LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Būstas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2011-01-19
10 patarimų perkantiems NT užsienyje

Siekdami patenkinti klientų lūkesčius bei poreikius, sudarėme 10 patarimų sąrašą, kuris padėtų priimti tinkamus sprendimus įsigyjant nekilnojamąjį turtą užsienyje.

1. Žinokite tikslą. Svarbu žinoti, kodėl ketinate įsigyti nekilnojamąjį turtą užsienyje. Ar tai priemonė investuoti? O gal Jūs ieškote, kur išvažiuoti gyventi? O gal tai tik turtas, skirtas poilsiui? Jei tai ivesticija - ar ji skirta   trumpalaikiam turto padidinimui, siekiant vienkartinio pelno per apibrėžtą laiką? Ar pirkinys skirtas gauti ilgalaikėms nuolatinėms pajamoms?

2. Suplanuokite biudžetą. Žinokite tiksliai, kokia sumą galite skirti nekilnojamajam turtui užsienyje. Susitvarkykite finansinius reikalus. Tai užtikrins Jūsų pasiruošimą įsigyti turtą nedelsiant. Būsite pasiruošęs pasirašyti sutartį ir įmokėti depozitą.

3. Nesielkite neapgalvotai, laikykitės savo tikslų. Labai paprasta būti suviliotam nupirkti ne tai, ko iš tiesų norite. Apžiūrėkite pasirinktą vietą įvairiu laiku, įsitikinkite, kad Jums ji patinka bet kokiu oru. Taip pat turėtumėte duoti sau laiko “atvėsti”, kad įsitikintumėte, jog Jūsų sprendimas teisingas.

4. Patikrinkite susisiekimo galimybes ir vietos paslaugas. Įsitikinkite, kad yra tinkamas oro susisiekimas ir privažiavimas iki Jūsų pasirinktos vietos. Svarbu, jog netoliese būtų teikiamos įvairios paslaugos, t.y. restoranai, parduotuvės.

5. Pakalbėkite su kitais investuotojais. Pasikalbėkite su žmonėmis, jau įsigijusiais nekilnojamojo turto Jus dominančioje vietoje, išsaiškinkite problemas, su kuriomis jiems tenka susidurti.

6. Atkreipkite dėmesį į papildomas išlaidas. Turto pirkimo užsienyje išlaidos (mokesčiai, nuosavybės teisių dokumentai, teisininko, agento paslaugos, PVM) skiriasi nuo analogiškų mokesčių Lietuvoje, todėl Jūs turite būti tikras, kad tiksliai numatėte tam skirtas lėšas. Nepamirškite ir komunalinių bei kitų galimų mokesčių už Jūsų pasirinkto nekilnojamojo turto aptarnavimą, apsaugą ir t.t.

7. Patikrinkite apmokestinimus ir paveldėjimo mokesčius. Įsitikinkite, kad suprantate, kokius turėsite sumokėti mokesčius, panorėję parduoti būstą. Jūs taip pat turėtumėte pasitikrinti šalies, kurioje pirksite, paveldėjimo įstatymą.

8. Pasverkite išlaidų riziką ir pajamas. Jei perkate investicijai, svarbu suprasti, ar Jus tenkina rizika ir atitinkamai įdėtas kapitalas. Išsiaiskinkite potencialias turto prieaugio galimybes.

9. Atlikite namų darbus. Būtinai išsinagrinėkite vietą gerokai iki aplankydami šalį. Laikas, kurį praleisite vietos tyrinėjimui namuose, bus kur kas pigesnis ir efektyvesnis už laiką, praleistą užsienyje. Pasiruoškite sąrašą klausimų, į kuriuos turėtų būti atsakyta  atvykus į vietą.

10. Kalbėkite su ekspertais. Prieš nuspręsdami pirkti turtą užsienyje, visuomet kreipkitės patarimo į nepriklausomus teisininkus, architektus, ekspertus, išmanančius Jūsų pasirinktos šalies įstatymus ir procesus,  taip pat  detales, susijusias su turto pirkimu toje šalyje.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Fizika (11)    Artūras Zuokas (41)    Poltergeistai (2)    Interneto komentarai (2)    Melagių diena (3)    Poetai (11)    Airija (9)    Šventasis Kazimieras (2)    Mokesčiai (8)    Runkeliai (18)    Turizmo agentūros (10)    Akvariumai (58)    Kandidatai į prezidentus (5)    Vaiduokliai (23)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Kriptografija (3)    Nusikaltimai (6)    Vaistai (15)    Filatelija (11)    Leo LT (12)    Brendis (6)    Kaziuko mugė (3)    Moters diena (4)    Grybai (3)    Viskis (8)    Filologija (2)    Vestuvės (16)    Rašytojai (11)    Astronomija (46)    Džiazo muzikos grupės (11)    Skirmantas Valiulis (32)    Vaiko sveikata (8)    Kelionių pasiūlymai (7)    Skamp (16)    Kompiuterių virusai (52)    Restoranai (5)    Renginiai (31)    Dektinė (2)    Roko muzikos grupės (10)    Savivaldybių rinkimai (9)    Proza (157)    Romas (3)    Prezidento rinkimai (6)    Transportas (125)    Arbata (10)    Vox Populi (14)    Dieta (33)    Korupcija (22)    Taksas (2)    Mityba (43)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!