LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Cha-cha-cha
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-10-27
Ča ča ča
Kuba — tai kraštas, iš kurio kilo šis linksmas Lotynų Amerikos šokis. Ši sala yra ir kitų naujų šokių tėvynė.

Čia pradėta šokti milonga, habanera, rumba bei mamba. Kubos gyventojai mišrūs, daugiausia ten gyvena ispanai ir Vakarų Afrikos juodaodžiai. Jie jau nuo XVI amžiaus veikė įvairių, dažniausiai afrikietiškų šokių raidą.

Mamba laikoma ča ča ča pirmtake. Tai yra religinė sąvoka, reiškianti susirinkimą, pokalbį arba šventą veiksmą, būgnų ir dievų dialogą. Mambai būdinaga muzikinė polimetrija (kai tuo pat metu grojama keletas taktų rūšių). Ča ča ča pradininkas ir kūrėjas yra kubietis Enrique’ė Jorrin’as, šį šokį sukūręs iš mambos. Iš pradžių naujasis šoki buvo vadinamas mamba-ča ča ča. Jis buvo tikrai laukinis ir egzotiškas. Šiuolaikinio ča ča ča tempas kiek lėtesnis, jo pirmykštis azartas pažabotas. Be to, jame atsirado daug disko, džiazo, ir „beat“ elementų. Tačiau iki šių dienų ča ča ča neprarado gyvumo. 1954 metais ča ča ča, kurio ritmas įkaitindavo net europiečius, paplito po visą pasaulį. Per kelerius metus jis tapo vienu iš populiariausių Lotynų Amerikos šokių ir išliko toks iki mūsų laikų.

Ištrauka iš straipsnio "Šokių istorija"

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pankiškos muzikos grupės (15)    Tadas Blinda (10)    Sodininkystė (22)    Kovo 8 (3)    Klubai (5)    Viešieji ryšiai (20)    Vorai (2)    Firmos (12)    Pagonybė (3)    Atmintis (4)    Restoranai (5)    Vabzdžiai (5)    Bibilija (10)    Dvyniai (9)    Tamplierių ordinas (7)    Geologija (20)    Metalistai (8)    Nekilnojamasis turtas (22)    Baikeriai (8)    Kompiuterių virusai (52)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Kačių veislės (25)    Avalynė (7)    Prezidento rinkimai (6)    Augalai (8)    Raganos (12)    Bendravimas (743)    Kabala (6)    Šamanai (7)    Projektavimas (7)    Ekonomika (5)    Pelės (5)    Ekonomika (259)    Šaudymas iš lanko (2)    Naujieji metai (12)    Šventasis Pranciškus (3)    Lietuvos istorija (110)    Įdomybės (87)    Smurtas mokyklose (10)    Anglų kalba (35)    Tamplieriai (7)    Skundai (22)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Politikai (183)    Vandens slidės (2)    Šventasis Antanas (2)    Interneto tinklai (4)    Vasario 16 (12)    Kitos šventės (7)    Vilniaus bendruomenės (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!