LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Linijiniai šokiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-09-26
Kas yra LineDance?

Nenuostabu, kad jums kyla toks klausimas - turbūt daugelis žmonių Lietuvoje paklaustų to paties, nes šios rūšies šokiai yra naujovė mūsų šalyje. Pasirodo, šokiai linijose – viena seniausių pasilinksminimo formų. Daugeliui linijiniai šokiai patrauklūs dėl vienos labai patrauklios priežasties – norint  šokti čia nebūtinas partneris, kurį rasti, žinia, kartais būna ne taip jau lengva. Šie šokiai iš ties išskirtiniai, nes šokama šokėjams išsirikiavus linijomis. 

Apie linijinių šokių savitumą byloja ir tai, kad jų formavimuisi įtakos turėjo įvairiausių pasaulio tautų – airių, škotų, afroamerikiečių, indėnų, graikų ir kt. – šokių žingsniai, o taip pat populiarusis valsas, polka, ča ča, čarstonas… Linedance šokami pagal penkių skirtingų ritmų muziką: polką, valsą, ča ča, svingą, funky. Šokti gali kiekvienas, tiek jaunas, tiek senas – šie šokiai ypatingi dar ir tuo, kad sujungia skirtingas tautas. Šokti išties labai smagu, nes skamba populiariausi muzikos kūriniai. Vargu ar gali būti geresnė pramoga.

Įsitikinkite patys!

Šiek tiek istorijos

Kai kalbama apie istoriją, įprasta manyti, kad tai nuobodu, bet šito tikrai negalima taikyti linijiniams šokiams. Įdomu, kad jie priklauso Country Westerndance šokių grupei, kilusiai iš nacionalinių šokių ir pradėjusiai formuotis apie 1800-uosius metus, nors duomenų apie linijose šokamus šokius aptinkama dar Senovės Graikijoje! Linijinių šokių protėviais laikomi šokiai Contradance (“ contra”- priešais) bei Stroll ( pasivaikščiojimas), nes ir čia žmonės šokdavo linijomis, vienas priešais kitą.Šokių linijose era prasidėjo apie 1970- uosius, įsibėgėjus disko šokių manijai.Beje užteko garsiam holivudo aktoriui Džonui Travolta sušokti kino filmuose “Grease” ir “Saturday night fever”, ir linijiniai šokiai pasaulyje ėmė žaibiškai populiarėti. Naujieji šokiai plito tarsi lakus virusas, juos šoko visur: pramogų klubuose, vakarėliuose. Europą linijiniai šokiai pasiekė apie 1980 m. Šių laikų Linedance choreografijos tėvu yra laikomas Džimas Feranzo, sukūręs klasika tapusius šokius “Tuch Pusch” ir “Waltz Across Texas”. Beje, ar jūs dar nešokate?..

Kaip šokti Linedance

Nesijaudinkite, išmokti visai nesudėtinga! Tereikia noro, trupučio pastangų ir pajusite, kad jau greitai galėsite lygiuotis į geriausius šokėjus. Tačiau ir čia yra kelių lygių – vadinasi, ir skirtingo sudėtingumo, šokių, kad pasirinktumėte priimtiniausius. Anksčiau reikalavimai buvo didesni, pavyzdžiui, šokant rankas reikėjo laikyti tik tam tikroje nustatytoje padėtyje, bet dabar jau šokama daug laisviau. Iš pradžių šokėjai mokosi žingsnių, po to juos jungia į atskirus blokus ir įsimena juos ir t.t… Ar jūs vis dar nešokate?.. Ko gi laukiate?..

Linedance apranga

Šokant šiuos šokius, ypač vakarėlio metu, galima rengtis kaubojiškais rūbais, bet nebūtina. Svarbu, kad apranga ir avalynė būtų patogūs.

Kodėl žmonės mėgsta šokti Linedance

  1. Nereikalingas porininkas ar porininkė.
  2. Gera muzika, skambanti topų viršūnėse.
  3. Įvairių šokio žanrų judesiai.
  4. Palaikoma puiki fizinė forma, sudeginama nemažai kalorijų.
  5. Tinka visoms amžiaus grupėms.
  6. Įdomi laisvalaikio praleidimo forma.
  7. Galimybė keliauti ir susitikti su kitais Linedance klubais.

Tai šokiai, kuriuos gali šokti visur ir visada!

Etiketas

Etiketo žinojimas dar labiau padės jums džiaugtis šokiu, ypač jeigu kiekvienas stengsis jo laikytis ir paisyti.

  1. Šokių aikštelė yra skirta visiems šokėjams.
  2. Niekada nestovėkite, nesikalbėkite, neikite į šokių aikštelę nešini maistu ar gėrimais.
  3. Atsiminkite, kad DJ vaidina didelį vaidmenį vakarėlių metu, jis parenka muziką ir pakviečia jus į šokių aikštelę.
  4. Atsiminkite, kad kiekvienas visų pirma buvo pradedantysis, būkite pakantūs ir geranoriški jiems.
  5. Šokio metu nemokykite kitų, ypač jei šokių aikštelėje nėra pakankamai vietos.
  6. Jei šokių aikštelėje yra mažai vietos, šokite mažais žingsneliais.
  7. Jei visos linijos pilnos, pradėkite kitą, kad išvengti išorinių trukdžių.
  8. Niekada neikite skersai šokių aikštelės, norėdami patekti į kitą pusę, eikite aplinkui.
  9. Ir galiausiai, laikykite galvas pakeltas aukštai, šypsokitės ir mėgaukitės šokiu.

Linedance šiandien

Šie šokiai – ne tik puiki laisvalaikio praleidimo forma. Sykiu tai – gyvenimo būdas. Besimokantieji linijinių šokių praplečia savo draugų gretas, nes labai greitai susiranda bendraminčių. Vakarėlių, pobūvių metu rengiami Linedance maratonai, ilgiausios linijos rekordai, geriausios šokių grupės ar stilingiausio šokėjo rinkimai, kuriuose, kai jau šiek tiek pramoksite, bus smagu dalyvauti ir jums. Be to, yra organizuojamos ir pasaulinės Lindance varžybos, į kurias išbandyti jėgų atvažiuoja šokėjai iš žymiausių linijinių šokių mokyklų. Ar ir dabar dar nešokate?.. Jūs tikrai turite pabandyti!

Nereikalingas porininkas ar porininkė.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Hipiai (9)    Klubai (8)    Airija (9)    Šalys (61)    Procesoriai (28)    Džiaugsmas (2)    Skirmantas Valiulis (32)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Šventasis Antanas (2)    Vox Populi (14)    Astronomija (46)    Omnitel (12)    Zigmas Vaišvila (10)    6 branduolių (3)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Tadas Blinda (10)    Viešnia iš ateities (2)    Meilė bloguose (6)    Picerijos (4)    Vandens slidės (2)    Bankrotas (2)    Lotynų kalba (11)    Prezidento rinkimai (6)    Miniatiūros (7)    Makaronai (2)    Akvariumai (58)    Operacinės sistemos (50)    Metalas (22)    Kinas (193)    Lietuvos istorija (110)    Panayiotis Zavosas (2)    Dvyniai (9)    Automobiliai (41)    Katės (33)    Valstiečių sąjunga (2)    Geležinkeliai (4)    Psichologija (89)    Susitaikymas (9)    Shotokan (11)    Grybų patiekalai (6)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Skaneriai (5)    Užsienyje (2)    Šventasis Kazimieras (2)    Astrologija (27)    Kaziuko mugė (3)    Euro naujienos (2)    Turizmo agentūros (10)    Žmogaus teisės (18)    Antanas Terleckas (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!