LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
Akimirkos sentencija
"Žmonės, kurie iš didelės meilės išsižada asmeninio gyvenimo, gal ir praturtina save, tačiau neabejotinai nuskurdina tuos, kuriuos pasirinko mylėti."
Albertas Kamiu
Draugai
Matulaičio bažnyčia
Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjunga
Tautinės krypties portalas
Etninės kultūros erdvė
Biržų krašto naujienos
Slaptai.lt - unikalus leidinys
Lietuvių sąjunga „Tauta ir Tėvynė“
Lietuvos žaliųjų judėjimas
Žaliosios minties laikraštis
Istorijos puslapiai
Receptai, patiekalai, kulinarija.
Skanus.lt
Reklama
  Cenzūra
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-06-01
Visuomeninio transliuotojo žurnalistų pareiškimas dėl tariamos cenzūros LRT

Gegužės 28 d. Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Andrius Kubilius išplatintame pranešime viešai pareiškė, kad „Lietuvos radijuje ir televizijoje pradedama įvedinėti cenzūra, žurnalistai baudžiami dėl kritiškos nuomonės apie pačios LRT veiklą. Taip kuriama baimės atmosfera tarp žurnalistų ir laidos vedančiųjų. Tai galų gale veda ir į pavojingą cenzūros reiškinį“.

Penktadienį, gegužės 30 d. kelių pilietinių organizacijų kreipimesi į LRT tarybą dėl Dariaus Kuolio laidų grąžinimo į eterį taip pat prašoma „viešai paaiškinti, kodėl, pasikeitus LRT administracijai, šiurkščiai pažeidžiamos Lietuvos piliečių teisės gauti įvairiapusę informaciją“.

Mes, žemiau pasirašiusieji LRT žurnalistai, norime viešai patikinti, kad tiek dirbant ankstesnei, tiek naujajai administracijai, mūsų kūrybos laisvė nebuvo ir nėra varžoma, savo rengiamose laidose galime atspindėti pačias įvairiausias nuomones. Mums paliekama teisė analizuoti ir kritikuoti vieni kitų darbą laikantis žiniasklaidos etikos principų, kaip tai daroma kas savaitę Lietuvos radijo rengiamoje laidoje „Jūs paskambinote į Lietuvos radiją“ arba diskusijoms apie žiniasklaidą skirtame portale gzi.lt.

Taip pat manome esant būtinybę pabrėžti, jog Lietuvos radijo programų direktorė Guoda Litvaitienė yra savo srities profesionalė, ne kartą apgynusi visuomenės teisę gauti įvairiapusę informaciją ir žurnalistus, įvairioms interesų grupėms bandant kištis į jų laidų turinį.

Abejones dėl jos garbingumo ir profesionalumo, galėjusias iškilti po tikrovės neatitinkančių atsistatydinusio LRT tarybos pirmininko Valentino Milaknio pasisakymų žiniasklaidoje (2008 05 28, www.bernardinai.lt), laikome nepagrįstomis. Jis pats penktadienį, gegužės 31 d., www.lrt.lt prisipažino klydęs ir jos viešai atsiprašė.

Tikrovės neatitinka nei A. Kubiliaus viešai išsakyti teiginiai apie tariamai įvedinėjamą cenzūrą ir „baimės atmosferą“ LRT, nei kai kurių pilietinių organizacijų nuogąstavimai apie „šiurkščiai pažeidžiamas piliečių teises gauti įvairiapusę informaciją“.

LRT žurnalistai ir laidų vedėjai:

Vaida Pilibaitytė, Audra Čepkauskaitė, Virginijus Savukynas, Aušra Jaruševičiūtė, Angelė Daugininkaitienė, Jolanta Kryževičienė, Gailutė Jankauskienė, Viktoras Jakovlevas, Justina Mitkaitė, Giedrė Čiužaitė, Rolandas Maskoliūnas, Rima Jakutytė, Arvydas Urba, Vytautas Markevičius, Alvyda Bajarūnaitė, Benediktas Rupeika, Andrius Kairaitis, Rita Miliūtė, Zita Kelmickaitė, Linas Kunigėlis, Lilija Lukšienė, Darius Švenčionis, Rytis Rakauskas, Milda Icikzonienė, Madona Lučkaitė, Zenonas Gipiškis, Gabija Narušytė, Olga Ugriumova, Nina Mackevič, Svetlana Primudrova, Larisa Endriulaitienė, Darius Užkuraitis, Andrius Kavaliauskas, Justinas Gapšys, Edita Mildažytė, Algirdas Steponavičius, Asta Medvedskytė, Rimas Bružas, Laima Janušonytė, Lina Okienė, Daiva Trečiokaitė, Deividas Jursevičius, Odeta Vasiliauskaitė, Andrius Tapinas, Tomas Kavaliauskas, Regina Germanavičiūtė, Saulius Liauksminas, Neringa Gudišauskaitė, Paulius Šironas, Ilona Rūkienė, Ignas Krasauskas, Regina Montvilienė

Sąrašas negalutinis

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Vitaminai (2)    Energetika (13)    Kompiuterio ergonomika (8)    Žindymas (14)    IT parodos (10)    Šventieji (10)    Astrologija (27)    Sąmokslo teorija (19)    Policija (2)    Kornreksai (3)    Makaronai (2)    Arbata (10)    Kelionių pasiūlymai (7)    P2P tinklai (2)    Religija ir tikėjimai (315)    Žydai (32)    Šamanai (7)    Žvaigždės (19)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Vaizdo sistemos (34)    Politika (363)    Viešieji ryšiai (20)    Mokesčiai (8)    Zigmas Vaišvila (10)    Geologija (20)    Subkultūros (99)    Rašytojai (11)    Fantastika (21)    Šv. Valentino diena (11)    Šatrija (4)    TV3 (4)    Dvarai (36)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Šokiai (56)    EBSW (40)    Korupcija (22)    Reklama internete (18)    Viskis (8)    Prancūzų buldogas (2)    Katės (33)    Hipiai (9)    Atleidimo svarba (2)    Vox Populi (14)    Baikeriai (8)    Vėlinės (5)    Egzorcizmas (11)    Spiritizmas (4)    Šunų veislės (52)    Nokia (24)    Lietuvoje (43)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!