LT   EN   RU  
2017 m. lapkričio 22 d., trečiadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Lietuvių valgiai
  Kulinarija > Lietuvių valgiai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2014-12-23
Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako paslaugos
  1. Maitinimo įmonės originalios koncepcijos paruošimas ir valgiaraščio sudarymas (iki 50 patiekalų), o dirbančiose maitinimo įmonėse nepertraukiant darbo naujo valgiaraščio įdiegimas ir personalo išmokymas naujų patiekalų ir gėrimų gamybai
    • restauruojamiems dvarams,
    • kaimo turizmo sodyboms,
    • pakelės tavernoms ir smuklėms,
    • miestų ir miestelių karčemoms,
    • restoranams,
    • alaus restoranams, alaus barams,
    • žuvų restoranams,
    • arbatinėms,
    • kavinėms,
    • kaimiškų bulvinių valgių valgykloms,
    • banketams,
    • bufetams,
    • furšetams,
    • keiteringams (grill – party),
    • pobūviams - kokteiliams, pokyliams,
    • greitajam maitinimui (savitarnai) barams ar alaus barams,
    • greitajam maitinimui (savitarnai) – valgykloms,
    • blyninėms arba sklindinėms,
    • čeburekinėms-beliašinėms,
    • dioner-kebabinėms,
    • kibininėms,
    • ledainėms, su savo gamybos ledais,
    • picerijoms,
  2. Patiekalų ir gaiviųjų gėrimų receptų sukūrimas
  3. Patiekalų technologinių kalkuliacinių kortelių, tinkančios kompiuterinei apskaitai, paruošimas ir sukrovimas į kompiuterinės apskaitos programas
  4. Patiekalų savikainos skaičiavimas 
  5. Maisto produktų sąrašo sudarymas
  6. Patiekalų ir gėrimų gamybos instrukcijos virėjams sudarymas
  7. Lietuvos kulinarijos paveldo valgiai ir gėrimai
  • didikų ir bajorų,
  • kunigų ir vienuolių,
  • miestelėnų ir amatininkų,
  • medžiotojų,
  • žvejų,
  • ūkininkų ir valstiečių,
  • aukštaičių,
  • dzūkų,
  • klaipėdiečių,
  • kuršių kopininkų arba kuršių žemininkų,
  • lietuvininkų (Klaipėdos krašto šišioniškių ir Karaliaučiaus krašto būrų),
  • suvalkiečių,
  • žemaičių,
  • taip pat gudų, Lietuvos karaimų, latvių, Lietuvos rusų sentikių, Lietuvos totorių, tuteišų, ukrainiečių, žydų-litvakų.
  • Kitų pasaulio tautų kulinarijos paveldo valgiai ir gėrimai.
  1. Svaigiųjų gėrimų kolekcijos sudarymas
  2. Svaigiųjų gėrimų kainoraščio sudarymas, darbuotojų kaip laikyti, eksponuoti ir pateikti vynus ar kitus svaigiuosius gėrimus apmokymas
  3. Instrukcijos, kaip reikia saugoti, eksponuoti, siūlyti ir aptarnauti klientus svaigiaisiais gėrimais paruošimas
  4. Karštųjų gėrimų (kavų ir arbatų) kainoraščio sudarymas
  5. Karštųjų gėrimų (kavų ir arbatų) gamybos instrukcijos barmenams sudarymas
  6. Tarnybinių instrukcijų gamybos vedėjams, virėjams, barmenams, padavėjams pagal Europos sanitarijos ir higienos normų reikalavimus paruošimas
  7. Išmokymas gamybos vedėjus, virėjus gaminti patiekalus
  8. Išmokymas puošti (dekoruoti, serviruoti) patiekalus
  9. Barmenų išmokymas darbo
  10. Padavėjų išmokymas darbo
  11. Valgiaraščių banketams, furšetams, žurfiksams, piknikams, keiteringams (grill-party) paruošimas
  12. Valgių ant karšto akmens, žarijų, gyros, grylyje, fondiu, reclette, taip pat organizuoti pobūvius, bufetus, pobūvius-kokteilius, grill-party, furšetus, piknikus apmokymas
  13. Maitinimo įmonės, kulinarinio cecho, kepyklos, mėsinės, pieninės, raugyklos, skerdyklos, rūkyklos, sūrinės dvarams, miestelių ir kaimų bendruomenėms, kaimo turizmo sodyboms, taip pat ūkininko turgelio, eko parduotuvės projektavimas, įrangos specifikacija
  14. Vaikų arba jaunimo sveikos mitybos valgiaraščio sudarymas, kalorijų, angliavandenių, baltymų, riebalų, fiziologiškai aktyvių mikroelementų bei vitaminų nustatymas ir skaičiavimai, dokumentų paruošimas, virėjų išmokymas
  15. Vaikų, skautų, jaunimo, studentų, jaunųjų šaulių stovyklų maitinimo būdo parinkimas: arba karštas atvežtinis maitinimas iš vienkartinių indų, arba maitinimas stovyklos stacionarioje valgykloje, arba maisto ruošimas kariškose viryklėse, arba maisto ruošimas pačių stovyklautojų virš laužo. Taip pat būtinos dokumentacijos sutvarkymas, derinimas su sveikos mitybos institucija, personalo parinkimas ir apmokymas, tiekėjų suradimas, indų, įrankių ir įrangos parinkimas. Savaitės, arba 10 dienų, arba mėnesio rotacinio valgiaraščio sudarymas,
  16. Patiekalų energinės vertės, angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų paskaičiavimas, apskaitos duomenų sudėjimas į R-Keeper ar kitas kompiuterines apskaitos sistemas.

Dėl paslaugų skambinti mob.tel. 8617 24338

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Komentuoti

Lankomumo reitingas

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal

































































Atsitiktinės gairės:    Bučiniai (31)    Augalai (8)    Liberalų sąjūdis (5)    Mokslai (1219)    Metalinės muzikos grupės (8)    Kanapės (15)    Politika (26)    Bitė (5)    Vilniaus bendruomenės (4)    Pankai (6)    Žvaigždės (19)    Astronomija (46)    Interneto dizainas (5)    Dvyniai (9)    Vėlinės (5)    Teatrai (21)    Žmonės (241)    Mistika (9)    Geografija (22)    Mergelė (7)    Radvilos (32)    Barai (7)    Kompiuterio ergonomika (8)    Atmintis (4)    Politika (363)    Skinheadai (9)    Smurtas mokyklose (10)    Optinis ryšys (12)    Kitos šventės (7)    Baikeriai (8)    Konditerija (10)    Priklausomybė (3)    Kulinarija (181)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Projektavimas (7)    Renginiai (31)    Užsienyje (50)    Krizė (59)    Džiazo muzikos grupės (11)    Klaviatūros (11)    Chiromantija (3)    Apatinis trikotažas (17)    Kornreksai (3)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Kovos menai (72)    Bankrotas (2)    Fajetai (2)    Duomenų apsauga (3)    Televizoriai (2)    Lobiai (12)
1. Lietuvos kulinarijos paveldas: Išterlioti Aleliumai ir Kūčios su Kalėdomis
2. Savo tautai
3. Kalėdų tortai
4. Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako paskaitos
5. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (antra dalis): Ar yra Lietuvos aukštoji virtuvė?
6. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (antra dalis): Kodėl Lietuvoje mėgstama valgiams duoti įmantrius poetiškus valgių pavadinimus?
7. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (antra dalis): Kas per dalykas yra dvarų etiketas?
8. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (antra dalis): Lietuvoje nėra nė vieno lietuvių valgių restorano
9. Lietuvos kulinarijos paveldas - Lietuvos viduramžių puotos
10. Restauruojamų dvarų kulinarijos paveldo samprata: Restauruojamų dvarų svetainių įrengimas
1. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (I dalis) Kas per dalykas yra dvarų etiketas?
2. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (I dalis) Ar yra Lietuvos aukštoji virtuvė?
3. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (I dalis) Lietuvoje nėra nė vieno lietuvių valgių restorano
4. Aukštoji Lietuvos kulinarija (2 dalis) Smuklės, karčemos ir traktieriai (tęsinys)
5. Aukštoji Lietuvos kulinarija (2 dalis) Smuklės, karčemos ir traktieriai
6. Kaip Kūčios tapo apsirijėlių švente
7. Silkių ir strimėlių sudymas
8. Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako paskaitos
9. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (antra dalis): Kodėl Lietuvoje mėgstama valgiams duoti įmantrius poetiškus valgių pavadinimus?
10. Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (antra dalis): Ar yra Lietuvos aukštoji virtuvė?
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!