LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Lūpos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-11-19
Kerinčios lūpos

Kam slėpti grožį, tikintis, jog svarbiausia – natūralumas? Natūralumas svarbu, bet svarbu nepamiršti, kad grožis – kaip paukštis: šviečiant saulei nori skrajoti padebesiais ir klegėdamas perduoti širdyje žydinčią meilę. Tad pabrėžk savo grožį -  juolab nepakartojamo rezultato gali siekti subtiliai ir be didelių pastangų. Pavyzdžiui, lūpomis.

Nors lūpų makiažas atliekamas paskiausiai, lūpos veide užima tikrai ne paskutinę vietą:  jos itin dažnai būna mūsų dėmesio centre: oro bučiniai, pakštelėjimai į žandą... Mažučiai gundymai ir tomis pačiomis lūpomis ištartas tylus ir reikšmingas Myliu. Net žodį nekenčiu galima ištarti subtiliai ir stilingai... padažytomis lūpomis.

Pridengiantis nuogumo efektas

Blyškios, tarsi apnuogintos lūpos atrodo išties įspūdingai.  Jos savyje slepia ir vaikišką naivumą, ir duslų geidulingumą. Žavus kontrastas? Jei nori, kad šis efektas nutūptų ant tavo lūpų, gali:

  • Sulieti lūpas su veido oda. Darydama makiažą užmiršk, kad turi lūpas ir  makiažo pagrindu bei pudra padenk ne tik veidą, bet ir lūpas. Viskas - atrodysi, tarsi ką tik nužengusi nuo pastarojo sezono mados podiumo. Deja, toks lūpų makiažas turi aibę trūkumų: net jei jo nenuvalgysi, lūpos netruks išsausėti ir pasipuoš vertikaliais dryželiais.

  • Naudoti odos spalvos lūpų dažus. Viskas, ko reikia - rausvai smėlinio atspalvio lūpų dažai bei tokio paties atspalvio lūpų kontūrų pieštukas. Dekoratyvinės kosmetikos pasirinkimas yra toks didelis, kad gali rinktis tiek matinius, tiek blizgius lūpų dažus.
  • Iškeisti lūpų dažus į blizgesį. Tau prireiks permatomo, kūno spalvos arba turinčio auksinių dalelių lūpų blizgesio. Jį gali tepti tiek ant švarių, tiek ant makiažo pagrindu padengtų lūpų.

Žinoma, lengviausias kelias yra padėti į šalį bet kokią kosmetiką ir parodyti nuogas lūpas tiesiog nuogai. Deja, tai tikrai nėra subtilu. Atmetam.

Retro lūpos

Kitas, visiškai kontrastingas „nuogoms lūpoms", tačiau šiuo metu taip pat be galo mėgiamas lūpų dažymo stilius – retro. Jam atlikti yra pasirenkami itin sodrūs ir turtingai atrodantys raudonų, oranžinių spalvų tonai. Kadangi šios spalvos atrodo itin ugningai deginančiai, į tai dera atsižvelgti nuo pat pirmų potepių.

  • Padūmavusios akys ir retro lūpos – netikęs, per daug akis rėžiantis, net agresyvus derinys.
  • Tiesiog stulbinamai atrodo blyški veido oda, tik blakstienų tušu pagyvintos akys ir ugningai raudonos lūpos. Toks makiažas idealiai tinka žiemą, kuomet natūraliai pabalame, o apranga  linksta į niūresnius atspalvius.

Kerinčių lūpų abėcėlė

Penki kertiniai žingsniai, užtikrinantys tobulą lūpų makiažą:

1. Lūpos patepamos drėkinančiu balzamu, kuris suteikia joms elastingumo ir palepina suskirdusią odą.

2. Kosmetine kempinėle ant lūpų paskirstomas makiažo pagrindas. Dėl to lūpų dažas užsitepia tolygiau ir išlieka ilgesniam laikui.

3. Lūpų kontūrų pieštuku apvedamos lūpos. Jei nori optiškai padidinti lūpas, turi elgtis itin kruopščiai - pastebimai dirbtina linija gali atrodyti tiesiog juokingai.

4. Lūpos dažomos kosmetiniu teptuku; Jis padeda padengti lūpas tolygesniu ir subtiliai plonesniu dažų sluoksniu. Dažai  tepami nuo lūpų centro link kraštų.

5. Paskutinis žingsnis užtikrina, kad gražios lūpos nepasiliks ant kavos puodelio kraštų. Nusausiname lūpų dažo perteklių servetėle, dar kartą pakartojame ketvirtąjį žingsnį, ir vėl nusausiname. Kai kurie profesionalūs visažistai šiuos paskutiniuosius „dažymo – sausinimo" etapus pakartoja kelis kartus, taip užtikrindami, kad spalva bus sodri, bet ne riebi.

Dar galime pridėti ir šeštąjį žingsnį – lašelį blizgalų ant viršutinės ir apatinės lūpos centro. Tai suteiks joms putlumo ir paslaptingo žvilgesio. Derėtų prisiminti: blizgesio reikia tik lašelio ir ne daugiau, antraip atsiras didelė tikimybė, kad lūpų dažai tiesiog išplauks iš dailiai nubrėžtų kontūrų.

Tinkama spalva

Visada lengviau, kai žinai, ko vengti. Nepaisant to, kas šiuo metu yra beprotiškai madinga, renkantis lūpų dažus būtina atsižvelgti į natūralų odos bei dantų atspalvį.

Jeigu oda yra šalto atpalvio, tai yra turi mėlyno pigmento, lūpų dažai taip pat turėtų būti šaltų spalvų: purpurinė, bordo, lelijos ar rožinė.

Jei oda šilto atspalvio (turi geltonos spalvos pigmento), specialistai pataria rinktis iš šiltų spalvų paletės: oranžinė, ruda ir visos kitos ugninės spalvos. Tačiau tai nereiškia, kad jos turi būti tokios pat karštos ir intensyvios: gali rinktis prislopintus variantus.

Apšerkšnijusių lūpų efektas, kurį dažniausiai suteikia įvairūs lūpų blizgesiai bei kai kurie perlamutriniai lūpų dažai, paryškina gelsvą dantų atspalvį. Tai reikia turėti omeny renkantis lūpų dažą kosmetikos parduotuvėje.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Makaronai (2)    Istorija (154)    Projektavimas (7)    Aerobika (3)    Raganos (12)    Smurtas mokyklose (10)    Žmogaus teisės (52)    Filatelija (11)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Dvyniai (9)    Naujieji metai (12)    Žvaigždės (19)    Kriptografija (3)    Pavydas (5)    Motociklai (12)    Vilniaus bendruomenės (4)    Romas Kalanta (4)    Siamo katės (2)    Slaptos bendrijos (24)    Civilinė sauga (7)    Atviras kodas (23)    Katalikybė (49)    Hipnozė (10)    Mistika (9)    Interjero dizainas (13)    Skandalai (476)    Priklausomybė (3)    Korupcija (22)    Melagių diena (3)    Architektūra (11)    Lotynų šokiai (5)    Užsienyje (2)    Ginklai (22)    Soliariumai (5)    Seimo Pirmininkas (2)    Tibetas (10)    6 branduolių (3)    Bitė (5)    Egiptas (24)    Garso ir vaizdo technika (2)    Vaizdo kortos (3)    Bendruomenės (158)    Kulinarija (181)    Paukščių gripas (21)    Miestų bendruomenės (7)    Katės (33)    Panayiotis Zavosas (2)    Gaisrininkai (7)    Bibilija (10)    Kelionių įspūdžiai (26)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!