LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 19 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Lietuvių valgiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-11-11
Per Adventą išmokime valgyti sveikas ir skanias salotas

Vincento saldžiarūgštis aliejaus su medumi užpilas salotoms

400g alyvų aliejaus) suplakti su 60g 6% obuolių acto arba citrinos sulčių, 75g skysto medaus, 9g druskos, 9g išspausto česnako, 3g maltos saldžiosios raudonos paprikos, 1g maltų aitriųjų kajeno arba čilės paprikų. Aliejiniai užpilai staigiai susisluoksniuoja ir sunkiai yra plakami. Todėl patyrę kulinarai aliejinius užpilus rekomenduoja supilti į užsukamu dangteliu butelį. Butelį geriausiai imti nuo sulčių su didesniu dangteliu, jame išbadyti skylutes. Prieš naudojant, stipriai kartu su buteliu suplakti ir apšlakstyti salotas. Ant indo turi būti užrašas „Vincento užpilas“ ir etiketė su pagaminimo data. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti tris savaites.

Išeiga - 550g. 200g salotų reikia 40g užpilo.

Autentiškos Cezario salotos

50g romėniškų salotų lapus atidžiai nuplauti, nusausinti ir neuždengtas padėti į šaldytuvą. 40g baltos duonos (geriau itališkos čebatos) supjaustyti 1,5x1,5 cm dydžio kubeliais, 10g aliejaus pakepinti česnako skiltele, česnaką išimti ir karštame aliejuje iš visų pusių apskrudinti duoną. Krutonai turi gautis minkšti viduje, bet su lengva traškia plutele. Specialiu arba paprastu peiliu pridrožti 40g labai plonų Parmigiano Reggiano sūrio drožlių. Salotinę ištrinti česnako skiltele, gabalėliais suplėšyti romėniškų salotų lapus, sukrauti juos salotinėn kalvele. 40g alyvų aliejaus šluotele suplakti su 10g minkštai virto kiaušinio skystu tryniu, 8g citrinos sulčių ir 5g vorčesteršyro padažo. Apšlakstyti salotas, viršuje gražiai išdėlioti krutonus ir parmidžano sūrio drožles.

Išeiga – 130/50g.

Kaip matote, jokių garstyčių, ančiuvių, vištienų ar dar kitokių nevykėlių virėjų išsidirbinėjimų.

Agurkų salotos su paprikomis ir garstyčių aliejaus užpilu

130g agurkų supjaustyti pusiaugriežinėliais, 20g raudonos paprikos supjaustyti smulkiais kubeliais, 10g svogūnlaiškių supjaustyti smulkiais gabaliukais, 3g krapų smulkiai sukapoti ir viską sumaišyti, sudėti į salotinę užbarstyti žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų. 30g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo suplakti su 10g angliškų garstyčių ir apšlakstyti salotas. Ant viršaus užbarstyti kelias krapų šakeles.

Išeiga – 160/40g.

Paprikų salotos su pakepintais riešutais ir alyvų aliejaus užpilu

50g geltonų paprikų, 50g raudonų paprikų, 50g žalių paprikų supjaustyti 4 cm ilgio labai plonais šiaudeliais, sudėti užkandinėje lėkštėje vėliavos spalvomis: geltona, žalia ir raudona paprikas. Salotas apšlakstyti 40g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo. Ant salotų viršaus pabarstyti 50g pakepintų ir pasmulkintų graikinių riešutų, 3g smulkiai supjaustytų ir išskaidytų porų ir 1g bazilikų.

Išeiga – 200/40g.

 Pievagrybių, paprikų, vyšninių pomidoriukų ir svogūnlaiškių salotos su aliejiniu medaus užpilu

Į lėkštę krauti 40g suplėšytų salotų lapų, ant jų išdėlioti 40g perpjautų per pusę šviežių pomidoriukų, 30g kvadratėliais supjaustytų raudonų paprikų, 50g plonais griežinėliais supjaustyti šviežių pievagrybių, juos pagardinti žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų. 10g svogūnlaiškių supjaustyti gabalėliais ir užbarstyti ant salotų, jas apšlakstyti 30g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo.

Išeiga – 170/30g.

Pomidorų, raudonųjų svogūnų ir bazilikų salotos su aromatiniu aliejaus užpilu

100g pomidorų supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti ratuku į užkandinę lėkštę, pagardinti žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų. 30g raudonojo svogūno supjaustyti labai plonais griežinėliais, išskaidyti žiedeliais ir užbarstyti ant pomidorų, salotas apšlakstyti 30g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo, apibarstyti 2g bazilikų lapelių. Patiekti su užkandiniu peiliu ir šakute.

Išeiga – 130/30g.

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir saldrūgščiu aliejaus užpilu

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėti 30g aisbergo salotų, 30g radičio salotų, jas apdėlioti 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių Ant viršaus užberti 10g plonais griežinėliais supjaustyto ir išskaidyto poro. Apšlakstyti 40g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo. 50g sūdytos arba rūkytos lašišos supjaustyti plonomis juostelėmis, susukti roželėmis, išdėlioti ant salotų, papuošti krapų šakelėmis.

Išeiga –180/40g

Lašišą, šlakį, syką, peledę (geriausiai uodegos dalį), kiršlį, upėtakį išmokite sūdyti namuose. Skusti žvynų nereikia, nebent jei purvinas, - nuplauti. Perpjauti žuvį išilgai per pusę, išmesti nugarkaulį, ištraukyti ašakas, abi puseles apibarstyti stambia druska, išmaišyta su cukrumi (1 kg žuvies – 50 g druskos ir 10 g cukraus), puseles suglausti, dėti į dangteliu uždaromą indą ir kišti į šaldytuvą. Patartina kelis kartus apversti, bet jei nėra laiko, - nieko baisaus. Sūdant netinka jokie krapai, malti ar grūsti pipirai, - žuvis pradės rūgti. Taip vakare pasūdžius lašišą, ryte jau ją galima valgyti. Kas nesupranta sūdytos lašišos natūralaus skonio ir aromato, gali ją pats sau „pasigardinti“ maltais baltais arba juodais pipirais, smulkiai kapotais krapais, kalendromis, peletrūnais, apšlakstyti brendžiu arba degtine. Praradusieji skonį ir sveiką nuovoką gali užvaryti saują chemizuotų citrinpipirių, net šlykščiosios vegetos...

Šviežių daržovių salotos su aliejiniu medaus užpilu ir kepta vištiena

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėti 40g suplėšytų aisbergo salotų, 40g suplėšytų lola rosa salotų, aplink sudėlioti 30g agurkų gabalėlių ir 30g pomidorų gabalėlių, užberti 10g plonais griežinėliais supjaustytų ir išskaidytų porų, apšlakstyti 40g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo ir apibarstyti 1g petražolės lapelių. 80g vištienos filė supjaustyti piršteliais kaip befstrogenui, apvolioti 10g miltų, kurie išmaišyti su žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų, visą laiką vartant, apkepti 10g aliejuje. Sudėlioti ant salotų viršaus.

Išeiga – 200/40g.

Traškios šviežių daržovių salotos su kalafiorais ir saldrūgščiu aliejaus užpilu

Į užkandinę lėkštę  kalvele sudėti 50g smulkiai supjaustytų aisbergo salotų, aplink sudėlioti 30g agurkų gabalėlių ir 30g pomidorų gabalėlių, viską apibarstyti 30g kalafiorų žiedelių (kalafiorus laikyti pamerktus parūgštintame vandenyje). Ant viršaus užberti 10g svogūnlaiškių, supjaustytų įskypais gabalėliais, apšlakstyti 40g SUPLAKTO Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo ir apibarstyti 2g petražolės lapelių.

Išeiga – 150/40g.

Aitrių morkų ir kalendrų salotos su sezamo aliejumi

200g morkų sutarkuoti plonais šiaudeliais, išmaišyti su 12g išspausto česnako, 13g cukraus, 2g druskos, 3g maltų kalendrų (lotyniškai - Coriandum sativum, angliškai – coriander seed), ant peilio galo maltų čili aitrių paprikų. Paskui išmaišyti su 13g obuolių acto. 40g aliejaus kaitinti su pusę svogūno, svogūną išmesti, o verdančiu aliejumi užplikyti morkas ir greitai išmaišyti. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti dvi savaites – kuo ilgiau stovi, tuo skanesnės morkos. Ant indo turi būti užrašas „Marinuotos morkos“ ir etiketė su pagaminimo data. Patiekiant, salotas sudėti į salotinę, užlašinti 5g sezamų aliejaus, užbarstyti 2g smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Galima duoti kaip garnyrą prie karštų patiekalų.

Išeiga – 200g.

Marinuotų kopūstų su pankolių sėklomis salotos

180 kopūstų smulkiai supjaustyti, išmaišyti su 20g tarkuotų morkų, 10g smulkiais kubeliais supjaustytų raudonų saldžių paprikų ir 2g česnakų, žiupsneliu pankolių sėklų (lotyniškai – foeniculumvulgare, angliškai – Fennel, - yra vaistinėse). Užvirinti 100g vandens, 15g 6% obuolių acto, 15g aliejaus, 15g cukraus, 5g druskos ir karštu marinatu užpilti kopūstus ir greitai išmaišyti. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti dvi savaites – kuo ilgiau stovi, tuo skanesni. Ant indo turi būti užrašas „Marinuoti kopūstai“ ir etiketė su pagaminimo data. Patiekiant, salotas sudėti į salotinę, papuošti obuolio skiltelėmis ir spanguolėmis. Galima duoti kaip garnyrą prie karštų patiekalų.

Išeiga – 200g.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

                  

Komentuoti

Lankomumo reitingas

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal

































































Atsitiktinės gairės:    Viešnia iš ateities (2)    Gyvūnai (174)    Metalinės muzikos grupės (8)    Kanapės (15)    Spiritizmas (4)    Skirmantas Valiulis (32)    Psichologija (89)    Restoranai (5)    Pyktis (6)    Procesoriai (28)    Wing Tsun (14)    Romas (3)    Slaptos bendrijos (24)    Kriptografija (3)    Partizanai (12)    Vėlinės (5)    Garso ir vaizdo technika (2)    Vox Populi (14)    Mokykla be narkotikų (20)    Teatrai (21)    Namų vaizdo technika (2)    Kalėdos (12)    Mokyklos (22)    Grybų patiekalai (6)    Susitaikymas (9)    Arūnas Valinskas (4)    Televizija (17)    Menas būti kartu (2)    Rokeriai (3)    Sony Ericcson (40)    Atviras kodas (23)    Lietuvių valgiai (28)    Programavimas (20)    Parapsichologai (7)    Psichiatrija (64)    Hipnozė (10)    Grybai (3)    EBSW (40)    Bučiniai (31)    Picerijos (4)    Jautis (2)    Interneto dienoraščiai (2)    Rašytojai (11)    Švietimas (1281)    Motociklai (12)    Mitingai (5)    Miestų bendruomenės (7)    Šokoladas (10)    Kvepalai (10)    Dailė (34)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!