LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kinas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-07-27
Prasideda I-asis Lenkų vaidybinių filmų vasaros festivalis
Programoje populiariausi filmai, iš kurių kiekvienas lenkiško kino mėgėjas galės rasti sau tinkamą. Visus filmus matysite kino centre „Skalvija".

Festivalis prasidės Nobelio premijos laureato Česlovo Milošo romano „Isos slėnis" ekranizacija. XX a. pradžia Lietuvoje, tragiškos meilės pasekmės, meilė be atsako, išprotėjimo ir nusikaltimo istorija. Įvykius lydi lietuviškų pasakų demonai ir velniai.Filmo premjera Lietuvoje.

Pirmadienis - humoro diena. „Kileris" - filmas, kurį žiūrėdamas kiekvienas juoksis iki ašarų. Pasimetusio ir kuklaus taksi vairuotojo gyvenime, kuriam visiškai nesiseka, viskas apsiverčia dėl jo pavardės panašumo į pavojingo žudiko pravardę.

Antradienis - diena veiksmo filmų mėgėjams. „Šunys" vaizduoja Lenkijos realybę tuoj po komunizmo žlugimo. Keičiasi santvarka, keičiasi slaptosios tarnybos. Senieji saugumiečiai renkasi tarp policijos ir nusikaltėlių. Vienas iš jų, Franz, tik vedybų su ministro dukra dėka padaręs karjerą, dabar turi atrasti save naujojoje realybėje.

Kitą dieną matysite naują filmą „Trečiadienį, ketvirtadienio rytą", kuris turėtų patikti jaunimui. Tai istorija apie netikėtai susitikusius Tomeką ir Teresą, du jaunus, pasimetusius gyvenime žmones. Abu vieniši, abu ieškantys laimės ir vietos po saule.

Ketvirtadienis - lenkų kino klasikos diena. „Va bank" - viena pačių geriausių kriminalinių komedijų. 1930-ųjų Varšuva. Iš kalėjimo išeina legendinis vagišius, kuris siekia atkeršyti jį policijai pakišusiam banko savininkui. Planas labai įmantrus ir sudėtingas, bet vagišius juo tiki...

Penktadienis skirtas legendinio lenkų režisieriaus K.Kieslowskio filmui. „Trumpas filmas apie meilę" pasakoja istoriją apie jauną ir kuklų vaikinuką, įkyriai stebintį moterį, gyvenančią priešais. Su laiku paprastas smalsumas perauga į fanatišką meilę, vedančią į susinaikinimą.

Šeštadienis - paskutinioji festivalio diena. Pabaigai - gerai Lietuvos žiūrovams žinomas filmas „Ponas Tadas". Šis filmas pastatytas pagal Adomo Mickevičiaus poemą, kuriame yra ne tik Zosės ir Tado meilės istorija, bet ir apysaka apie atgailaujantį žudiką.

Filmai rodomi kino centre „Skalvija" kasdien 19 valandą, išskyrus šeštadienį. Festivalio uždarymo filmas „Ponas Tadas" - šeštadienį, 17 valandą.

Festivalis yra įtrauktas į „Vilnius - Europos kultūros sostinė" ir I - ojo Pasaulio vilniukų suvažiavimo programas.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Sportas (180)    Shidokan (3)    Užsienyje (2)    Opijatai (13)    Dvyniai (9)    Tibetas (10)    Mada (4)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Prancūzų buldogas (2)    Joninės (6)    Foje (3)    Dieta (33)    Jautis (7)    Televizija (17)    Žmogaus teisės (18)    Skaneriai (5)    Atleidimas (4)    Viskis (8)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Elektronika (8)    Egiptas (24)    Alus (22)    Vampyrai (9)    Meninė gimnastika (14)    Sąmokslo teorija (19)    Vynas (16)    Delfinologija (4)    Šv. Valentino diena (11)    Proza (157)    Žvejyba (30)    Panayiotis Zavosas (2)    Naršyklės (7)    Mitingai (5)    Mokslininkai (2)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Raganos (12)    Katalikybė (49)    Motociklai (12)    Valstiečių sąjunga (2)    Geologija (20)    Auklės (3)    Politika (26)    Lietuvos istorija (110)    Tamplierių ordinas (7)    Šachmatai (11)    Žemės grobstymai (50)    Kietieji diskai (17)    Hipiai (9)    Įvaikinimas (3)    Mityba (43)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!