LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Darbas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-08-26
Kas svarbu darbdaviams?

Kartais sprendimo priėmimas, pakviesti kandidatą į pokalbį, ar atmesti jo kandidatūrą, užtrunka mažiau nei minutę. Todėl labai svarbu mokėti pabrėžti tam tikrus sugebėjimus, patirtį, kurie kristų į akį, skaitant gyvenimo aprašymą.

Vokietijoje buvo apklausti beveik 250 personalo vadovų ar žmogiškųjų išteklių specialistų, iš kurių net ketvirtadalis patvirtino, kad į vieną darbo vietą gauna apie 40 kandidatūrų.

Dažniausiai gyvenimo aprašymus peržiūri žmogiškųjų išteklių specialistai, kurie sugeba pamatyti, ar verta susitikti su kandidatu ir leistis į tolimesnes kalbas, ar ieškoti labiau tinkančių žmonių, užimti siūlomas pareigas.

Beveik puse apklaustų specialistų teigia, kad apsispręsti, ar kandidatas jiems yra priimtinas, užtrunka vos 60 sekundžių arba dar mažiau. Tai priklauso nuo to, ar gyvenimo aprašyme kandidatas akcentavo tam tikrus „kodinius“ žodžius, t.y. savybes, kurių dažniausiai reikia darbe.

Portalas CareerBuilder.de atliko apklausą, kuri padėjo išsiaiškinti, į ką labiausiai atkreipia dėmesį personalo specialistai ir ką reikėtų išryškinti, rašant gyvenimo aprašymą:

1. Komandinis darbas 46%
2. Gebėjimas bendrauti žodžiu ir raštu 44%
3. Sugebėjimas spręsti problemas 31%
4. Noras dirbti, produktyvumas 31%
5. Technologijų išmanymas 24%
6. Kelių užsienio kalbų mokėjimas 23%
7. Geri santykiai su klientais 18%
8. Vadovavimo gyslelės turėjimas 16%

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Roko muzikos grupės (10)    Kalėdos (12)    Poltergeistai (2)    Kaukazo aviganis (2)    Dažasvydis (3)    Architektūra (11)    Zodiako ženklai (88)    SSL sertifikatai (6)    Prancūzų buldogas (2)    Atleidimas (4)    Matematika (2)    Žmonės (241)    Mokykla be narkotikų (20)    Gimimo diena (3)    Darbo partija (4)    Šamanai (7)    Telekomunikacijos (188)    Grupės (81)    Kazino (10)    Spauda (3)    Politikai (183)    Garso ir vaizdo technika (2)    Dvarai (36)    Egzorcizmas (11)    Naujieji metai (12)    Turizmo agentūros (10)    Aukštasis mokslas (13)    Emigrantai (22)    Žmogaus teisės (52)    Prezidento rinkimai (6)    Jausmai (27)    Interneto komentarai (2)    Kaziuko mugė (3)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Windows (7)    Ekologiški produktai (2)    Miestų bendruomenės (7)    Airija (9)    Dieta (33)    Konditerija (10)    Televizoriai (2)    Mistika (9)    AMD (3)    Vandens slidės (2)    Klaviatūros (11)    Moters diena (4)    Dektinė (2)    Šaudymas iš lanko (2)    Kvepalai (10)    Imtynės (29)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!