Šaudymas iš lanko (2)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Dailė (34)    Moters diena (4)    Politologija (64)    Geologija (20)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Skandalai (476)    Nekilnojamasis turtas (22)    Tatuiruotės (7)    Seimo rinkimai (4)    Žindymas (14)    Runkeliai (18)    Kanapės (15)    Rinkimai (23)    Rašytojai (11)    Sektos žudikės (6)    Žmonės (241)    Šachmatai (11)    Nokia (24)    Gotai (17)    Artūras Zuokas (41)    Vox Populi (14)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Drabužiai (41)    Lobiai (12)    IT parodos (10)    Mazda (2)    Geografija (22)    Interneto tinklai (4)    Turizmas (151)    Hipiai (9)    Advokatai (10)    Astrologija (27)    Wing Tsun (14)    Kitos šventės (7)    Velykos (10)    Spiritizmas (4)    Telekomunikacijos (188)    AMD (3)    Stilius (86)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!