LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Meilė bloguose
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2005-10-30
Nesidangstykite meile

Po galais, "meilė" yra žmonių sugalvotas žodis, ant kurio žmonės sukaria visus šunis, ir kiekvienas ją įsivaizduoja kitaip. Kol nesutariame bendrai, kas ta meilė - tik aušiname burnas naudodami šį žodį, nes vienas šneka apie batus, kitas - apie ratus.

"Meilė" yra patogus žodis. O aš sakau, nesidangstykite meile, sakykite taip, kaip yra.

Nesidangstykite "meile" aiškindami, kitų veiksmus.
Kaip paprasta pasakyti "jie viską ištvėrė, nes mylėjo vienas kitą". Greičiausiai jūs nė nežinote, kodėl jie viską ištvėrė. Galbūt todėl, kad palaikė vienas kitą. Galbūt todėl, kad kartu darydami tai, ką darė, buvo laimingi. Ir dar galėjo būti begalės priežasčių, kurių jūs nežinote, bet taip paprasta visa tai įvardinti kaip "meilė".
Kaip paprasta pasakyti "jis laukė jos, nes mylėjo ją". Argi ne tiksliau būtų pasakyti "jis laukė jos, nes norėjo būti kartu su ja".
Kai sakai, jog "jis neskiria man pakankamai dėmesio, nes nemyli manęs", galbūt pagalvok, kokia tikroji priežastis.
Religija moko, jog visos problemos kyla tik dėl to, jog nemylime Dievo ir vieni kitų. Jie siūlo paprastą sprendimą visoms problemoms - meilė. O jei paklausi, kas tai yra ir kaip tai įgyvendinti, tada suprasi, kad po tuo jų siūlomu sprendimu visko paslėpta daugiau nei po rudeniniais lapais.

Nesidangstykite "meile" aiškindami savo veiksmus ar teisindamiesi.
Argi ne teisingiau yra sakyti "aš teku, nes noriu kurti šeimą su juo", nei sakyti "aš teku, nes myliu jį".
Argi ne teisingiau sakyti "aš palikau jį, nes nebenorėjau būti kartu", nei sakyti "aš palikau jį, nes nebemylėjau jo".
Argi ne teisingiau sakyti "mes kartu, nes norime būti kartu", nei sakyti "mes kartu, nes mylime vienas kitą".
Kam tuščiažodžiauti sakant "aš jos pasiilgau, nes myliu", kai iš tikro pasakai tik "aš jos pasiilgau", nes tu žinai tik tai, kad jos pasiilgai, o kodėl yra ne tavo žinioje.

Ir, galų gale, nemanipuliuokite žmonėmis, prisidengdami meile.
"Jeigu mane mylėtum iš tikrųjų, aukotumeisi dėl manęs! Tu manęs nemyli!" "Jeigu tu tikrai mane mylėtum, tai gerbtum mano norus."
"Nemanau, kad aš tave vis dar galiu mylėti po to, ką tu padarei".
"Tu taip elgiesi po viso to, ką aš dėl tavęs padariau. Tu manęs nebemyli?".
"Jei tu tikrai mane myli, padarysi tai dėl manęs."
"Tu mane myli, ar ne? Argi nemanai, kad aš nusipelniau ...."
"Nemanau, kad žmogus, kuris negali atsiprašyti yra vertas meilės".
"Žmona jus mylės iki gyvenimo galo, jei jai padovanosite šią skalbimo mašiną".
"Niekas tavęs taip daugiau nemylės kaip aš".
"neklausyk to pranašo ar to svajotojo žodžių, nes VIEŠPATS, jūsų Dievas, bando jus, kad sužinotų, ar jūs iš tikrųjų mylite VIEŠPATĮ" (neklausykite kitų, nes visi, kurie sako kitaip nei mes yra Dievo išbandymas jums)
Čia žmonės tikrai išradingi. Nuo vaikų iki religinių lyderių.

Jums reikia dar pavyzdžių?
Ko klausiate, kai klausiate "kodėl jis manęs nemyli?". Ar klausiate, kodėl nenori būti kartu, kodėl tu jam nerūpi, kodėl nesielgia taip, kaip tu nori, kad elgtųsi?
Kai užduodate klausimą "Kaip priversti jį mane pamilti?" ar klausiate "Ką padaryt, kad norėtų būti kartu?" ar "Ką padaryt, kad aš jam būčiau svarbi?", o galbūt "Ką padaryt, kad elgtųsi taip, kaip aš noriu?", ar net "Ką padaryt, kad būtų toks, kokiu noriu jį matyti?". Jei pabandysite apsakyti viską be žodžio "meilė" tikriausiai geriau suprasite, ko iš tikro klausiate ir ko norite. Ir apskritai, supratus savo tikruosius ketinimus, galite pagalvot, kodėl to norite.
"Manęs niekas nemyli". Norėjai pasakyti, jog jautiesi niekam nereikalingas?
"Ar aš galiu mylėti žmogų, kuris mane įskaudino ir pažemino?". O čia gal ir geras klausimas. Nes užduodi jį sau. Nors ir šiuo atveju, performulavus klausimą, kartais gali būti į jį lengviau atsakyti. Ar būsiu laimiga, nieko nekeisdama ir gyvendama taip tarsi nieko neatsitiko? Ar toliau noriu santykių su šiuo žmogumi? Kokių noriu santykių su šiuo žmogumi, kai jis taip pasielgė?
"Kaip norėčiau įsimylėti". Kodėl? Manai, kad tada būsi laiminga?

Kitą kartą prieš naudodami žodį "meilė" gerai pagalvokite, ką iš tikro norite pasakyti. Galbūt suprasite, kad dangstotės šiuo gražiu žodžiu. Galbūt rasite tikslesnį žodį. O galbūt - ne.

Visa tai yra tik mano nuomonė, ir aš pasilieku teisę klysti. Tačiau pykti ant manęs ir teisti mane leidžiu :)

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Ištikimybė (4)    Šaudymas iš lanko (2)    Vaiduokliai (23)    Raganos (12)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Toyota (2)    Dailė (34)    Knygos (23)    Motociklai (12)    Žemgrobiai (6)    Medžioklė (63)    Pramoginiai šokiai (2)    Lengvosios muzikos grupės (27)    Tėvynės sąjunga (4)    Mobilūs ryšiai (193)    Krišnaizmas (3)    Ekonomika (5)    Kreditai (2)    Žydai (32)    Parašiutizmas (15)    Ekologiški produktai (2)    Istorija (154)    Katarai (2)    Sąmokslo teorija (19)    Švietimas (1281)    Skundai (22)    Rasos (2)    Šventasis Antanas (2)    Tadas Blinda (10)    Politika (26)    Lietuvoje (43)    Žmonės (241)    Jautis (2)    Skorpionas (7)    Darbdaviai (10)    Arbata (10)    Siemens (6)    Gintaras Beresnevičius (26)    Stomatologija (6)    MTV (5)    Hakeriai (273)    Rytietiški šokiai (16)    Kalėdos (12)    Aiškiaregiai (11)    Maxima (10)    Subkultūros (99)    Moterims (34)    Liberalai demokratai (3)    Pirmoji meilė (3)    Brendis (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!