LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Žinių visuomenė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-11-06
Vilnius domisi Suomijos žinių ekonomikos plėtros patirtimi
Vilnius domisi sėkmingiausiais Suomijos žinių ekonomikos plėtros pavyzdžiais ir galimybe bendradarbiauti naujosios ekonomikos srityje. Helsinkyje vykusio žinių ekonomikos forumo "Vilnius–Helsinkis: Inovacijų politika, mokslas ir technologijos" metu Vilniaus miesto delegacija apsilankė vienuose didžiausių Europoje technologijų parkuose "Technopolis PLC" bei Helsinkio verslo ir mokslo parke, susipažino su Helsinkio miesto patirtimi diegiant inovacijų politiką ir verslo plėtros strategiją.

Siekdamas skatinti žinių ekonomikos plėtrą ir keitimąsi patirtimi, šį forumą inicijavo Vilniaus bendradarbiavimo su užsienio šalių miestais tarybos Šiaurės Europos šalių miestų komitetas. Lietuvos sostinei forume atstovavo Savivaldybės, Biochemijos ir Biotechnologijos institutų, VšĮ "Saulėtekio slėnis" vadovai bei Suomijoje verslą plečiančių įmonių "BOD Group" ir "Acme Baltija" vadovai.

Žinių ekonomikos branduolio "Technopolis PLC" penkiuose technologiniuose centruose jau yra įsikūrę apie 900 įmonių ir kasmet įsikuria dar apie 50 naujų. Per metus čia sugeneruojama apie 300 naujų verslo idėjų. Pavyzdžiui, šiandien visame pasaulyje žinoma "Nokia" gimė būtent "Technopolyje PLC". Šių metų pradžioje lankydamiesi Vilniuje, šio parko vadovai išreiškė pageidavimą per artimiausius 25 metus investuoti į "Saulėtekio slėnio" technologijų parko infrastruktūros bei paramos verslui paslaugų plėtrą.

Helsinkio verslo ir mokslo parkas ("HBSP Ltd.") specializuojasi biotechnologijų, farmacijos, maisto pramonės ir aplinkosaugos technologijų srityse. Parkas glaudžiai bendradarbiauja su Helsinkio universitetu, kuris yra vienas iš pagrindinių parko akcininkų. Šiame parke įsikūrusios įmonės įvertina praktinę sinergijos naudą: vienoje vietoje jos randa tiekėjus, partnerius, įrengtas laboratorijas ir specializuotas bibliotekas. Forume dalyvavusių Visorių–Santariškių žinių ekonomikos branduolio atstovų – Biochemijos instituto direktoriaus Valdo Laurinavičiaus ir Biotechnologijos instituto direktoriaus pavaduotojo Leono Pasakarnio nuomone, perimti "HBSP Ltd." patirtį itin svarbu kuriant panašų branduolį Vilniaus mieste.

Žinių ekonomikos forumo metu Vilniaus ir Helsinkio miestų atstovai diskutavo apie savivaldybių siekius žinių ekonomikos, investicijų ir šalių verslo partnerystės srityse. Susitarta, kad Helsinkis teiks konsultacinę pagalbą Vilniaus miestui. VšĮ "Saulėtekio slėnis" direktoriaus Andriaus Bagdono teigimu, Vilniaus miesto žinių ekonomikos branduoliams labai naudingi Skandinavijos technologijų ir mokslo parkų pažangos pavyzdžiai. Helsinkio patirtis praverstų ne tik ugdant Vilniaus žinių ekonomikos specialistų administracinius gebėjimus, bet ir supažindinant vietines verslo įmones bei potencialius užsienio investuotojus su mokslo ir technologijų parkų, žinių ekonomikos branduolių teikiamomis galimybėmis.

Forumas Helsinkyje surengtas Vilniaus miesto savivaldybei bendradarbiaujant su Helsinkio miesto savivaldybe, Lietuvos Respublikos ambasada Suomijoje ir Vilniaus miesto verslo atstovais.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Smurtas mokyklose (10)    Nokia (24)    Susitaikymas (9)    Transportas (125)    Trys karaliai (5)    Geologija (20)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Lietuvoje (5)    Pagonybė (3)    Tėvynės sąjunga (4)    Lietuvoje (43)    Pramogos (191)    Baikeriai (8)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Jausmai (27)    Žmonės (241)    Vaizdo kortos (3)    Įdomybės (87)    Tibetas (10)    Skorpionas (7)    Kailiniai (15)    Sportas (8)    Kūdikio maitinimas (3)    Dailė (34)    Aiškiaregiai (11)    Stomatologija (6)    Interneto dienoraščiai (2)    Labradoras (2)    Žiniasklaida (108)    Krizė (59)    Ekonomika (259)    Bibilija (10)    Paukščiai (5)    Antanas Terleckas (2)    Švietimas (1281)    E - komercija (87)    Geležinkeliai (4)    Technologijos (1819)    Airija (9)    Kaziuko mugė (3)    Architektūra (11)    Šalys (61)    Mobilūs ryšiai (193)    Lotynų kalba (11)    Bučiniai (31)    Mokykla be narkotikų (20)    Kietieji diskai (17)    Rašytojai (11)    Soliariumai (5)    Dektinė (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!