LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Technologijos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-01-15
Naudingi patarimai. Kompiuteriai. Kaip pagreitinti „Windows“ startą?

Kompiuteris – ne televizorius ir ne mikrobangė. Spustelėjus įjungimo mygtuką, tenka ilgai palaukti akimirkos, kai galėsime juo naudotis. Laimei, „dėžės“ įsikrovimą galime pagreitinti net kelis kartus. „Aš“ parodysiu, kaip tai padaryti.

Pradžioje viskas buvo taip šaunu. Kompiuteris įsijungdavo vos per kelioliką sekundžių. Tačiau praėjo pusmetis ir jis pasidarė tikras lėtapėdis. Nieko nestebina „dėžė“, kuri kraunasi 2–3 minutes; pasitaiko atvejų, kai kompiuteris pradeda mūsų klausyti tik praėjus penkioms minutėms. Už teks jau tinginiauti, priverskime savo „dėžę“ prisiminti senus gerus laikus. „Aš“ papasakosiu, kaip pagreitinti kompiuterio startą.

Kodėl lėtėja kompiuteris?

Kartu su „Windows“ operacine sistema įrenginyje įsijungia daugybė programų. Vienas jų įdiegia kompiuterių gamintojos, kitas – mes patys.Toli gražu, ne visos programos yra mums reikalingos. Laikui bėgant, jų skaičius „dėžėje“ auga, o kartu su juo ilgėja ir įsikrovimo laikas.

Atjungiame programas

Atsikratyti balasto galime keliais skirtingais būdais:

■ Keisdami „Windows“ nustatymus.

Spustelime klavišų kombinaciją WIN + R. Atsivėrusiame langelyje įrašome msconfig ir spaudžiame ENTER. Pasirinkę skiltį Startup, pamatysime kartu su kompiuteriu įsijungiančių programų sąrašą . Jas atjungiame tiesiog nuimdami varneles ties pavadinimais. Visa bėda, kad sužinoti, kurie failai yra reikalingi, o kurie ne – gana sunku.

■ Su programa „Autoruns“.

Ją galime parsisiųsti iš interneto adresu http://bit.ly/CBL_autoruns. Šis įrankis leidžia valdyti visas kompiuteryje veikiančias programas. Tačiau informacijos apie įvairius failus jis taip pat pateikia gana nedaug.

■ Su programa „Soluto“.

Ji išanalizuoja kompiuteryje įsikraunančius failus ir iš interneto parsiunčia informaciją, ar jie mums reikalingi. „Soluto“ leidžia užblokuoti arba atidėti programų krovimąsi.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Masonai (7)    Fantastika (21)    Soliariumai (5)    Drakonai (36)    Lobiai (12)    Elektronika (8)    Žuvys (7)    Lietuvių fantastika (11)    Žiniasklaida (108)    Kreditai (2)    Lietuvoje (43)    Filmai (91)    Spausdintuvai (12)    Islamas (31)    Auklės (3)    Vokiečių aviganis (2)    Reklama internete (18)    Leo LT (12)    Pramogos (191)    Kinas (193)    Omnitel (12)    Vaizdo kortos (3)    Sportas (180)    Ekonomika (259)    Operacinės sistemos (50)    Sel (10)    Savižudybė (12)    Vynas (16)    Literatūra (239)    Avinas (7)    Homeopatija (5)    Kačių veislės (25)    Elektroninės šiukšlės (10)    Dalia Grybauskaitė (16)    Miestai (14)    Svarstyklės (7)    Toyota (2)    Mergelė (7)    Prancūzų buldogas (2)    Parapsichologai (7)    Buto remontas (3)    Alkoholizmas (15)    Stomatologija (6)    Ginklai (22)    Skaneriai (5)    Religija ir tikėjimai (315)    Tiškevičiai (18)    MTV (5)    Amerikos lietuviai (7)    Liūtas (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!