LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ekologija
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-01-21
Žmonės nori ekologiškų produktų
Šiandien startavęs pirmasis mobilus ūkininkų turgelis, kuriame buvo prekiaujama išimtinai ekologiškais produktais, susilaukė nemažo žmonių dėmesio. Prie prekybininkų, prekiaujančių išimtinai ekologiniais produktais, nusidriekė vilniečių eilės.

Ankščiau savivaldybė pranešė apie tai, kad Vilniuje nuo trečiadienio startuoja bendras savivaldybės ir ūkininkų projektas, kuriame bus realizuota pačių ūkininkų pasiūlyta idėja - mobilūs ekologiškų produktų turgeliai. Šiuose mobiliuose turgeliuose bus prekiaujama išimtinai ekologiškai išaugintomis daržovėmis ir iš ekologiškai užaugintų gėrybių pagamintais produktais.

Gera pradžia - pusė darbo

Šiandien prasidėjęs projektas maloniai stebino ne tik savivaldybės vadovus, tačiau ir paprastus žmonės. Tiek savivaldybės vadovai, tiek į renginį susirinkę žurnalistai stebėjosi šio turgelio sėkme. Prie specialiai prekybai pritaikytų automobilių susidarė eilės.

Tarp pirkėjų buvo įvairių žmonių - tiek jaunuolių, tiek vyresnio amžiaus žmonių, kurie ekologiškų produktų gerbėjų argumentams dažniausiai yra kurti. Tačiau, matyt, šiuos į turgelį atviliojo ne ekologinių produktų toleravimas, o tiesiog galimybė įsigyti vaisių, daržovių ir kitų ekologinių prekių pigiau nei prekybos centruose.

„Geriau mūsų pinigėlius pasiima tie, kurie patys lieja prakaitą, triūsia, augina produktus, nei juos paliksime prekybos centruose už perpardavinėjimą", - sakė viena pirkėja.

Prekeiviai neslėpė to, kad tokie turgeliai yra reali parama ūkininkams.

Ekologiški produktai vis labiau populiarėja pasaulyje

Nors ekologiški produktai yra itin populiarus užsienio šalyse, Lietuvoje šie produktai tiek daug dėmesio nesulaukia. Daugelis specialistų teigia, kad ekologiški produktai, tai gerai begyvenančių šalių gyventojų užgaida. Tačiau, regis, Vilniuje didelio populiarumo sulaukęs mobilus turgelis paneigia šią teoriją.

Kita vertus, produktai mobiliajam turgelyje buvo parduodami gana pigiai. Kainos, lyginant su didžiųjų prekybos centrų kainomis, buvo panašios, o kartais net mažesnės. Tuo tarpu prekybos centruose ekologiški produktai dažniausiai parduodami kur kas didesnėmis nei įprasta kainomis.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Nekilnojamasis turtas (22)    Žala sveikatai (16)    Lotynų kalba (11)    Skorpionas (7)    Ginklai (22)    Siemens (6)    Politikai (183)    Liberalai demokratai (3)    Gatvės šokiai (5)    Šokiai (56)    Atleidimas (4)    Apatinis trikotažas (17)    Akvariumai (58)    Kūdikio maitinimas (3)    Lietuvių valgiai (28)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Velykos (10)    Grožio salonai (6)    Garso ir vaizdo technika (2)    Siamo katės (2)    Erich Fromm (5)    Skaneriai (5)    Partijos (41)    Ekologiški produktai (2)    Draugystė (10)    Mokyklos (22)    Vandenis (7)    Egiptas (24)    Krizė (59)    Istorija (154)    Programos (61)    Go-go (10)    Kultūra (749)    Teatrai (21)    Skundai (22)    Budizmas (73)    Advokatai (10)    Policija (2)    Klonavimas (10)    Poltergeistai (2)    NSO (33)    Viskis (8)    Atleidimo svarba (2)    Priklausomybė (3)    Artūras Zuokas (41)    Fajetai (2)    Labradoras (2)    Bibilija (10)    Projektavimas (7)    Opel (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!