LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Aukštasis mokslas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-08-28
Valstybė studentams paskolins beveik 9,5 mln. litų

Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas kviečia studentus teikti paraiškas paskoloms gauti. Šį rudenį pasirengta suteikti studentams paskolų beveik už 9,5 mln. Lt.

Lėšų studentų paskoloms kasmet daugėja, nes be lėšų, gaunamų iš biudžeto, naujoms paskoloms išmokėti jau yra panaudojamos ir grąžinamų paskolų lėšos. Nuo 1998 m. iš viso valstybė studentų paskoloms skyrė daugiau nei 100 mln. Lt.

Dr. Sigitas Renčys, Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo direktorius, sako, kad studentai pastaraisiais metais gauna vis didesnes paskolas: "Prieš trejus metus vidutinė paskolos suma vienam studentui buvo 1.000-2.000 Lt, o šiemet - 3.000 Lt".

Studentas galės gauti tris paskolas – studijų įmokoms mokėti (iki 500 Lt per semestrą), dalinėms studijoms pagal tarptautines sutartis ir susitarimus (iki 4.500 Lt už semestrą) ir gyvenimo išlaidoms (iki 4.500 Lt per metus).

Bendra paskolų suma studijų įmokoms siekia 1 mln. Lt, dalinėms studijoms užsienyje – 0,473 mln. Lt. Daugiausia lėšų – 8 mln. Lt – ketinama skirti studentų gyvenimo išlaidoms. Pirmenybė gauti pastarojo tipo paskolas yra teikiama pirmojo kurso studentams, tačiau konkurse kviečiami dalyvauti ir vyresnių kursų studentai. "Pavasarinio konkurso metu net pusė aukštųjų mokyklų neišskirstė visos paskoloms skirtos sumos", – užsimena dr. Renčys, ragindamas visus studentus teikti paraiškas. Daugiausia lėšų gyvenimo išlaidoms – beveik milijoną litų – galės pasiskolinti didžiausio Lietuvoje Vilniaus universiteto studentai.

Paskolų metinės palūkanos – 5 proc. – yra vienos mažiausių šalyje. Paskolas gavę studentai turi pradėti jas grąžinti ir mokėti palūkanas ne vėliau kaip po dvejų metų nuo studijų baigimo ar nutraukimo dienos. Paskolos studijų įmokoms grąžinamos per 1,5-12 metų, priklausomai nuo paskolos lėšomis finansuotos studijų trukmės. Paskolos gyvenimo išlaidoms ir dalinėms studijoms užsienyje grąžinamos per 15 metų.

Norintys gauti paskolas studentai kviečiami dalyvauti konkurse: dėl paskolų studijų įmokoms ir gyvenimo išlaidoms studentai kviečiami iki 2006 m. rugsėjo 15 d. kreiptis į savo aukštąją mokyklą, o dėl paskolų dalinėms studijoms užsienyje – į Lietuvos valstybinį mokslo ir studijų fondą.

Apie Lietuvos valstybinį mokslo ir studijų fondą

Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas yra biudžetinė įstaiga, 1993 metais įsteigta Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Fondas įgyvendina valstybės politiką mokslo ir studijų srityje, skatina šalies mokslo ir studijų raidą, jos pažangą, spartina moderniųjų technologijų įgyvendinimą bei didina mokslo konkurencingumą, administruoja valstybės paskolas studentams.

Papildomą informaciją Jums suteiks:

Vita Remenytė, Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo vyriausioji specialistė

Tel. (8-5) 2553370

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Liberalų sąjūdis (5)    Atleidimas (4)    Astronomija (46)    Kreditai (2)    Erotiniai šokiai (23)    Kaziuko mugė (3)    Operacinės sistemos (50)    Dvyniai (9)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Aikido (14)    Baikeriai (8)    Architektūra (11)    Velniai (9)    Gimimo diena (3)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Darbo partija (4)    Laivyba (17)    Dažasvydis (3)    Arūnas Valinskas (4)    Interneto dizainas (5)    Filosofija (326)    Pramogos (191)    Lobių ieškotojai (3)    Žemės grobstymai (50)    E - komercija (87)    Sodininkystė (22)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Go-go (10)    Vokiečių aviganis (2)    Renginiai (31)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Novelės (102)    Visuotinė istorija (44)    Savižudybė (12)    Avalynė (7)    Teatrai (21)    Naršyklės (7)    Svarstyklės (7)    Dvarai (36)    Lietuvoje (16)    Sąmokslo teorijos (19)    Lietuvoje (43)    Saugus internetas (11)    Konditerija (10)    Gatvės šokiai (5)    Įžymūs žmonės (68)    Tinklapiai (13)    Parašiutizmas (15)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Rasos (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!