LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Cenzūra
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-12-01
AŠ IR "LRYTAS.LT"

Ko gero, atidesnis skaitytojas pastebėjo, kad portale „Lrytas.lt" pasirodė mano straipsnis „Adventas – vilties laikas". Noriu užbėgti už akių galimoms interpretacijoms ir kai ką paaiškinti.

Prieš savaitę į mane kreipėsi „Lrytas.lt" vyr. redaktorius Rimvydas Valatka. Jis maloniai pakvietė mane karts nuo karto parašyti straipsnių portalui. Tuo pačiu jis užtikrino mane, kad mano rašiniams nebus taikoma jokia cenzūra.

Prisipažinsiu, kad tiek pasiūlymas, tiek pats neformalus p. Valatkos laiško tonas nustebino. Juk ne sykį esu kritikavęs „Lietuvos ryto" grupę, ir patį Rimvydą Valatką.

Kaip supratote, Valatkos siūlymą priėmiau. Manau, kad bus mano skaitytojų, kurie nusivils tokiu sprendimu, tačiau noriu pareikšti, kad jį priėmiau atsakingai ir viską apsvarstęs. Tad savo straipsnių skaitytojams noriu paaiškinti šio pasirinkimo motyvus.

Visų pirma turiu priminti, kad nesu NĖ VIENOS redakcijos darbuotojas. Vienus leidinius su kuriais bendradarbiauju vertinu labiau, kitus mažiau. Rašydamas straipsnius visuomet vadovaujuos savo sąžine. Galiu drąsiai save vadinti nepriklausomu žiniasklaidininku, kuris vadovaujasi tik įsitikinimais, o ne grupiniais interesais. Neslepiu, kad šie įsitikinimai yra krikščioniški, politinės pažiūros – konservatyvios, o kultūrinės vertybės – liberalios.

Todėl noriu nuraminti visus: mano kritiškas požiūris į „Lietuvos ryto" grupę nuo bendradarbiavimo su „Lrytu.lt" nekis, nebent pačioje grupėje įvyktų fundamentalūs pokyčiai. Tuo labiau, kad su p. Valatka dalykiškai sutarėme, kad tai nereikš mano lojalumo (beje, to net nebuvo prašoma) šiai grupei.

Taip pat esu įsitikinęs, kad krikščionis turi eiti ir skleisti į visas erdves, ypatingai informacines, evangelines vertybes. Krikščionys neturi (ir negali) gyventi informaciniuose getuose. Šiuo požiūriu „Lryto.lt" portalas yra gera platforma.

Kaip ir manau, kad faktas, jog Rimvydas Valatka ir Tomas Viluckas bando susikalbėti, Lietuvoje, kurioje klesti susiskaldymas ir priešprieša, yra pozityvus dalykas.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kriptografija (3)    Prevencija (14)    Metalinės muzikos grupės (8)    Medžioklė (63)    Sąmokslo teorijos (19)    Šokiai (56)    Prokuratūra (4)    Televizoriai (2)    Skandalai (476)    Statyba (29)    IT parodos (10)    Netolerancija (6)    Tėvynės sąjunga (4)    Vokiečių aviganis (2)    Biologija (222)    Svarstyklės (7)    Kaukazo aviganis (2)    Islamas (31)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Viskis (8)    Transportas (125)    Šv. Valentino diena (11)    Firmos (12)    Programos (61)    Pirmoji meilė (3)    Priklausomybė (3)    Įvaikinimas (3)    Interneto dienoraščiai (2)    Pavydas (5)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Akvariumai (58)    Kūdikio maitinimas (3)    Artūras Zuokas (41)    Lietuva (2)    Atsiprašymas (3)    Užsienyje (2)    Maxima (10)    Kandidatai į prezidentus (5)    Erich Fromm (5)    Šaudymas iš lanko (2)    Susitaikymas (9)    Sveikata (313)    Kompiuterinis saugumas (43)    Arkliai (12)    Homeopatija (5)    Linux/Unix (34)    Amfetaminas (2)    Taksas (2)    SSL sertifikatai (6)    Gaisrininkai (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!