LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ešerys
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-01-11
Ant Danės ledo - kova dėl ešerių

Poledinės žūklės entuziastai šeštadienį Klaipėdoje buvo gana gausiai apgulę užšalusią Danės upę - vyrai viliojo ešerius.

Ties Mokyklos gatvės tiltu vienas žvejys reporterių apie 11 val. paklaustas, kada atvyko gaudyti žuvų, linksmai tarstelėjo: "Kai žmona išvarė, tada ir atėjau". Dar vienas numojo ranka, teigdamas, kad kimba tik menki ešeriukai ir pūgžliai, tačiau pridūrė, kad namie kimba tik barakudos.

Žvejų susibūrimo vietoje šalia geležinkelio tilto Joniškės gatvėje nuotaikos buvo visai kitokios, mat vyrai traukė vieną po kito vidutinio dydžio, kokių 10-15 cm ešerius. Netoli Danės gyvenantis ponas Rimas per valandą iš upės ištraukė 8 ešerius.

"Ateinu čia iš namų, pasėdžiu kelias valandas. Kimba, nekimba, sušąlu, ir einu namo. Ešerius vilioju uodo trūklio lervomis. Kiti - vadinamosiomis avižėlėmis, musių lervomis", - pasakojo klaipėdietis.

Jis žurnalistų akyse per keletą minučių iš po ledo "išpešė" porą vidutinio dydžio ešerių.

Ant ledo teko sutikti ir keletą vyrų su mažamečiais vaikais, kurie mokėsi poledinės žūklės gudrybių. Klaipėdietis Martynas prisipažino, kad savo 9 metų sūnų Marką žvejoti ant ledo atsivedė pirmą kartą, tad berniukas uoliai timpčiojo poledinės žūklės meškerę.

"Pavyko ištraukti keletą ešeriukų. Galima žuvis gaudyti ant trūklio lervų, tačiau didesnė gali užkibti naudojant blizgę. Sėkmė priklauso ir nuo to, kurioje vietoje skylę lede išgręši", - teigė Martynas.

Šalia "Klaipėdos baldų" būriavosi keliasdešimt žvejų, dalis jų prašė nieko nerašyti, nes neva perskaitę informaciją atvyks vilniečiai ir kauniečiai. Žvejų teigimu, ledo storis Danėje ties Mokyklos gatvės tiltu - apie 10 cm, todėl įlūžti nesibaiminama.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Korupcija (22)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Spiritizmas (4)    Mergelė (7)    Sektos (12)    Skorpionas (7)    Lietuvoje (16)    Žvaigždės (19)    Žvejyba (30)    Ekologija (15)    Netolerancija (6)    Panayiotis Zavosas (2)    BTV (3)    LICS (17)    Sodininkystė (22)    Metalinės muzikos grupės (8)    Romas Kalanta (4)    Pavydas (5)    Shotokan (11)    Škotų aviganis (3)    EBSW (40)    Vadovavimas (185)    Brendis (6)    Fizika (11)    Hakeriai (273)    Interneto dizainas (5)    Mokslininkai (2)    Viskis (8)    Meino meškėnas (2)    Miestų bendruomenės (7)    Kompiuterinis saugumas (43)    Tinklapiai (13)    Narkotikai (97)    Avalynė (7)    Smurtas mokyklose (10)    Vaistai (15)    Subkultūros (99)    Bendruomenės (158)    Romas (3)    Hip hop dance (4)    Aiškiaregiai (11)    Religija ir tikėjimai (315)    Kanapės (15)    Žmogaus teisės (18)    Politika (363)    Kultūra (749)    Įvaikinimas (3)    Motociklai (12)    Joninės (6)    Kinų horoskopas (14)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!