LT   EN   RU  
2017 m. rugsėjo 22 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Brendis
Brendis

2006-07-22 | Brendis laikomas seniausiu iš distiliuotų (spiritinių) gėrimų, pradėtas gaminti dar XII amžiuje, o kai kurių istorikų manymu - dar anksčiau (Romos imperijos ar ankstesniais laikais). Vynas buvo distiliuojamas, siekiant supaprastinti jo pervežimą į tolimas šalis. Labiausiai brendžiai ėmė plisti XVII-XVIII amžiuose, įvairių šalių gamintojams bandant sukurti gėrimus, panašius į Prancūzijoje gaminamus konjaką ir armanjaką. Labiausiai paplitusios brendžio rūšys gaminamos imituojant konjako gamybos technologijas, regionuose, esančiuose netoli Cognac provincijos. Šiais laikais pamėgdžiojami netgi konjako markiravimai (X.O., Napoleon ir pan.). Kadangi brendžių standartizavimas gan menkai paplitęs, toks markiravimas neretai būna melagingu (gali reikšti seniausią iš rūšių, panaudotų gamyboje, arba net iš viso būti beprasmiu). Nepaisant to, yra ir itin gerų brendžio rūšių, niekuo nenusileidžiančių konjakams ar armanjakams.

Lankomumo reitingasKomentarų: 1

plačiau >>

Grand Cavalier

2006-07-04 | „Grand Cavalier“ - švelnaus, ilgai išliekančio skonio, turtingo aromato brendis, 6 metus brandintas ąžuolo statinėse tam, kad įgautų nepaprastą skonį bei charakterį. Gamyboje naudojamas vyno distiliatas iš Prancūzijos vyndarystės širdies - Bordo regiono, suteikiantis brendžiui ypatingą skonį ir aromatą. Brendis išpilstytas elegantiškuose brendžio buteliuose. Šiuo metu visame pasaulyje ryškėja brendžių rinkos lyderių padiktuota mados tendencija brendį pilstyti į būtent tokios formos butelius. Tai šiuolaikiškas, aukštos kokybės bei ypatingo skonio brendis, kurį tiesiog būtina išmėginti. Tai brendis, vertas aristokrato taurės. Gamintojas: „LATVIJAS BALZAMS“, Latvija. Kompanijos įkūrimo metais laikomi 1900-ieji, kuomet Rygoje pradėjo veikti valstybinis vyno sandėlys Nr.1. Nuo 1970 m. kompanija pradėta vadinti „Latvijas balzams“ ir buvo žinoma kaip stiprių alkoholinių gėrimų gamintoja. 2000 metais susijungus su AB „Rigas Vini“ jos asortimentas pasipildė putojančiais vynais ir ji tapo didžiausia putojančio vyno gamintoja Pabaltijo šalyse.

Lankomumo reitingas

plačiau >>

Torres 5

2006-07-03 | Šis brendis pasižymi topazo spalva, su žalsvais ir seno aukso atspalviais bei giliu ir tirštu aromatu, atskleidžiančiu graikiškų riešutų ir džiovintų vaisių kvapų niuansus. Skonis intensyvus, švelnus ir koncentruotas, su švelniais vanilės ir cinamono poskoniais. Jo gamybai naudojamos Xarello, Macabeao ir Parellada vynuogės. Tai jauniausias Torres brendis, kuris gaminamas naudojant tradicinį "solera" distiliatų gamybos technologiją. Proceso pagrindas yra praktinė patirtis: sumaišydami skirtingus brendžius gaunama harmoninga ir subalansuota skonio ir aromato visuma. Brendis pilstymui visuomet imamas iš paskutiniosios statinių eilės: tos, kuri arčiausiai žemės (isp.: suelo), todėl ir suteikiamas vardas "solera". Be to, šioje eilėje laikomi seniausieji brendžiai. Seniausias distiliatas yra brandintas 5 metus. Gamintojas: "Miguel Torres", Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugi au nei 120 pasaulio šalių. Visame pasaulyje jie yra prestižo simbolis. Jie puikuojasi geriausių restoranų, viešbučių bei specializuotų parduotuvių lentynose.

Lankomumo reitingas

plačiau >>

Torres 20

2006-07-02 | Ekspertai apibūdino šį brendį kaip turintį kilnią tamsią gintaro spalvą, gilų ir šiltą aromatą, pasižymintį riešutų bei džiovintų vaisių užuominomis. Elegantiškos prieskonių užuominos, tokios kaip vanilė, cinamonas ir muskatas, susilieja su švelniu, įspūdingu skoniu, subalansuotumu bei kilniu aristokratišku charakteriu. Torres 20 brendis yra gaunamas dvigubos distiliacijos metu ir brandinant naujose ąžuolo statinėse. Seniausias distiliatas laikomas net 20 metų. 1997 metais Tarptautiniame vynų ir stiprių alkoholinių gėrimų konkurse Vinexpo parodoje, Torres 20 brendis buvo pripažintas geriausiu tarp puikiausių viso pasaulio brendžių ir konjakų. Netgi ir dalyvaujant geriausiems Prancūzijos konjakams Torres 20 brendis gavo daugiausiai taškų ir buvo išrinktas "Geriausiu Brendžiu Pasaulyje". Gamintojas: "Miguel Torres", Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugi au nei 120 pasaulio šalių.

Lankomumo reitingas

plačiau >>

Torres 10

2006-07-01 | Šis ispaniškas brendis pasižymi tamsia topazo spalva, stipriu aromatu, intensyvia kvapų puokšte su cinamono ir vanilės kvapų niuansais. Skonis pilnas ir turtingas taninais, pereinantis į sodrų ir ilgai išliekantį poskonį. Brendžio gamybai naudojamos Xarello, Macabeo ir Parellada vynuogės, o brandinima amerikietiško ąžuolo statinėse, naudojant tradicinį "solera" metodą. Per eilę metų distiliatas yra perpilamas iš vienų statinių, esančių žemiausiose eilėse (isp.: Criaderas) palaipsniui iki paskutiniosios statinių eilės (isp.: Soleras), kur brandinami seniausieji brendžiai. Šio metodo dėka stimuliuojamas brandinimo procesas, o gamintojas turi galimybę įsitikinti, kad "solera" brendžiai įgyja geriausias savybes. Laikui bėgant, elegantiškos savybės įgytos brandinimo ąžuolo statinėse metu harmoningai persipina su kilmingu distiliatų stipriu aromatu. Seniausias šio brendžio distiliatas yra išlaikytas 10 metų. Gamintojas: "Miguel Torres", Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugi au nei 120 pasaulio šalių.

Lankomumo reitingas

plačiau >>

Torres Jaime I

2006-06-02 | Torres Jaime I yra gilios, turtingos ir tamsios gintaro spalvos brendis. Jame atsiskleidžia koncentruotas kvapų aromatas su kokonuto, džiovintų vaisių ir prieskonių užuominomis. Brendžio lengvas ir švelnus skonis pažymi brendžio kokybę. 18a. Torres šeima nusipirko pirmąjį vynuogyną Penedes regione, o 1870 m. Jaime Torres Vendrell įkūrė Torres vyninę. Jaime Torres šūkis buvo "darbą atlikti tik gerai", kuris buvo perduodama iš kartos į kartą. Torres sukūrė šį brendį ir pavadino jį įkūrėjo vardu. Jaime I brendis gaminamas senu "solera" metodu iš baltųjų vynų distiliato. Šio brendžio gamybai naudojami tik reserva distiliatai, gaunami iš geriausių derlių. Pagaliau, kad išgauti visišką šio brendžio aromatą yra pridedamas mažas kiekis 10 metų Folle Blanche distiliato, kuris naudojamas tik aukščiausios kokybės brendžiams. Seniausias distiliatas yra išlaikytas 30 metų. Gamintojas: "Miguel Torres", Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugiau nei 120 pasaulio šalių. Visame pasaulyje jie yra prestižo simbolis. Jie puikuojasi geriausių restoranų, viešbučių bei specializuotų parduotuvių lentynose.

Lankomumo reitingas

plačiau >>

Populiariausių straipsnių Top-100
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!