LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Lietuvoje
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-09-14
Žvejybinis scenos naujoko Jono iššūkis A.Makejevui
Didelio pasisekimo sulaukęs Jono ir jo kolegės Rasos albumas „Saulala raudona“ įkvėpė scenos naujoką Joną keistam iššūkiui. Jonas susilažino su scenos senbuviu, pagarsėjusiu žveju, Aleksandru Makejevu, kad net tik albumo pardavimais bet ir pagautos žuvies svoriu jį aplenksiąs. Jonas gyrėsi daug žvejojęs, daug žinąs, tačiau A.Makejevas tik reikšmingai šypsojosi...

Dvikova vyko vieną lietingą rugsėjo savaitgalį, netoli Vilniaus esančioje Merkio upėje. A.Makejevo draugiškas patarimas pasiimti žvejybon guminius batus iki kelių, ekstravagantiška išvaizda pasižyminčiam Jonui atrodė nelabai viliojantis. Tačiau scenos senbuviui patikinus, kad „upėtakiams į stilių nusispjaut” Jonas nusileido.

Žvejybos pradžia buvo sunki – teko brautis per balas, krūmokšnius gilyn upe. Tačiau visas kančias nusvėrė džiugesys, užkibus pirmiesiems upėtakiams. Jonas šypsojosi pirmasis pagavęs laimikį – du upėtakius, kartu sveriančius vos 200 gramų, o ir lietuvių išmintis byloja „gera pradžia – puse darbo“. Tačiau toliau Jonui sekėsi kur kas kukliau - upėtakius matyt atbaidė guminiai batai, o trys blizgės iki šiol puošia Merkio upės medžių šakas. “Svarbiausia yra filosofinis požiūris – ne kiekis ir svoris, o laikas, praleistas gamtoje, kuris turi daug įtakos kūrybai“, - sakė Jonas, rudenį išleisiantis savo naują dvigubą albumą.

Nuo keturių metukų kartu su seneliu žuvį gaudantis A.Makejevas visgi įrodė, jog žūklės dvikovoje jis nenugalimas - jo laimikis iš ties svarus - 400 gramų upėtakis, kurį muzikantas iškilmingai parvežė žmonai. „Parvežiau ne tam, kad ji išvalytų ir paruoštų žuvį – tai mano mėgiamas darbas. Mes su žmona kiekvieną rudenį rengiame „žuvies balių“, kuriame dalyvauja daug muzikinio pasaulio atstovų. Šiuose vakarėliuose kalbos sukasi ne tik apie muziką, bet ir apie žvejybos ypatumus“, - šypsojosi A.Makejevas. Paklaustas ar į šį balių kviesis ir dvikovą pralaimėjusį, bet A.Makejevo žvejybos pradžiamokslį praėjusį Joną, - Aleksandras patikino, - „žinoma, man gera žvejyba labai priklauso nuo geros kompanijos, o Jonas kitąsyk apdairiau pasvers savo iššūkius ne vien žvejyboje, bet ir gyvenime, - juk žvejyba - tai taip pat tam tikra filosofija.“

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Elektroninės šiukšlės (10)    Advokatai (10)    Mazda (2)    Naujieji metai (12)    Seimo rinkimai (4)    Viskis (8)    Žuvys (7)    Žmogaus teisės (52)    Vadyba (89)    Regbis (4)    Literatūra (239)    Budizmas (73)    Delfinologija (4)    Naršyklės (7)    Telekomunikacijos (188)    Samsung (3)    Egzorcizmas (11)    Architektūra (11)    Vaizdo kortos (3)    Modemai (8)    Barai (7)    Šaudymas iš lanko (2)    Romas Kalanta (4)    Vynas (16)    Operacinės sistemos (50)    Fajetai (2)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Vaizdo sistemos (34)    Klubai (8)    Šventasis Antanas (2)    Auklėjimas (7)    Prancūzų buldogas (2)    Krikščionys demokratai (3)    Užgavėnes (9)    E - komercija (87)    Priklausomybė (3)    Velykos (10)    Krišnaizmas (3)    Burtai (8)    Imtynės (29)    Šunys (67)    Roko muzikos grupės (10)    Kanapės (15)    Interneto komentarai (2)    Įžymūs žmonės (68)    Chiromantija (3)    Kazimiera Prunskienė (13)    Tėvynės sąjunga (4)    Pagonybė (3)    Filmai (91)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!