LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Nekilnojamasis turtas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-11-20
Neteisėtų statinių savininkams – griežtos sankcijos ir antstolių veiksmai
Neteisėtų statinių savininkai, ignoruojantys teismų sprendimus nugriauti tokius statinius, artimiausiu metu gali sulaukti griežtų piniginių sankcijų ir šių statinių griovėjų.

Šiandien teisingumo ministras Petras Baguška ir aplinkos ministras Arūnas Kundrotas aptarė Teisingumo ministerijos parengtus teisės aktų pakeitimus ir papildymus, kurie ne tik padės paspartinti teismines procedūras griaunant neteisėtus statinius, bet ir užkirs kelią naujoms neteisėtoms statyboms. "Sutarėme dėl bendrų veiksmų ir didesnių problemų nebeturėtų kilti", - po susitikimo teigė P.Baguška. "Norint, kad procesai apjudėtų iš vietos, reikia aiškiai pasakyti, kas ir ką daro ir kokios sankcijos laukia nevykdančių savo pareigų", - pabrėžė ministras A.Kundrotas.

Ministras A.Kundrotas susitikime pateikė statistiką, kuri atskleidė, jog vien šiais metais teismams pateikti 42 ieškiniai dėl neteisėtų statinių nugriovimo, priimti 4 sprendimai nugriauti tokius statinius.

Jau šią savaitę suinteresuotoms institucijoms bus išsiųsti derinti Civilinio proceso kodekso, antstoliams skirtos Sprendimų vykdymo instrukcijos ir kitų teisės aktų pakeitimų projektai. Jie numato priemones, kurios padės iš esmės spręsti neteisėtų statybų problemą.

Civilinio proceso kodeksą siūloma patikslinti nuostata, kad teismai, priimdami sprendimą nugriauti neteisėtą statinį, iš karto numatytų ir pasekmes, jeigu per nurodytą laiką savininkas nenugriaus tokio statinio. Ir fiziniam, ir juridiniam asmeniui už kiekvieną pradelstą vykdyti sprendimą dieną privalėtų skirti iki 1000 litų bauda. Jeigu ji nesumokama, šią skolą turi išieškoti antstoliai. Ši CPK pataisa leistų išvengti šiuo metu esančių kliūčių, kai neteisėto statinio savininkas nevykdo teismo sprendimo nugriauti, todėl apskričių viršininkų administracijos priverstos pakartotinai kreiptis į teismą.

Patobulinus teisės aktus, taip pat būtų aiškesnis už neteisėtų statinių griovimą atsakingų institucijų darbo organizavimas. Bus siekiama, kad tokių statinių griovimą inicijuojančios apskričių viršininkų administracijos pateiktų antstoliams vykdyti ne tik teismo sprendimus, bet ir kitus būtinus dokumentus – reikiamus projektus, leidimus, griovimą vykdančios organizacijos duomenis ir pan.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Civilinė sauga (7)    Vilius Navickas (2)    Geografija (22)    Vadovavimas (185)    Konditerija (10)    Regbis (4)    Naršyklės (7)    Foje (3)    Hipiai (9)    Skolininkai (12)    Velniai (9)    AMD (3)    Komunikacija (166)    Metalinės muzikos grupės (8)    Kabala (6)    Viskis (8)    Transportas (125)    Politologija (64)    Vitaminai (2)    Intel (6)    Filosofija (326)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Grožio salonai (6)    Amfetaminas (2)    Lietuvoje (5)    Linux/Unix (34)    Renginiai (31)    Mokslininkai (2)    Katarai (2)    Skirmantas Valiulis (32)    Draudimas (7)    Kompiuterių virusai (52)    Šventasis Kazimieras (2)    Tadas Blinda (10)    Stomatologija (6)    Taksas (2)    Geologija (20)    Šatrija (4)    Nekilnojamasis turtas (22)    Pirmoji meilė (3)    Krizė (59)    Partijos (41)    Kačių veislės (25)    Sveikata (313)    Nokia (24)    Kietieji diskai (17)    Lotynų kalba (11)    Religija ir tikėjimai (315)    Tėvynės sąjunga (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!