LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ekonomika
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-09
"Infobalt EPA" nariams išduoti pažymėjimai

Vilnius, birželio 7 d. Asociacijos "Infobalt EPA" nariams išduoti elektros ir elektronikos įrangos (EEĮ) gamintojų bei importuotojų registravimo sąvade pažymėjimai, patvirtinantys, kad jos garantuoja tinkamą EEĮ atliekų tvarkymą. Juos gavo 22 "Infobalt EPA" asociacijai priklausančios įmonės.

"Infobalt EPA" – pirmoji ir kol kas vienintelė šalyje organizacija, turinti Aplinkos apsaugos ministerijos išduotą licenziją organizuoti elektros ir elektroninės įrangos atliekų tvarkymą. Pagal galiojančius įstatymus ir norminius aktus apie 1000 Lietuvos įmonių, gaminančių ar importuojančių tokią įrangą, nuo šių metų privalo pateikti garantiją, kad finansuos EEĮ atliekų tvarkymą.

"Mūsų asociacijai priklausančios įmonės pirmosios pasinaudojo tokia įstatymuose apibrėžta garantijos forma, nes dalyvauja EEĮ atliekų tvarkymo licenziją turinčios organizacijos veikloje, - sakė "Infobalt EPA" direktorius Edgaras Kriukonis. "Šie pažymėjimai ne tik patvirtina, kad įmonės yra prisiėmusios visus su EEĮ atliekų tvarkymu susijusius įsipareigojimus, bet ir apskritai turi teisę tiekti elektros ir elektronikos gaminius Lietuvos rinkai."

Pasak "Infobalt EPA" vadovo, EEĮ gamintojų ir importuotojų pažymėjimai buvo išduoti 22 įmonei. Iš viso asociacijai šiuo metu priklauso 31 narys. Tarp jų – AB "Snaigė", UAB "GNT Lietuva", UAB "Elektromarktas", UAB "Acme kompiuterių komponetai" ir kiti stiprias pozicijas EEĮ rinkoje užimantys gamybininkai ir didmenininkai.

"Infobalt EPA" asociacijai priklausančios įmonės Lietuvos rinkai tiekia apie 60 proc. elektros ir elektronikos prekių. Šiais metais asociacija planuoja sutvarkyti apie 2000 tonų EEĮ atliekų, skirti 150 tūkst. litų visuomenės švietimo programai. Lietuva yra įsipareigojusi Europos Sąjungai iki 2008 m. pabaigos per metus surinkti ne mažiau kaip po 4 kg elektros ir elektroninės įrangos atliekų vienam šalies gyventojui.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Garso ir vaizdo technika (2)    Kinas (193)    Vilius Navickas (2)    Procesoriai (28)    Feng šui (7)    Auklės (3)    Paieškos sistemos (14)    Kreditai (2)    Ekologiškas maistas (2)    Wing Tsun (14)    6 branduolių (3)    Pagonybė (3)    Fizika (11)    Katės (33)    Savižudybė (12)    Kinų horoskopas (14)    Informaciniai karai (11)    Kietieji diskai (17)    Metalinės muzikos grupės (8)    Šokoladas (10)    Mokykla be narkotikų (20)    Vytautas Landsbergis (6)    Literatūra (239)    Šventasis Pranciškus (3)    Pedagogika (21)    Namų vaizdo technika (2)    Kvepalai (10)    Mazda (2)    Škotų aviganis (3)    Interneto tinklai (4)    Žmogaus klonavimas (2)    Subkultūros (99)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Mergelė (7)    Geologija (20)    Mokslininkai (2)    Žmogaus teisės (52)    Foje (3)    Interneto komentarai (2)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Velniai (9)    Mama ir vaikas (48)    Apskaita (15)    Draugystė (10)    Erotika (8)    Intel (6)    Lietuva (2)    Vestuvės (16)    Emo (10)    Katalikybė (49)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!