LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Jaukai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2003-05-22
Jaukai "ŽVEJO TAKAS"

Šie jaukai neatsirado vienu kartu. Daug metų buvo ieškoma tinkamų receptūrų, komponentų, ilgai tobulinamos proporcijos, jaukų priedai bei kvapnieji papildai. Visa tai buvo nuolat išmėginama Lietuvos upėse ir ežeruose bei tvenkiniuose. Šiuo metu, padedant sportinės žūklės klubo "Žvejo takas" sportininkams, visi jaukai yra bandomi ir tobulinami. "Žvejo tako" jaukai garsėja tuo, jog sportininkai su šiais jaukais ne vienose varžybose yra iškovoję prizines vietas, tapę Lietuvos čempionais. Tai ir klubo "Žvejo takas" komanda, ir visiems gerai žinomi "Meškerės broliai".

Pristatome "Žvejo tako" jaukų asortimentą:

JAUKAI

Bazinis - tai pagrindinis maistinių medžiagų mišinys jaukams gaminti, kurį galima naudoti kaip jauką. Tačiau vienas bazinis jaukas nėra labai efektyvus. Todėl į jį visada dedama įvairiausių aromatinių ir skoningų priedų, sunkinančių ir klijuojančių medžiagų, arba maišomas su kitais jaukais.

Universalus
- šis jaukas puikaus skonio ir aromato subalansuotas visoms karpinėms žuvims vilioti, skirtas lėtai tekančiam ir stovinčiam vandeniui. Žvejojant srauniuose upėse, kanaluose patartina jauką pasunkinti smulkiu žvyru, taip pat įmaišyti specialių klijų jaukams klijuoti nuo 8% iki 15% / 1kg. jauko atsižvelgiant  į srovės stiprumą. Žvejojant didelius karšius į jauką patartina įmaišyti papildo "kukurūzai skaldyti" 20%"biskvitas melasinis" 18% / 1kg. taip pat pagal galimybę  uodo trūklio, musės lervos, smulkintų sliekų.

Kuoja
- skirtas jaukas kuojoms vilioti ir užlaikyti žuvį ilgesnį laiką vienoje vietoje. Gaudant upėse, kanaluose ankstyvą pavasarį kai vanduo yra pakankamai šaltas, tinka maišyti 1kg. kuoja su 1kg. šaltam vandeniui pridedant papildo "biskvitas kakavinis" 28% / 2kg.jaukų mišinio.

Lynas - Karosas
- puikus jaukas malonaus aromato žvejoti stovinčiam ir lėtai tekančiam vandenyje, jaukinant lynus ir karosus. Gaudant karosus patartina įmaišyti papildo "biskvitas melasinis" 20% / 1kg.

Karšis
- tai specialios receptūros su švelniu kalendros kvapu, jaukas tinkantis karšiams vilioti. Efektyviausias kai vandens temperatūra neaukštesnė kaip 15 laipsnių. Daugiau skirtas jaukinti žuvį prie dugno, taip pat tinka žvejyboje su šėryklėlėmis.

Karpis
- šio jauko pagrindinė sudėti, baltyminiai komponentai ir įvairių kepinių mišinys su aromatiniais priedais, saldaus skonio, tinkantis karpiams jaukinti.

Kuoja +plius
-  tai jaukas pagerintos receptūros, turintis šviesų rudą atspalvį, smulkesnės sudėties, saldžios vanilės ir šokolado aromato, labai efektyvus bet kuriuo metų laiku. Tinkantis kuojų ir raudžių  žvejyboje ežeruose ir upėse. Galima maišyti su gyvu jauku. Ankstyvą pavasarį kai vandens temperatūra žema patartina įmaišyti, 1kg kuoja +plius/0,5kg. jauko (Šaltam vandeniui).

Karšis +plius
- pagerintos receptūros puikus jaukas karšių žūklėje, pamėgtas ne tik Lietuvoje bet ir Latvijos žvejų. Tinkantis žūklėje karšius vilioti ežeruose tiek upėse, kanaluose. Gaudant žuvį srovėje jauką patartina pasunkinti smulkiu sijotu žvyru, įmaišant specialių klijų jaukams klijuoti atsižvelgiant į srovės stiprumą. Viliojant didesnius karšius, patartina įmaišyti šutintų kviečių, bei žirnių. Jaukas efektyvesnis kai į jį papildomai dedama gyvo masalo, uodo trūklio, musės lervų, smulkintų sliekų.

Karpis +plius
- šis jaukas praturtintas specialių aromatų biskvitais ir sausainių mišiniais bei įvairiais baltyminiais produktais, šviesiai geltonos spalvos su saldaus medaus aromatu. Puikus jaukas karpių žūklėje. Jaukinant ilgesnį laiką toje pačioje vietoje patartina į jauką įmaišyti nedidelį kiekį romo arba vanilės kvapo konservuotų kukurūzų.

Stovinčiam vandeniui
- pagerintos receptūros universalus jaukas, idealiai tinkantis jaukinti karpines žuvis stovinčiam ir lėtai tekančiam vandenyje, žvejojant prie dugno arba vidutiniuose sluoksniuose. Rudos spalvos ir saldaus skonio su švelniu vaisų aromatu. Galima maišyti su gyvu jauku. Tinka karšiams, kuojoms raudėms ir kitoms karpinės žuvims.

Tekančiam vandeniui
- pagerintos receptūros, pakankamai lipnus, oranžinės spalvos idealus jaukas, skirtas jaukinti žuvį didelės tėkmės upėse, kanaluose kai gylis  2,5 - 4 metrai. Gali būti sunkinamas smulkiu sijotu žvyru, maišomas su gyvu jauku. Tinka visoms karpinėms žuvims.

Šaltam vandeniui
- tai aukštos kokybes jaukas, idealiai subalansuotas, jaukinant žuvį ankstyvą pavasarį, vėlyvą rudenį ir žiemą,kai vandens temperatūra  ne aukštesnė kaip 12 laipsnių. Šis jaukas gerai maišosi su kitais mūsų gaminamais jaukais. Ypatingai efektyvus sumaišytas su gyvu jaukų.

POPULIARIEJI

Jaukas populiarusis kuoja - baltymingas mišinys, prisodrintas specialių kvapniųjų medžiagų, saldaus skonio,  vidutiniško lipnumo,  skirtas kuojų jaukinimui. Žvejojant upėse ar greitesnės tėkmės vandenyje jauką reikia pasunkinti sijotu žvyru. Norint kad jaukas butu rišlesnis galiam įmaišyti lipnaus molio arba jaukui skirtu klijų.

Jaukas populiarusis karšis
- skirtas karšių jaukinimui lėtai tekančiame ir stovinčiame vandenyje, švelnaus aromato, praturtintas  specialiais kepiniais sukurtais mūsų klubo sportininkų, pasiteisinęs karšių žūklėje. Norint jauką padaryti efektyvesniu patartina įdėti gyvulinės kilmės masalų, tai uodo trūklio bei musės lervų. Gaudant stambesnius karšius, nepamaišytuįdėti į jauką žiupsnelis šutintų kviečių ar žirnių.

Jaukas populiarusis linas - karosas
- šis jaukas sukurtas linų ir karosų jaukinimui, mažai lipnus, greitai irstantis vandenyje, turinti juodos duonos ir švelnų česnako aromatą, skirtas jaukinti stovinčiame vandenyje.

Jaukas populiarusis universalus
-  labai populiarus jaukas tarp žvejų, įdėliai subalansuotas jaukinant karpines žuvis, gerai irstantis vandenyje, daugiau skirtas jaukinti žuvis stovinčiam ar  lėtos tėkmės vandenyje. Saldaus kvapo, vidutinės frakcijos mišinys, turintis raudonų dalių. Greitai viliojantis žuvis į jaukinimo vietą.

PAPILDAI JAUKAMS

Malti kukurūzai - aukštoje temperatūroje iškaitinti kukurūzai. Tai labai aromatingas priedas skirtas aukštos kokybės jaukams gaminti. Gerina jauko birumą, paskleidžia vandenyje debesį, kuris savo maistingomis detalėmis vilioja žuvį į jaukinimo vietą. Sportininkų tarpe vadinama kukurūzų koše. Dedama iki 35% jauko sudėties.

Skaldyti kukurūzai
- naudojami padidinti jauko rūpumą jaukinant stambesnes žuvis: kuoja, karšius, šapalus, karpius, lynus, karosus. Dedama iki 18% bendros jauko sudėties.

Soja
- tai sojos pupelių permaltos išspaudos. Pagrindinis baltymingas komponentas, jaukų gamyboje naudojamas didelių karšių, kuojų, ir karpių viliojimui. dedama iki 28% bendros jauko sudėties.

Skaldyti žirniai
- šis baltyminis priedas naudojamas jaukams gaminti, gaudant karpius, lynus, karosus, karšius. Dedama iki 15% jauko sudėties.

Sėlenos
- didina jauko masės turį, gerina birumą, irdamos paskleidžia mažų detalių debesį, į kurį greitai reaguoja žuvis ir sukviečia į jaukinimo vietą. Šis priedas daugiau skirtas paviršiniams ir greitai irstantiems jaukams gaminti. Dedama iki 38% bendros jauko sudėties.

Saulėgrąžų išspaudos
- plačiai naudojamas įvairių jaukų gamyboje, baltymingas produktas, turintis gardų aromatą, irdamas vandenyje paskleidžia gardžių dalelių debesį, suaktyvina žuvų dėmesį. Dedama iki 20% bendros jauko sudėties.

Duonos džiūvėsėliai
- tai tamsios duonos permalti džiūvėsėliai, pagrindinis komponentas gaminant jaukus karpinėms žuvims, ypač tinka karšiams ir lynams vilioti. Praturtina jauką aromatu gerina jauko skonį. Reikia nepamiršti, didina jauko lipnumą. Dedama iki 23% bendros jauko sudėties.

Biskvitas (melasinis, kakavinis, vaisinis, vanilinis)
- šis papildas su specialiais aromato ir skonio priedais, naudojamas aukštos kokybės jaukams gaminti. Dedama iki 40% bendro jauko sudėties.

Belgiška duona
- speciali duonos rūšis, jaukus praturtina spalva kvapu ir skoniu. Šis papildas gaminamas trijų spalvų, raudonos, geltonos, oranžinės. Vandenyje ilgai išlaiko spalvos savybes. Naudojama aukštos kokybės jaukams gaminti. Dedama iki 15% bendro jauko sudėties. Labai populiarius jaukinant karšius, kuojas, ir karpius.

Sėmenys
- naudojamas jauko efektyvumui gerinti jaukinat kuoja, plakius, karšius. Ypač efektyvus jauko priedas, žvejojant greitai tekančiame vandenyje. Dedama nuo 7% iki 18% bendro jauko sudėties.

Lipnus molis
- šis priedas naudojamas kaip sunkinamoji ir klijuojanti jauko medžiaga. Dedama nuo 5% iki 15% bendros jauko sudėties, priklausomai nuo vandens stiprumo.

Rapso išspaudos
- šis baltymingas malonaus kvapo priedas, naudojamas giluminiams jaukams gaminti, tinka žvejojant lėtai tekančiame ar stovinčiame vandenyje. Ypač populiarus jaukinant didelius karšius. Dedama iki 22% bendros  jauko sudėties.

Klijai
- tai specialus priedas jauko lipnumui gerinti, ruošiant jaukus jaukinimui upėse ir kanaluose. Dedama iki 15% bendro jauko sudėties.

KVAPAI

Karšis

Šis kvapnus papildas pritraukia žuvis iš labai toli ir ilgai sulaiko jas jaukinimo vietoje. Skirtas karšių jaukinimui.

Kuoja

Saldaus vaisinio aromato, šviesiai rausvos spalvos papildas skirtas kuojų žūklėje. Ypač efektyvus kai vanduo nepilnai nuskaidrėjęs.

Karpis

Papildas turintis saldaus medaus aromatą, šviesiai geltonos spalvos, pasiteisinęs karpių žūklėje.

Tuti-fruti

Papildas turintis vaisinį aromatą, daugiau skirtas gerinti jauko efektyvumą, žvejojant didelės tėkmės upėse. Tinka visoms karpinėms žuvims.

Vanilė

Tai speciali vanilės rūšis, sužadinanti žuvims apetitą, tinka ruošiant jaukus paviršiniam ir giluminiam jaukinimui.

Specialus

Stiprios koncentracijos specialus trijų kvapų mišinys, suteikiantis jaukams aromatą kuris pritraukia į jaukinimo vietą didesnes žuvis.

Kuoja Karšis Karpis

Šis papildas skirtas jaukams kuriais jaukinama prie dugno, kai vandens temperatūra aukštesnė kaip 15 laipsnių.

Medaus
Saldaus skonio ir kvapo, šviesiai geltonos spalvos papildas efektyviausias jaukinant karpius.

Kalendra

Smulkiai malta kalendra, naudojama ruošiant jauką ankstyva pavasarį ir rudenį kai vandens temperatūra ne aukštesnė kaip 12 laipsnių. Dažniausiai naudojama pavasariniam ir rudeniniam karšių ir plakių jaukinimui.

Anyžius

Tai stipraus anyžių aromato saldaus skonio, gelsvos spalvos, kvapnus papildas, jaukinant kuojas, lynus, karosus.

"ŽVEJO TAKO" jaukų ieškokite parduotuvėse. Jei domina didmeninė prekyba spauskite čia...

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Specialiosios tarnybos (36)    Meninė gimnastika (14)    Psichologija (89)    Korupcija (22)    Kompiuteriai (148)    Garso ir vaizdo technika (2)    Lengvosios muzikos grupės (27)    Gotai (17)    Hip hop dance (4)    Radvilos (32)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Hipnozė (10)    Euro naujienos (2)    Paukščių gripas (21)    Krizė (59)    Firmos (12)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Ginklai (22)    Arkliai (12)    Transportas (125)    LNK (2)    Renginiai (31)    Likeris (2)    Žmogaus teisės (52)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Filmai (91)    Vampyrai (9)    Teatrai (21)    Erich Fromm (5)    Sodininkystė (22)    Fotografija (17)    Mergelė (7)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Tiškevičiai (18)    Kelnaitės (2)    Vytautas Landsbergis (6)    Šventasis Pranciškus (3)    Gatvės šokiai (5)    Liberalų sąjūdis (5)    Picerijos (4)    Kaukazo aviganis (2)    Raganos (12)    Pyktis (6)    Laivyba (17)    Narkotikai (97)    Kazino (10)    Įdomybės (87)    Aikido (14)    Geologija (20)    Kultūra (749)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!