LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kinas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-04-17
Vilniuje - Lenkų kino savaitė
Penktadienį Vilniuje prasidės septintoji Lenkų kino savaitė. Joje - naujausi lenkų filmai bei lenkų kino klasikos programa, praneša LTV „Panorama".

Lenkų kino savaitę pradės Jano Jakobo Kolskio filmas „Jazminum", apdovanotas Lenkijos kino akademijos apdovanojimais. Į pristatymą susitikti su žiūrovais atvyks ir aktorė Gražyna Kolska, suvaidinusi pagrindinį vaidmenį.

Pasak organizatorių, lenkų kino savaitė užpildo spragą, pristato rytų Europos filmus, nerodytus kituose kino festivaliuose Lietuvoje.

„Šiais metais jau septintą kartą rodysim pačius geriausius lenkiškus filmus. Galime pasakyti, kad yra dvi pagrindinės grupės: naujieji filmai iš Gdynės, laimėję ar gavę prizus, ir filmai, padaryti anksčiau", - sako Marijušas Gaštolas, Lenkų instituto direktorius.

Programoje galima išvysti ir kine debiutuojančio žinomo režisieriaus Andžejaus Žulavskio sūnaus Chavery Žulavskio filmą „Chaosas", Gdynės kino festivalyje apdovanotą už geriausią debiutą.

Iš viso bus parodytos šešios filmų premjeros, trys filmai istorine tematika ir keturi lenkų kino klasiko Vojcecho Ježio Haso filmai.

„Ta keturių filmų retrospektyva yra labai laiku, nes dažniausiai šiuolaikinis kinas gręžiasi į klasikinę literatūrą, o čia prieš 20, 30 metų sukurti filmai, kurie puikiai perteikia dvasią, ko ir trūksta šiuolaikinėse ekranizacijose", - teigia kino kritikė Živilė Pupinytė.

Savaitę truksiančiame festivalyje su žiūrovais susitiks lenkų kino žvaigždės Andžejus Chyra, sukūręs vaidmenų Šturo, Šliondorfo, Zanusio filmuose, bei Ježis Radzvilovičius, žinomas iš vaidmenų Kiešliovskio, Vaidos, Godaro filmuose.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Interneto tinklai (4)    Emigrantai (22)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Chemija (5)    Tamplieriai (7)    Atleidimas (4)    Valdas Adamkus (11)    Šaudymas iš lanko (2)    Pramogos (191)    Reinkarnacija (6)    Labradoras (2)    Kaimo turizmas (5)    Gender Loops (6)    Miniatiūros (7)    Saugus internetas (11)    Vampyrai (9)    Mistika (9)    Žvejyba (30)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Drabužiai (41)    Skaneriai (5)    MTV (5)    Spiritizmas (4)    Istorija (154)    Meilė (138)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Antanas Terleckas (2)    Geologija (20)    Naujieji metai (12)    Procesoriai (28)    Anglų kalba (35)    Jautis (7)    Islamas (31)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Konspiracija (2)    Pedagogika (21)    Aiškiaregiai (11)    Roko muzikos grupės (10)    Kietieji diskai (17)    Katarai (2)    Rasos (2)    Hakeriai (273)    Kovo 8 (3)    Mokyklos (22)    Kalbos kultūra (39)    Bankrotas (2)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Žinių visuomenė (14)    Muzika (196)    Matematika (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!