LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Saugumas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2011-01-15
Naudingi patarimai. Būsto apsauga

Didžioji dalis vagysčių iš būtų padaroma, pasitaikius palankiai progai, dienos metu, kai dauguma laiptinės gyventojų būna išėję į darbą ar kitais reikalais. Nerimą kelia tai, kad vagysčių iš būtų pastaruoju metu labai padaugėjo.

Daugeliu atvejų įsilaužimų ir vagysčių galima išvengti, todėl pateikiame keletą patarimų, kurie gali būti naudingi ir padėti apsaugoti Jūsų turtą:

  • Pastebėję prie namų ar namo laiptinėje slampinėjančius, stebinčius langus ar duris, skambinėjančius į buto duris įtartinus, nepažįstamus asmenis, apie tai nedelsiant praneškite policijai. Anonimiškumą garantuojame.
  • Šalia jūsų gyvenamosios vietos pastebėję įtartiną automobilį, pagal galimybes užsirašykite jo valstybinius numerius, (jei įmanoma, modelį, spalvą) ir apie tai informuokite policijos budėtoją.
  • Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į butą, prieš atidarydami duris, atidžiai apžiūrėkite lankytoją, nepasirašinėkite jokių dokumentų skubotai, juo labiau tarpduryje.
  • Kuriame aukšte begyventumėte, išeidami ar išvažiuodami iš namų sandariai uždarykite langus, balkono duris.
  • Susitarkite su patikimais kaimynais, kad kai jūsų nėra namuose pasaugotų namus (nors kartą per dieną dirstelėtų į jūsų buto duris), iš pašto dėžutės išimtų spaudą. Būkite pasiruošę pasaugoti jų namus, kai kaimynai bus išvykę.
  • Pagal galimybes įsirenkite patikimas ir tvirtas (patartina šarvines) duris. Į jas montuokite tik patikimas ir tvirtas spynas (patartina be keičiamų šerdžių).
  • Paženklinkite vertingus daiktus, išgraviruokite ant jų numerius ar savo inicialus.

Nedelsdami kreipkitės į policiją, jeigu jus apvogė ar apgavo. Skubiai pranešus ir tiksliai apibūdinus įtariamus asmenis bei jų automobilius, bus galima greičiau sulaikyti nusikaltėlius ir apsaugoti nuo nelaimių kitus žmones.

Jeigu sugrįžę namo pastebėjote, kad bute jau pasisvečiavo piktadariai (atviros durys, sulaužyta spyna, suversti daiktai, atviras langas ir pan.) neikite į būtą ir nieko nelieskite rankomis. Jokiu būdu nepradėkite patys tikrinti daiktų, jų tvarkyti bei ieškoti nusikaltėlio pėdsakų. Nedelsiant skambinkite policijai ir kalbėdami su pareigūnu ramiai paaiškinkite įvykio aplinkybes.

Atminkite, kad nuo jūsų elgesio nusikaltimo vietoje priklauso sėkminga nusikaltėlių paieška.

Būkime geranoriški ! Bendromis pastangomis padarykime viską, kad jūsų turtas būtų apsaugotas.

Skambinkite 02. Pagalbos tel. 112. Pasitikėjimo tel. 71384

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Ginklai (22)    Artūras Zuokas (41)    Vaizdo sistemos (34)    Vorai (2)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Romas (3)    Neištikimybė (2)    Trys karaliai (5)    Kaziuko mugė (3)    Technologijos (1819)    Picerijos (4)    Naujieji metai (12)    Vartotojai (29)    Sąmokslo teorija (19)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Šventasis Kazimieras (2)    Shotokan (11)    Televizoriai (2)    Leo LT (12)    Šventieji (10)    Lietuvos istorija (110)    LNK (2)    Sportas (180)    Vabzdžiai (5)    Mistika (446)    Meninė gimnastika (14)    Namų vaizdo technika (2)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Prokuratūra (4)    Zodiako ženklai (88)    Mokslininkai (2)    Domenai (11)    Vitaminai (2)    Kaimo turizmas (5)    2009 metų horoskopas (15)    Hakeriai (273)    Tėvynės sąjunga (4)    Muzika (196)    Švietimas (1281)    Raganos (12)    Gyvūnai (174)    Islamas (31)    Konspiracija (2)    Mokykla be narkotikų (20)    Erich Fromm (5)    Parapsichologija (22)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Transportas (125)    Kornreksai (3)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!