LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Darbas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-11-20
Nebespėji susitvarkyti su darbais? 7 patarimai, kaip organizuoti darbą (2 dalis)

Prieš pradėdama skaityti šią dalį, paskaityk ir pirmąją – joje rasi dar daugiau naudingos informacijos ir patarimų, kaip planuoti ir organizuoti savo darbą. Numatyk ir planuok. Kad ir koks tavo darbas būtų, jame tu susidursi su planuotomis (biudžetai, skambučiai, susitikimai, ataskaitos ir kt.) ir neplanuotomis (tavo vadui į galvą šovė netikėta mintis ir jis nori dėl to padiskutuoti su tavimi) užduotimis. Problema čia yra viena – labai svarbu atsirinkti, nuo ko pradėti, kai užduotys yra suskirstytos kaip neatidėliotinos, prioritetinės ir kurias reikia skubiai atlikti...

Svarbiausia pasistengti kiekvienai užduočiai nustatyti atlikimo terminus, o tuomet susidėlioti prioritetus, pavyzdžiui, ryte reikia atlikti užduotį A, po pietų užsiimti kliento B reikalais. Taip pat labai naudinga susirašyti visus įprastinius dažnai atliekamus darbus. Žinojimas, ką kokiu dienos metu atlieki, padės tau darbus pasiplanuoti tiksliau. Tačiau nesusidėliok tokio darbų grafiko, kuris būtų nepajuudinamas kaip Puntuko akmuo. Juk tai nereikia sakyti, kad kiekvieną dieną visvien atsiranda skubių darbų, kurių negalėjai susiplanuoti. Ir jei tavo darbo grafikas bus visiškai nekoreguojamas, dienos planai tiesiog sugrius. Kuomet atsiranda neatidėliotinas darbas, arba savo darbus pavesk kolegai ir imkis skubaus, arba savo bendradarbius (su kuriais tavo atliekamas darbas tiesiogiai susijęs) ir vadovą įspėk, kad dabar daromą darbą pabaigsi tada, kai atliksi skubųjį. Išnaudok neproduktyvias dienas. Juk ir tau būna dienų kaip tyčia, ar ne? Kai atrodo, kad smegenėlės visiškai nedirba ir jokie darbai nesiseka...

Na nereikia stresuoti ir pulti į panika ir stresuoti, kad tave tuoj dėl to atleis į darbą. Tokią dieną atlik darbus, kurie nereikalauja daug protinio darbo – susirūšiuok dokumentus ir susidėliok juos į tam skirtus skyrelius. Tas pats galioja ir tavo elektroniniam paštui – ištrink visus nereikalingus laiškus, sukategorizuok (tik nepersistenk kurdama katalogus, nes po to neatrasi reikalingų laiškų). Atlikusi šiuos darbus nesėdėk ir nešvaistyk laiko. Šiek tiek pailsėjusi jau gali imtis ir įprastinių kasdienių darbų. Tik dirbdama stenkis negalvoti apie artėjančią kavos pertraukėlę, nes tikrai nesugebėsi susikaupti darbui. Tęsinys trečioje dalyje.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Depresija (29)    Švedija (9)    Transportas (125)    Brendis (6)    Kovo 11 (4)    Krikščionybė (135)    Filosofija (326)    Šventasis Pranciškus (3)    Parašiutizmas (15)    Novelės (102)    Televizoriai (2)    Vampyrai (9)    Emigrantai (22)    Labradoras (2)    Ekologinis ūkis (2)    Sąmokslo teorija (19)    Ekonomika (5)    Jautis (7)    Viešnia iš ateities (2)    Nekilnojamasis turtas (22)    Monitoriai (11)    Šokiai (56)    Shidokan (3)    Tamplierių ordinas (7)    Vytautas Landsbergis (6)    Vaizdo kortos (3)    Picerijos (4)    Laikrodžiai (3)    Rinkimai (23)    Kreditai (2)    Skorpionas (7)    Kelionių įspūdžiai (26)    Pirmoji meilė (3)    Mama ir vaikas (48)    Pagonybė (3)    Opijatai (13)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Atmintis (4)    Civilinė sauga (7)    Metalinės muzikos grupės (8)    Artūras Zuokas (41)    E - komercija (87)    Moters diena (4)    Skundai (22)    Saugus internetas (11)    Linux/Unix (34)    Astrologija (27)    Kelnaitės (2)    Ožiaragis (7)    Fantastika (21)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!