LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Technologijos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-12-21
"Noriu būti fotografu(e)! " – keli naudingi patarimai pradedantiesiems

Ar žinojai, kad fotoaparatas nėra pagrindinis įrankis norint gauti puikias nuotraukas? Viskas prasideda nuo tavo idėjos ir įsivaizdavimo kaip galima ją perteikti, o fotoaparatas – tai tik būdas įgyvendinti.

Vis dėlto, prieš pradedant siekti tapti geru fotografu, derėtų susipažinti su pagrindinėmis fotoaparato techninėmis savybėmis ir bent šiek tiek pasidomėti teorine medžiaga.

Dažnas naujokas, susidomėjęs fotografijos menu ir nusipirkęs brangios foto įrangos, iš karto tikisi gerų rezultatų. Tačiau pirmąsias geras nuotraukas galima gauti ir su paprastu fotoaparatu, liaudyje vadinamu „muiline" ir tik vėliau, atsižvelgus į atsiradusius poreikius, rekomenduojame atnaujinti savo fotografavimo technikos arsenalą.

Nuo ko pradėti? Visu pirma reikėtų susipažinti ir su pagrindiniais darbo įrankio, šiuo atveju fotoaparato ir pagalbinės įrangos, kontroliavimo parametrais: išlaikymu, diafragma, matricos/juostelės jautrumu (ISO) ir kt.

Suprantant kaip valdomas fotoaparatas ir ką reiškia jo režimo nustatymai, fotografavimas tampa šiek tiek sudėtingesnis, tačiau daug lankstesnis ir tuo pačiu suteikia daugiau galimybių pagauti dėmesio vertus kadrus.

Svarbu eksperimentuoti ir nebijoti keisti fotoaparato nustatymų, ypač jei fotografuojama skaitmeniniu fotoaparatu. Nuotraukas skaitmeniniu formatu nesunku apdoroti bei pašalinti fotografavimo metu įsivėlusius defektus.

Susipažinus su fotoaparato galimybėmis, derėtų pasidomėti pagrindinėmis vaizdo komponavimo taisyklėmis: perspektyvos, trijų ketvirčių taisyklė ir k.t. Fotografuojant taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tokius dalykus kaip fotoaparato aukštis, atstumas iki objekto, pašaliniai objektai patenkantys į kadrą.

Techninių ir teorinių aspektų žinojimas yra visada naudingas, tačiau dar kartą primename – norint pagauti puikų kadrą, svarbu idėja, idėja ir dar kartą idėja. Apmąstyk, koks objektas ar mintis bus kadro herojai ir stenkis būtent tai įamžint.

Svarbiausias patarimas: visada turėk fotoaparatą po ranka, eksperimentuok ir tobulėk. Sėkmės gaudant auksinį kadrą!

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Dailė (34)    EBSW (40)    Reklama internete (18)    Menas būti kartu (2)    Sportas (180)    Vestuvės (16)    Istorija (154)    Rytietiški šokiai (16)    Aukštasis mokslas (13)    Sekimas ir privatumas (12)    Savižudybė (12)    Vasario 16 (12)    Žmogaus teisės (18)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Vytautas Bogušis (12)    Meilė (138)    Kazimiera Prunskienė (13)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Žinių visuomenė (14)    Toyota (2)    Kornreksai (3)    Liūtas (7)    Roko muzikos grupės (10)    Turizmo agentūros (10)    Šventasis Pranciškus (3)    Kaziuko mugė (3)    Amerikos lietuviai (7)    Fizika (11)    Klonavimas (10)    Žmogaus klonavimas (2)    Optinis ryšys (12)    Žmonės (241)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Vaistai (15)    Erotika (8)    Vilniaus bendruomenės (4)    Drabužiai (41)    Katalikybė (49)    Vilius Navickas (2)    Miestų bendruomenės (7)    Skolininkai (12)    Televizoriai (2)    Soliariumai (5)    Tatuiruotės (7)    Arkliai (12)    Jausmai (27)    Kietieji diskai (17)    Kokainas (6)    Lengvosios muzikos grupės (27)    Astrologija (27)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!