LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Darbas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-10-27
Darbo paieškos taktikos suvokimas

Anksčiau keisti darbus būdavo didelė gėda, tačiau šiandien viskas yra kitaip. Visi žmonės, su kuriais jums ieškant darbo tenka kalbėti, yra keitę darbus, tad, tinkamai atlikdami paiešką, sulauksite daug pagalbos rankų ir išklausyti pasirengusių ausų. Strateginiai karjeros žingsniai ir kartkartėmis nedarbas yra šiuolaikinio profesinio gyvenimo sudedamoji dalis. Ilgainiui įgyti pažįstami gali būti svarbūs, norint išsaugoti profesinio gyvenimo stabilumą ilgą laiką. Įgysite žinių, kaip susieti savo profesiją ir pažįstamųjų būrį, kad šis būrys – didelis ir tinkamas – padėtų jums keičiant darbą ir karjerą.

Duosime pavyzdį. Neseniai sutiktas vadovas, ieškojęs darbo pirmąkart per dvidešimt metų. Vyriškio paieškos tęsėsi septynis mėnesius, bet jis nė kiek nesijaudino. Jis buvo klaidingai įsitikinęs, kad po dvejų nedarbo metų stebuklingai atsiras darbdavys ir pasiūlys jam vadovo darbą.

Darbo jis ieškojo per pažįstamus, nes jam pasakojo, jog „tai geriausias darbo paieškos būdas“. Žinoma, jis geras, jei yra veiksmingas. Tačiau dažnai pažįstamųjų būrys nėra didelis ir tinkamas.

„Medžiojant“ darbus, „stebuklingos kulkos“ – vienintelio geriausio metodo – nėra. Aišku, įvairių sričių žinovai gali teigti turį tą „stebuklingą kulką“. Darbuotojų atrankos specialistas sakys, kad jo metodas yra geriausias ir kad gyvenimo aprašymai niekam nepadėjo gauti darbo. Gyvenimo aprašymų rengėjas jums pasakos, kad svarbiausia – tiesioginis bendravimas paprastu ar el. paštu. Jie abu neteisūs. Geriausias darbo paieškos būdas, o jų yra daugiau nei dešimt, yra tas, kuris padeda aptikti idealią galimybę. Įdarbinimo rinka kinta kasmet, kartais darbų pasiūla yra didesnė už paklausą, kartais – mažesnė. Tačiau kad ir kokia būtų ekonomikos būklė, ieškantysis darbo gali rasti gerų darbų, jeigu ieško jų nuosekliai ir sistemingai.

Ilgalaikis karjeros valdymas

Jums gimus dar egzistavo pasaulis, kuriame atsidavę, sunkiai ir pasiaukojamai dirbantys žmonės galėdavo būti tikri, jog ilgai turės darbą ir nuolat kops sėkmės laiptais į viršų. Pasaulis, kuriame dirbate šiandien, yra visiškai kitoks. Bendrovės vis dar tikisi sunkaus darbo, atsidavimo ir pasiaukojimo, tačiau svarbiausia joms – suma ketvirčio pelno (nuostolio) ataskaitos apatiniame dešiniajame kampe.

Užtikrintas darbas ir profesinis augimas, kurio tikėtis buvo mokomi mūsų tėvai, yra sena praeitis. Kaip jau minėjome, per penkiasdešimt profesinės veiklos metų paprastai galite tikėtis, kad darbus keisite maždaug kas penkerius metus ir per pusę amžiaus truksiantį profesinį gyvenimą galite dirbti trijose ar daugiau skirtingų sričių. Esant tokioms realijoms, turite nustoti abejoję bendrovių lojalumu ir pagalvoti, kas naudinga jums. Nesakome, kad turėtumėte liautis sunkiai ir pasiaukojamai dirbti, tik siūlome pagalvoti apie ilgalaikį išlikimą ekonomine prasme.

Kodėl tai svarbu? Kadangi, pripažinę minėtąsias realijas, suvokiate, kad dabartinė jūsų darbo paieška tikrai ne paskutinė.

Visa tai bus įmanoma, jeigu pažvelgsite į darbuotojų samdymo procesą darbdavio akimis ir pasinaudosite darbo paieškos strategijomis būtent taip, kaip rekomenduojama, atsižvelgdami į darbdavio pageidavimus. Nė kiek nėra keista, kad viskas prasideda nuo jūsų gyvenimo aprašymo. Gyvenimo aprašymo rengimo procesas padeda jums sutelkti dėmesį į darbą, kurio pageidaujate, ir pristatyti savo įgūdžius, o tai – pirmas žingsnis viltis verčiant realybe.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Velniai (9)    Helouvynas (7)    Roko muzikos grupės (10)    Liberalai demokratai (3)    TELE-2 (7)    Žuvininkystė (2)    Tinklapiai (13)    Artūras Zuokas (41)    Toyota (2)    Likeris (2)    Fajetai (2)    Svarstyklės (7)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    LNK (2)    Muzika (196)    Auklėjimas (7)    Joga (56)    Klaviatūros (11)    Mistika (446)    Knygos (23)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Amerikos lietuviai (7)    Tamplierių ordinas (7)    Krašto apsauga (27)    Spiritizmas (4)    Politologija (64)    Žirgų sportas (4)    Imtynės (29)    Spausdintuvai (12)    Kino kritika (10)    Vartotojai (29)    Paukščių gripas (21)    Vandenis (7)    Euro naujienos (2)    Garso sistemos (15)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Lietuvoje (16)    6 branduolių (3)    Erich Fromm (5)    Rinkimai (23)    Smurtas mokyklose (10)    Krikščionys demokratai (3)    MTV (5)    Gatvės šokiai (5)    Naujieji metai (12)    AMD (3)    Šv. Valentino diena (11)    Žemgrobiai (6)    Transportas (125)    Prezidento rinkimai 2009 (12)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!