LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Padažai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-05-15
Užpilai ir pavilgai šviežioms daržovėms

Vincento saldžiarūgščiam aliejaus su medumi užpilui 200g dilgėlių, kanapių, saulėgrąžų, sėmenų arba alyvų aliejaus suplakti su 35g  6% obuolių acto, 35g skysto natūralaus medaus (jei susicukravęs, tai pašildyti), 5g druskos, 5g išspaustų arba sutrintų česnakų, žiupsneliu maltų saldžių raudonųjų paprikų, ant peilio galo maltų aitrių kajeno arba čilės paprikų. Geriausiai laikyti stikliniame butelyje su sandariu dangteliu. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti kelias savaites. Užpilą kartu su buteliu stipriai suplakti ir apšlakstyti mišraines arba salotas. 200g salotų reikia 50g užpilo.

Aliejiniam garstyčių užpilui suplakti 150 g saulėgrąžų aliejaus su 50g 6% obuolių acto, 15g garstyčių, 10g medaus, 5g druskos ir ant peilio galo maltų juodųjų pipirų.

Aliejiniam kiaušinių užpilui 150g saulėgrąžų aliejaus išplakti su 50g 6% obuolių acto, dviem minkštai virtų tiktai naminių kiaušinių tryniais, 10g garstyčių, 5g druskos ir ant peilio galo maltų saldžių raudonųjų paprikų.

Lietuviškam grietininiam užpilui suplakti 200g naminės grietinės (atminkite, kad maisto prekių parduotuvėse grietinės nerasite net su žiburiu, todėl, kad Lietuvoje nė viena pieninė jos negamina, o tai kas parduotuvėse yra pavadinta grietine yra tik augaliniai surogatai) su 20g 6% obuolių acto, 15g cukraus pudros, 5 g druskos, ant peilio galo maltų baltųjų pipirų.

Lietuviškam  rūgpienio salotų užpilui 200g naminio rūgpienio išmaišyti su 10g citrinų sulčių (prieš tai citrinas ošmirkykite vandenuje su soda (1 litras vandens, 20g sodos) ir po to gerai nuplaukite ūkišku muilu ir šepetėliu, nes jos, kad ilgiau stovėtų negesdamos yra apipurškiamos pavojingu mūsų sveikatai chemikalu), 20g smulkiai sukapotų naminių svogūnų, 5g smulkiai sukapotų krapų, 5g preseliu išspausto naminio česnako (jų bus ypatingai sunku gauti, nes  natūralių česnakų sėklai kol kas niekas neaugina, o kininiai ar lenkiški yra tiek chemikalais apdirbti, kad pasodinus net neužauga), 2g druskos, ant peilio galo maltu juodųjų pipirų.

Lietuviškam aitriam varškės užpilui 200g naminio pieno varškės ištrinti per smulkų sietą ir suplakti su 10g baltų krienų, 5g garstyčių, 5g svogūnų sulčių, 2 g druskos, 2 g cukraus.

Lietuviškam naminiam varškės pavilgui 200g naminės varškės ištrinti per smulkų sietą ir suplakti su 50g naminės grietinės, 10g labai smulkiai sukapotų krapų, 6 g preseliu išspausto česnako, 5g nuplikytų kmynų, 2g druskos, ant peilio galo maltų juodųjų pipirų.

Žemaitiškam patarmasui 120g naminio rūgpienio suplakti su 30g naminės grietinės, 60g virtų sutrintų miltingų bulvių, 2g druskos, ant peilio galo maltų baltųjų pipirų.

Žemaitiškam šmakalui pusę silkės suvynioti į popierių ir apkepinti kaip cebulynei. Silkę sudraskyti smulkiais gabaliukais ir sumaišyti su 250g naminio rūgpienio ir ant peilio galo maltų juodųjų pipirų.

Žemaitiškam šmontalui 150 g naminės grietinės suplakti su 50g virtų sutrintų miltingų bulvių, 2g druskos ir ant peilio galo maltų juodųjų pipirų.. Paskui dar įmaišyti 30g labai smulkiai sukapotų svogūnų.

Avokado užpilui ant  pomidorų pusę prinokusio minkšto avokado ištrinti ir sumaišyti mikseriu su 200g naminio rūgpienio, 10g 6% obuolių acto, 5g smulkintų peletrūnų lapelių, 5g smulkintų svogūnų laiškų, 1,5g druskos, ant peilio galo maltų juodųjų pipirų.

Cacikui (graikų pavilgui) 100g agurkų sutarkuoti burokine tarka (galima ir labai smulkiai kubeliais), pagardinti žiupsneliu druskos ir palikti 10 minučių, po to nusunkti išsiskyrusias sultis, 200g naminio rūgpienio (dar geriau būtų gauti natūralaus jogurto, deja Lietuvoje jo niekas negamina ir iš užsienio neveža, neapsigaukite – maisto prekių parduotuvėse yra tik jogurto surogatai) išmaišyti su agurkais, 6 g preseliu sutrėkšto česnako, 10g citrinų sulčių, 5g smulkiai sukapotų mėtų, 2g druskos ir ant  peilio galo maltų baltųjų pipirų.  Patiekiant, viršų  apšlakstyti 15g alyvų aliejaus.

Kininiam salotų užpilui  trintuvu (blenderiu) 100g saulėgrąžų aliejaus suplakti su 60g sezamų aliejaus, 30g 2% ryžių acto, 30g šviežiai išspaustų apelsinų sulčių.

Žaliajam rūgpienio salotų užpilui 250g naminio rūgpienio sumaišyti su 50g skysto medaus, 10g  6% obuolių acto, 10g garstyčių, 5g smulkiai sukapotų bazilikų, 5g smulkiai sukapotų krapų, 5g smulkiai sukapotų svogūnų laiškų, 5g smulkiai sukapotų špinatų, 5g smulkiai sukapotų petražolių.

Vincento majonezo su ančiuviais pavilgas šviežioms daržovėms (agurkų, aguročių, baltojo ridiko, cukinijų, kaliaropių, morkų lazdelėms, burokėlių lapkočiams, brokolių žiedynams, cikorijų lapeliams, kalafiorų žiedynams, paprikų skiltelėms, šviežiems pievagrybiams, salierų lapkočiams, avokado skiltelėms, pomidorų griežinėliams) 150g naminio majonezo gerai išmaišyti su 50g naminės kietos grietinės, 20g citrinos sulčių, 2 sutrintais sūdytais ančiuviais, 10g smulkiai sukapotų svogūnų laiškų, 10g smulkiai sukapotų petražolių, 5g smulkiai sukapotų peletrūnų, 2g druskos, ant peilio galo maltų juodųjų pipirų.

Pastaba: kad brokoliai ir kalafiorai taptų skanesniais, išskaidyti juos smulkesniais žiedynais ir palaikyti bent valandą silpname obuolių acto skiedinyje.

Naminis majonezas

8 naminių kiaušinių trynių, 8 g druskos, 600 g alyvų aliejaus, 40 g citrinos sulčių, 10 g trintos citrinų cedros (tik geltona odelė), 4 g maltų saldžių raudonųjų paprikų, 4 g maltų džiovintų peletrūnų.

Majonezas Lietuvos virtuvėje gaminamas nuo XVIII mažiaus pabaigos. Visi produktai turi būti kambario temperatūros (16-18 laipsnių). Kruopščiai nuplauti naminius kiaušinius (maisto prekių parduotuvėse ekologiškai švarių kiaušinių nėra, juos reikia pirkti iš patikrintų ūkininkų), atidžiai atskirti trynius nuo baltymų, kad pastarųjų neliktų nė lašelio. Trynius pradurti, išspausti, o trynių plėveles būtinai pašalinti. Trynius neskubant plakti šluoteliniu plakikliu arba paprasta šakute su druska (neturėtų susidaryti putų), be perstojo plakant po arbatinį šaukštelį pilti aliejų, po to citrinos sultis, maltas paprikas ir peletrūnus. Gaminant majonezą, nereikia naudotis elektrinių plakiklių, o pamažu ranka (atminkite, kad maisto prekių parduotuvėse natūralaus ekologiškai švaraus ir sveiko majonezo nerasite net su žiburiu, todėl, kad Lietuvoje jo niekas negamina, o tai kas parduotuvėse yra pavadinta „majonezu“ yra tik sintetiniais stabilizatoriais ir skonikliais perduozuoti augaliniai surogatai)  be perstojo plakant,  majonezas pasigamina ir greičiau, ir geriau.

Kas šitaip pasigamins majonezo, jo paragaus ir kitus pavaišins, tas daugiau gyvenime niekada nebepirks cheminiais sintetiniais priedais užnuodytų parduotuvinių, kad ir „garsiausių“ firmų „majonezų“.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

                                 

Komentuoti

Lankomumo reitingas

Diskusijos - aptarti forume

Versija spausdinimui - versija spausdinimui

Atgal

































































Atsitiktinės gairės:    Įžymūs žmonės (68)    Dailė (34)    Astronomija (46)    Biologija (222)    E - komercija (87)    Brendis (6)    Žuvininkystė (2)    Korupcija (22)    Aviacija (38)    Kovos menai (72)    Rytietiški šokiai (16)    Moterims (34)    Wing Tsun (14)    Kovo 8 (3)    Romas Kalanta (4)    Regbis (4)    Muzika (196)    Įvaikinimas (3)    Statyba (29)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Neištikimybė (2)    Stilius (86)    Švietimas (1281)    Vynas (16)    Kūdikio maitinimas (3)    Restoranai (5)    Samsung (3)    Mistika (9)    Vitaminai (2)    Egiptas (24)    Interjero dizainas (13)    Šventasis Kazimieras (2)    Hipnozė (10)    Kovo 11 (4)    Bankinės technologijos (11)    Lotynų kalba (11)    Rasos (2)    Turizmo agentūros (10)    Kelionių pasiūlymai (7)    Grožio salonai (6)    Mada (4)    Barai (7)    Parapsichologai (7)    Žvejyba (30)    Vampyrai (9)    Runkeliai (18)    Darbdaviai (10)    Lietuvių valgiai (28)    Garso ir vaizdo technika (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!