LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Kultūra
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-11-17
Ilgametis "Ąžuoliuko" vadovas bus pagerbtas Žygimanto Augusto medaliu
Už ilgametį kūrybingą darbą ugdant chorinį meną ir svarų indėlį į Vilniaus miesto muzikinį gyvenimą Vilniaus miesto taryba nusprendė Žygimanto Augusto medaliu apdovanoti Lietuvos muzikos akademijos profesorių, Lietuvos chorų sąjungos prezidentą, Vilniaus berniukų ir jaunuolių choro "Ąžuoliukas" meno vadovą ir vyriausiąjį dirigentą Vytautą Miškinį.

Beveik tris dešimtmečius V. Miškinio vadovaujamas choras "Ąžuoliukas" aktyviai populiarina chorinę muziką tiek Lietuvoje, tiek svetur. Su choru meno vadovas gastroliavo po Europą, JAV, dalyvavo daugelyje konkursų ir festivalių, pelnė prizines vietas. V. Miškinio vadovaujamas choras įrašė per šimtą fondinių įrašų Lietuvos ir užsienio radijo stotims, nemažai vinilinių bei kompaktinių plokštelių. V. Miškinis sukūrė per 550 kūrinių suaugusių ir vaikų chorams. Jo kūriniai kaip privalomi atliekami Europos ir Lietuvos chorų konkursuose, nuolat skamba dainų šventėse.

Kasmet su choru profesorius aktyviai dalyvauja Vilniaus miesto organizuojamuose renginiuose, šventėse, proginiuose koncertuose. Būdamas Lietuvos chorų sąjungos prezidentu, sostinėje V. Miškinis organizuoja įvairias chorų kolektyvų akcijas – šventes, tokias kaip "Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją", Dainų tiltus, seminarus chorvedžiams "Vasaros akademija", jaunimo bei suaugusių chorų konkursus, tarptautinius Baltijos šalių projektus" Baltijos gintarėliai" ir kitus.

Už nuopelnus Lietuvos choro menui 1985 metais V. Miškiniui buvo suteiktas Lietuvos Respublikos nusipelniusio artisto garbės vardas, 2005 metais apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino II laipsnio Karininko medaliu.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pyktis (6)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    P2P tinklai (2)    Prevencija (14)    Drakonai (36)    Labradoras (2)    Kovos menai (72)    Skundai (22)    Vėlinės (5)    KGB (35)    Chiromantija (3)    Intel (6)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Soliariumai (5)    Katalikybė (49)    Kokainas (6)    Žindymas (14)    Matematika (2)    Runkeliai (18)    Švedija (9)    Bildukai (3)    Neištikimybė (2)    Sodininkystė (22)    Mokyklos (22)    Mokėjimo kortelės (7)    Specialiosios tarnybos (36)    Literatūra (239)    Romas (3)    Skorpionas (7)    Eurointegracija (5)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Elektroninės šiukšlės (10)    Logistika (12)    Šventasis Kazimieras (2)    Lietuvoje (5)    Masonai (7)    Mergelė (7)    Informaciniai karai (11)    Hakeriai (273)    Domenai (11)    Trys karaliai (5)    Vampyrai (9)    Mityba (43)    Korupcija (22)    Siamo katės (2)    Naujieji metai (12)    Netolerancija (6)    Skandalai (476)    Pramoginiai šokiai (2)    Kandidatai į prezidentus (5)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!