LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Darbas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-08-25
Pokalbo dėl darbo klaidos

Nors gavote daug patarimų, kaip elgtis susitikimo dėl darbo metu, imate ir paslystate. Kad taip nutiktų kuo rečiau, pasistenkite nekartoti absurdiškų, kitų padarytų klaidų.

Pokalbis dėl darbo – nėra pats didžiausias gyvenimo iššūkis, bet kojos tokioje situacijoje gali sudrebėti. Kad baimės būtų mažiau, kandidatams siūloma labai daug informacijos ir patarimų, kaip reikėtų elgtis darbo pokalbio metu. Visi norime, kad susitikimo pabaigoje būtų iššautas šventinis šampano butelis, skirtas naujam kolektyvo nariui.
Bet ne visada teoriją pavyksta pritaikyti realiame gyvenime. Tą galima patvirtinti, analizuojant nesėkmingų darbo pokalbių pavyzdžius, kurie yra pateikti amerikiečių portale www.forbes.com.

Atminkite: jei darbdavys pasikvietė Jus į pokalbį dėl darbo neformalioje aplinkoje, svaigalų privalote atsisakyti. Arba bent jau jauskite ribą. Kitu atveju ir Jus gali ištikti vieno amerikiečio likimas. Vyriškis įveikęs didžiąją dalį atrankos etapų, buvo pakviestas į kavinę, kurioje vyko pokalbis neįpareigojančioje aplinkoje. Deja, šis tiek padaugino svaigalų, kad darbdaviui teko iškviesti greitąją medicinos pagalbą. Tikriausiai nuspėjate, kad vyriškio karjeros perspektyvos šioje įmonėje baigėsi.

Patarimas mamoms: eidamos į pokalbį dėl darbo, nepamirškite pasirūpinti vaikų priežiūra. Didelio žinių bagažo ir patirties gali neužtekti, jei pokalbio metu Jūsų vaikai lūkuriuos automobilyje. Yra buvęs atvejis, kai viena kandidatė vis atsiprašydavo iš pokalbio ir bėgdavo pažiūrėti, kaip laikosi jos vaikutis, paliktas automobilyje. Todėl jei auklė negali tuo metu pasirūpinti Jūsų atžalomis, pokalbį dėl darbo reikėtų atidėti arba paprašyti giminaičių, kad šie kurį laiką pabūtų su Jūsų vaikais.

Jei prisiminimai apie buvusį darbdavį yra nemalonūs, tai su potencialiu darbdaviu jai dalintis nepatartina. Tokiais atvejais iš amerikiečių lūpų išsprūdo ne vienas keiksmažodis. Nepamirškite, šiuo klausimu liežuvį reikia prikąsti.

Kartojimas - mokslų motina. Todėl prieš tai minėto internetinio puslapio kūrėjai primena septynias didžiausias klaidas, daromas pokalbio metu. Kiek įmanoma jų venkite, jei nenorite mokytis iš savo klaidų.

Vėlavimas

Darbdaviai nori, kad prie jų komandos prisijungtų energingas, darbo išsiilgęs darbuotojas. Todėl vėlavimas teigiamo įspūdžio nesudarys. Patarimas: pasistenkite iš namų išeiti anksčiau. O jei papuolėte į nenumatytą situaciją, pavyzdžiui įstrigote automobilių spūstyje, paskambinkite žmogui, su kuriuo derinote susitikimą, ir paaiškinkite padėtį.

Netinkama apranga

Vyras, eidamas į pokalbį dėl darbo, turėtų rengtis kostiumą, o moteris - kostiumėlį. Jei tiksliai nežinote, kokie įmonės reikalavimai aprangai, geriau rinkitės klasikinį rūbą. Klaidos nepadarysite, net jei įmonėje kostiumas yra retenybė. Tuo parodysite, kad žinote, kaip dera rengtis tokioje situacijoje.

Melas

Nuoširdžiai pasakokite apie savo patirtį. Bandymas siekti pareigų, kurios neatitinka Jūsų turimų žinių, taps didelių nepatogumų priežastimi tiek Jums, tiek darbdaviui. Be to, savo gyvenimo aprašyme nerašykite nebūtų dalykų. Visi duomenys gali būti lengvai patikrinami.

Atėjimas su tėvais

Gali pasirodyti juokinga, bet yra tėvų, kurie savo atžalų nepaleidžia nė per žingsnį. Tikėkimės, kad tokia savybė lietuviams tėvams yra svetima. Bet jei turite tėvus, kurie įpratę kontroliuoti Jūsų gyvenimą, jokiu būdu neleiskite jiems tiesiogiai įtakoti Jūsų darbo paieškų. Neleiskite jiems nei skambinti potencialiam darbdaviui, nei lydėti Jus į susitikimą. Kitu atveju pasirodysite kaip nesubrendęs žmogus, kuris savarankiškai sprendimų priimti negali.

Skambantis telefonas

Nepamirškite išjungti telefono, eidami į pokalbį dėl darbo (taip pat kaip teatre). Čirškiantis telefonas Jus išblaškys ir paliks blogą įspūdį darbdaviui.

Tylėjimas, it žuvis

Pokalbyje dėl darbo nepamirškite ir pats klausti Jums rūpimų dalykų. Tuomet darbdavys susidarys įspūdį, kad labai domitės darbo vieta ir pasiruošėte susitikimui. Be to, pokalbis taps dialogu, į savotišką tardymą panašu nebus.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Variakojis (11)    Fizika (11)    Zodiako ženklai (88)    Subkultūros (99)    Kulinarija (181)    Kitos šventės (7)    Kvepalai (10)    Šv. Valentino diena (11)    Gimimo diena (3)    Brendis (6)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Viešnia iš ateities (2)    Pavydas (5)    Pasakos (60)    Augalai (8)    Filosofija (326)    Chemija (5)    Elektronika (8)    Siemens (6)    Seimo Pirmininkas (2)    Regbis (4)    Aikido (14)    6 branduolių (3)    Skirmantas Valiulis (32)    Artūras Zuokas (41)    Jautis (2)    Vaizdo sistemos (34)    Policija (2)    Korupcija (22)    Dvarai (36)    Mokykla be narkotikų (20)    Kalbos kultūra (39)    Kačių veislės (25)    Baikeriai (8)    Mityba (43)    Stomatologija (6)    Egzorcizmas (11)    Picerijos (4)    Procesoriai (28)    Aukštasis mokslas (13)    Susitaikymas (9)    Budizmas (73)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Vandenis (7)    Biologija (222)    Sportiniai šokiai (2)    Lietuvių fantastika (11)    Rašytojai (11)    Erotiniai šokiai (23)    Programos (61)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!