LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Paieškos sistemos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2005-06-19
26 žingsniai kaip pasiekti didelį svetainės populiarumą
5.000 apsilankymų per dieną

Sekantys patarimai tik google pagalba per metus jums padės sukurti sėkmingą svetainę. Jei jūs pakankamai verslus ir iniciatyvus, galbūt pasiseks ir anksčiau.

1. Paruošiamieji darbai

Pradėkite ruošti turinį. Taip, dar ilgai iki domeno registracijos reikia jau turėti medžiagą bent šimtui jūsų svetainės puslapių. Ir tai tik pradžia. Ir tai turi būti tikrai naudinga informacija, ne nuorodos, ne informacija apie autorines teises ir panašiai.

2. Domeno vardas

Turi skambėti kaip „brandas“. Mums reikia „google.com“, o ne „manoraktiniszodis.com“. Adresų su raktiniais žodžiais laikas praėjo, atėjo domenų „brandų“ laikas. Turėti raktinį žodį pavadinime dar niekados nebuvo taip nenaudinga. Atkreipkite dėmesį „goto.com“ dabar tapo „Overture.com“ – pagalvokite apie tai. Tai vienas iš stipriausių žingsnių padarytų šiame versle – kampanija nepabijojo nubraukti metus reklamuoto pavadinimo, ir ko gero ne šiaip sau.

3. Svetainės dizainas

Kuo paprasčiau, tuo geriau. Naudinga taisyklė: tekstinė informacija turi užimti daugiau vietos nei HTML. Svetainė turi būti standartinė ir būti taip pat gerai skaitoma visomis naršyklėmis, nuo Linux iki pačių populiariausių. Pavyzdžiui, vertėtų svetainę daryti kuo artimesnę html 3.2 formatui, kiek tai įmanoma.

Paieškos sistemų programos ne itin mėgsta html 4.0 formatą, dėl jo painumo. Stenkitės išvengti sunkiasvorių: flash, dom, java, java-skriptai. Naudokite skriptus tik ten kur jie neišvengiami. Tačiau kur jie gali būti neišvengiami? Dažnai iš jų didelės naudos nėra, o kenkia dėl įvairių priežasčių kur kas daugiau (pvz.: blogai suprantami paieškos sistemų skriptams).

Svetainę apipavidalinkite racionaliai. Svetainės dalių pavadinimai turi įtraukti raktinius žodžius.

Neužkimškite svetainės nereikalingu „spamu“, tokiu kaip „geriausia viską žiūrėti ... pagalba“, ar įvairiais skaitikliais. Stenkitės, kad jis atrodytų švarus ir profesionalus.
Remkitės paties Google pavyzdžiu – paprasta yra gerai – tai yra tai ko reikia vartotojui.

Greitis, tai ne vienas iš reikalingų dalių. Tai PATI pagrindinė savybė. Jūsų svetainė į vartotojo komandas turi sureaguoti akimirksniu. Jei reikia laukti 3-4 sekundes, kad kas nors pradėtų vykti, tai jūs turite problemų. Tai gali būti leista tik svetainėms orientuotoms į užsieni šalis. Jei paspaudęs nuorodą vartotojas laukia 3-4 sekunde tai kas sekundę jūs prarandate po 10% auditorijos. Ir tie 10% gali būti lemiami tarp svetainės sėkmės ir „įgriuvos“ (pravalo:).

4. Svetainės dydis

Kuo mažesnė tuo geriau. Jei sugebėsite ją padaryti 15 Kb. Kuo mažesnė tuo geriau. Jei sugebėsite 12 Kb. Kuo mažesnė tuo geriau. Jei sugebėsite ją padaryti 10 Kb, reiškia idėją supratote. Daugiau 5 ir mažiau 10 Kb. Taip, tai sudėtinga padaryti, bet tai veikia. Tai suveikia ir su paieškiukais (paieškos sistemomis) ir su vartotojais. Tikslios statistikos nėra, bet dar žymi dalis vartotojų turi negreitą internetą. Tai gali būti ir modernus GPRS internetas.

5. Turinio pildymas

Kiekvieną dieną sukurkite kokybiško turinio puslapį, kur talpinkite nuo 200 iki 500 žodžių. Jei jūs nežinote koks tiksliai tūrinis jums reikalingas, pamėginkite padirbti su raktinių žodžių parinkimo sistemomis. Panaudokite, kad ir Overture ir nustatykite savo turiniui tinkančius raktinius žodžius. Tai bus jūsų kūrybos pradžia. Tačiau pagrindinė priežastis, kodėl kas dieną turėtumėte talpinti ką nors naują – nuolat grįžtantys lankytojais, kurie žinos, kad ras naujos informacijos.

6. Išdėstymas, „tagai“ ir...

Paprasti, senamadiški paieškos optimizacijos metodai
Raktinius žodžius naudokite: vieną kartą pavadinime, vieną kartą aprašymo „tage“, vieną kartą antraštėje, vieną kartą nuorodoje, vieną kartą paryškintą (Bold), vieną kartą neparyškintą, vieną kartą puslapio viršuje. Rašykite gražius sakinius ir taisyklingai, nes paieškos sistemų pagalba žmonės ieško teisingai parašytus žodžius.

7. Išeinančios nuorodos

Kiekviename puslapyje įterpkite bent kelias nuorodas į svetaines, kurios pagal jūsų raktinius žodžius yra gerai reitinguojamos paieškos sistemų. Nuorodos tekstuose naudokite tuos žodžius (ateityje tai bus labai svarbu).

8. Vidinės nuorodos

(tai nuorodos tarp tos pačios svetainės puslapių)
Darykite nuorodas į kokybišką jūsų svetainės turinio dalį. Jei svetainė apie maistą, tai ten turėtų būti nuorodos apie kriaušes ir vegetarišką maistą. Ypač Google svarbios vidinės nuorodos, reitingai išsilygina tarp atskirų svetainės puslapių. Jums nereikia vieno populiaraus puslapio, kuris „užtemdys“ visus kitus. Jums reikia 50 puslapių, kurie duoda po 1 lankytoją per dieną, o ne 1 puslapio, kuris sulaukia 50 lankytojų kiekvieną dieną. Jei pas jus yra puslapis, kuris pagal populiarumą gerokai lenkia kitus, talpinkite jame vidines nuorodas. Senas geras metodas „Dievas liepė dalintis“.

9. Talpinimas tinkle

Nenaudokite virtualaus hostingo – turėkite savo IP. Įsitikinkite, kad svetainę galima indeksuoti. Kiekvienam puslapyje turi būti nuorodos ne mažiau kaip į du jūsų svetainės puslapius. Nuorodos turi vesti ne giliau kaip į du lygius nuo pagrindinio puslapio. Kiek galite, stenkitės talpinti vertikalias nuorodas su galimybe jas atsekti iki pradžios. Kiekviename puslapyje reikia talpinti meniu nuorodas su pagrindinėmis svetainės dalimis ir pagrindinėmis temomis (logiška struktūra ir kelias į būtiną turinį).
Netalpinkite svetainės internete kai jis dar nebaigtas. Kur kas blogiau patalpinti nebaigtą svetainę, nei visai nieko. Svetainė turi dirbti efektyviai nuo pat pradžios.

10. Registracija

Užregistruokite pagrindinę svetainę šiose sistemose: Google (registracija), Fast, Altavista, WiseNut, DirectHit ir Hotbot, bei kitose vietinėse. Dabar svarbiausia – pamirškite tai šešiems mėnesiams. Taip, taip – užsiregistruokite ir pamirškite.

11. Vartotojų tyrimas

Susiraskite kokybišką statistikos analizavimo variklį, kuris gali gerai fiksuoti iš kokių nuorodų pas jus ateina vartotojai. Nereikia naudotis grafiniais skaitliukais, kurių reklamos prikišti visi puslapiai. Jei jūsų hostingo operatorius tokio nesuteikia (kas būtų keista), tai kuo greičiau jį meskite ir eikite pas kitą. Negalima dirbti su šiuolaikiniu puslapiu be pilnų, realiu laiku pateikiamų statistinių duomenų 24x7x365.

12. Paieškos darbai

Atsekite indeksuojančias paieškos sistemų programas. Įsitikinkite, kad jie indeksuoja visą svetainę, ir jiems tai nesudėtinga. Jei ne taip patikrinkite jūsų nuorodų sistemą (naudokite juose standartinius tagus href.), kad įsitikintumėte, jog sistema gerai orientuojasi svetainėse. Nenustebkite jei pas jus užsuks tik du paieškos „voriukai“ – Google ir Yahoo. Kitos paieškos sistemos vargu ar apskritai jus suras, arba suindeksuos tik po gero pusmečio.

13. Tematiniai katalogai

Praktiškai kiekvienam populiariam raktiniam žodžiui yra atskiri katalogai. Suraskite juos ir užsiregistruokite.

14. Nuorodos

Patikrinkite savo raktinius žodžius Google sistemos katalogų srityje (tai geriausiai daryti po mėnesio kai užsiregistravote). Suraskite svetainės, kurie turi nuorodas į kitas svetaines arba tuos kurie siūlo laisvus nuorodų mainus. Tiesiog paprašykite apsikeisti. Padarykite puslapį su teminėmis nuorodomis ir visas jas ten laikykite.
Nenustebkite jei niekas nenorės keistis nuorodomis – tiesiog tęskite. Pasistenkite keistis nuorodomis su nauju puslapiu kasdien. Pakanka paprasto asmeninio laiško. Nesijaudinkite, kad svetainė Z nenorės talpinti nuorodos į jūsų svetainę – jis dar persigalvos. Ankščiau ar vėliau.

15. Turinys

Dar kartą: kokybiško turinio puslapį kas dieną. Laiku pateikti straipsniai su reikiama tema – tai visų geriausia. Geriau susilaikyti nuo pernelyg arimo „priėjimo“. Jūsų svetainės turinys turi atrodyti ne kaip asmeniniai pamastymai, o rimti straipsniai, kurie patiks auditorijai. Treniruokitės ir gilinkite savo sugebėjimus daugiau skaitydami jūsų temos straipsnius, kurie savo stiliumi imponuoja auditorijai.

Daug paryškinimų – trumpi sakiniai – daug brūkšnelių – tekstas turi skaitytis greitai.
Dauguma svetainės lankytojų neskaito o peržiūri puslapius. Todėl labai svarbu neperkrautas puslapis. Neprikiškite puslapio tekstu, nes lankytojas skaitys tik kas penktą ar dešimtą eilutę, o dažnas tiesiog paspaus „atgal“, net neįsigilinę į turinį. Jiems taip pat yra kuo užsiimti nei 15 sekundžių (apytiksliai) naudoti jūsų meniu sistemos pažinimui. Ir flash jums ne prie ko. Jei ir yra stambūs puslapiai, kurie sau gali leisti šią prabangą, tai jūs tikrai ne. Pas jus nėra tokios traukos, kurią turi jie.

Antraštes rašykite stambiu šriftu ir naudokite kaip loginį atkyrimą. Jos dar kitaip vadinamos „stotelėmis“, nes akys tikrai čia sustos pažiūrėt.

16. Triukai

Nereikia jais naudoti. Laikykitės kuo toliau nuo visko, kas asocijuojasi su spamu, nuo visko neetiško ir apgaulingo. Jūsų padėtis – „esate kenksmingoje žemėje kelio viduryje“.

17. Nuorodos į jūsų svetainę

Jei jums pasiūlys apsikeisti nuorodomis, visų pirma pažiūrėkite kas tai per svetainė. Nueikite į jį, paieškokite Google sistemoje, sužinokite koks jos reitingas. Patikrinkite kataloguose. Nesimainykite su „šiukšlių“ svetainėmis vien dėl to kad jos pasiūlė. Įsitikinkite, kad ši svetainė nagrinėja panašią tematiką.

18. Papildykite svetainę

Naudokite tokias funkcijas kaip „nusiųsti nuorodą draugui“, forumus ir laiško siuntimas tam kad papildyti jūsų svetainės turinį. Suraskite geriausius jūsų temos forumus ir skaitykite, skaitykite, skaitykite kol „neišžiūrėsite akių“.
Nesinaudokite tarpinėmis svetainėmis, kurios į jūsų svetainę talpiną papildomą medžiagą.

19. Venkite bukleto ar skrajutės sindromo

Jei jūs turite elektroninę parduotuvę, ar jūs turite paprastą parduotuvę, stenkitės savo svetainės nepaversti į reklaminę brošiūrą. Tai neveikia! Pagalvokite apie tai ko reikia žmonėms. Jie ateina į svetainę ieškoti jūsų turinio, o randa „savo“ turinį. Apie savo prekes ir save su savimi diskutuokite kuo rečiau (patikėkite, žinau ką sakau).

20. Kasdien sukurkite po vieną puslapį su turiniu

Naujoms idėjoms vėl pasinaudokite Overture įrankiu.

21. Nagrinėkite užklausas

Po 30-60 dienų jūs pradėsite matyti užėjimus iš tų svetainių kur registravotės. Pažiūrėkite kokius raktinius žodžius naudojo tie žmonės. Pagalvokite kodėl žmonės naudoja tokius keistus raktinius žodžius, kad surastų jūsų svetainę? Jei jūs ką nors praleidote, skirkite tam papildomą svetainės puslapį. Atnaujinkite svetainę, kad paieškos sistemos gautų tai ko nori. Jei jūsų svetainė apie apelsinus, o užklausos žodžiai „apelsinai citrusiniai vaisiai“, tai stenkitės daugiau rašyti apie citrusinius vaisius bei tiesiog vaisius, o ne tik apie apelsinus.

Paieškos sistemos aiškiai jums pasakys ko joms reikia. Klausykite jų. Užklausose yra aukso gysla, svarbu iki jos prisikasti.

22. Savalaikės temos

Niekas taip nepritraukia sėkmės kaip sėkmė. Žinokite viską apie jūsų temos paskutinius pasiekimus. Jei didelė svetainė „Z“ metų pabaigoje išleidžia produktą „A“, paruoškite medžiaga apie tai lapkritį, kad paieškos sistemos gruodį jau surastų jūsų medžiagą. Pavyzdžiui, pažiūrėkite kiek Google suranda svetainių apie Xbox ir XP. Ir dauguma tų svetainių, kurių naujienos surandamos tik praeitos vasaros.

23. Draugai ir šeima

Bendruomenės kūrimas gyvybiškai svarbus jūsų svetainei. Štai kada bus naudingas laikas, kurį praleidote forumuose. Atkreipkite, kad vien forumo skaitymas jums nepadės! Forumo vertė – bendravimas su kolegomis ir suinteresuotais asmenimis. Bus kur kas daugiau nuo bendravimo su jais, o ne tik jų nuomonės skaitymo.
Bendruomenės kūrimas reiškia – naudingos nuorodos, patarimai, pašto mainai ir iš esmės jūs būsite savo temos „temoje“.

24. Pastabos, pastabos, pastabos

Jei jūs kasdieną parašysite po vieną svetainės puslapį, ankščiau ar vėliau jus pradės aplankyti įkvėpimas. Kur jūs bebūtumėte – duše (pirma apdžiūkite), mašinoje (tik ne vairuojant) ar prie stalo – būtinai viską užsirašykite. Po dešimties minučių jūs pamirsite genealią idėją, kuri jus aplankė. Užsirašykite viską ir nuosekliai. Kai įkvėpimas dings jūs surasite savo pastabas. Skamba paprastai, bei tai neįkainuojamas resursas kai neturite idėjų.

25. Registracijos patikrinimas po pusės metų

Ir štai, grįžkime prie jūsų paieškos sistemų ir pažiūrėsime, ar atsiradote jūs paieškos rezultatuose. Jei ne, dar kartą užsiregistruokite, dar kartą pamirškite. Ir dar kartą pabandykite laimę nemokamose duomenų bazėse.

26 Sukurkite vieną svetainės puslapį per dieną

Pradedate suprasti kur link aš lenkiu? Google myli turinį, kalnus kokybiško turinio. Kurio pagrindas didelis raktinių žodžių diapazonas. Gale metų jūs turėtumėte turėti apie 400 puslapių. Ir tai jums duos gerus reitingus su įvairiais raktiniais žodžiais, užtikrins nuolatines nuorodas, ir jūsų svetainė „atsistos ant kojų“.

Padarykite šiuos 26 žingsnius ir mes garantuojame, kad po metų jūsų svetainė bus sėkminga. Vien iš paieškos sistemų pas jus ateis nuo 500 iki 2000 lankytojų. Jei jūs padarysite savo svetinę pakankamai įdomią tai kiekvienas lankytojas vidutiniškai pravers 4-5 puslapius, o tai ir sudarys 10-15 tūkstančių peržiūrėtų puslapių per dieną po vienerių metų .

Ką daryti su visu šiuo srautu spręsti jums, na bet ką su juo daryti jūs tikrai žinosite.

Kritinis balsas

Straipsnio autorius yra amerikietis, todėl nevertėtų viską priimti itin rimtai. Tai ko gero žmogus užaugęs HTML pradžios ir vystimosi laikotarpiu, todėl paprasti dalykai internete jas kur kas priimtini nei sudėtingesni programiniai. Mes taip pat turim kelias pastabas šiam straipsniui.

Domeno vardas

Mūsų nuomone naudoti domeno pavadinimą su raktiniu žodžiu nėra jau taip blogai. Pavyzdžiui, jūs turite firmą, kuri konsultuoja svetainės populiarinimo paieškos sistemos pagalba srityje, ir jūsų svetainės pavadinimas seo-consulting.com būtų visai logiškas. Nes dažnai straipsniuose, aprašymuose ir kituose pristatymuose minimas jūsų svetainės pavadinimas, kur rašomas jos adresas. Tada minint jūsų adresą kartojama jūsų paslauga. Tuo pačiu tokį pavadinimą lengviau atsiminti nei pavyzdžiui seo-consulting-for-you.com. Tačiau iš kitos pusės šiandien labai sunku surasti laisvus domeno adresus su raktiniais žodžiais.

„Išeinančios nuorodos“

Kas liečia naudą paieškos sistemose dėl savo puslapyje pateiktų nuorodų į populiarias svetaines, galima ir suabejoti. Ko gero akivaizdesnis dalykas, nauda vartotojui. Nebijokite, kad jūsų lankytojai išeis į kitą svetainę. Jei jūs po kiekvieno straipsnio paliksite kelias naudingas nuorodas, jūsų lankytojas vis grįš pas jus, net ir jei jūsų straipsnis nebus jiems tiek naudingas. Tačiau jei lankytojas patenkintas tai jis ko gero grįš.

Registracija

Nedidelis pastebėjimas, autorius užsiminė apie registraciją Fast, Altavista, WiseNut, DirectHit ir Hotbot – nesivarginkite. Fast (tas pats kas AllTheWeb), ALtaVista - naudoja Yahoo duomenų bazę (registracija). DirectHit – kaip atskiras paieškos serveris jau seniai neegzistuoja. Dabar šis adresas jus nukreipia į paieškos sistemą Teoma. Na o HotBot dabar jau meta paieškos sistema leidžianti ieškoti AskJeeves arba Google pagalba. WiseNut nėra toks populiarus, kad iš jo gauti nemažai lankytojų, tačiau registruotis jame verta (registracija). Tiksliau net ne jame o LookSmartе arba Zealе, nes paieška vykdoma šiose paieškos sistemose.
Ne visada reikia naudoti rankinę registraciją paieškos sistemose. Dažnai po jūsų nuorodos atsiradimo internete, arba nuorodos publikavimo kitoje svetainėje (tai gali būti pasirašymas po straipsniu arba nuorodų apsikeitimas), paieškos robotai patys suras jūsų svetainę ir suindeksuos.

Ir nepamirškite pagrindinės taisyklės. Jei jūsų svetainė lietuvių kalba jums naudos iš šio straipsnio vos 50 %.

Šaltinis: Brett Tabke

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Mokslai (1219)    Šokiai (56)    Informaciniai karai (11)    Žiniasklaida (108)    Mada (4)    Zigmas Vaišvila (10)    Baikeriai (8)    Ekologija (15)    Pagonybė (3)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Joga (56)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Partijos (41)    Procesoriai (28)    Interneto dienoraščiai (2)    Saugus internetas (11)    Sodininkystė (22)    Internetas (184)    Jausmai (27)    Trys karaliai (5)    Tamplierių ordinas (7)    Eurointegracija (5)    Pirmoji meilė (3)    Mokslininkai (2)    Žuvininkystė (2)    Vandens slidės (2)    Siemens (6)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Taksas (2)    Miniatiūros (7)    Lietuvių valgiai (28)    Panayiotis Zavosas (2)    Breakdance (4)    Šamanai (7)    Shidokan (3)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Technologijos (1819)    Vytautas Landsbergis (6)    Spiritizmas (4)    Drabužiai (41)    Bendruomenės (158)    Restoranai (5)    Laivyba (17)    P2P tinklai (2)    Variakojis (11)    Budizmas (73)    Spausdintuvai (12)    Priklausomybė (3)    Ginklai (22)    Kalėdos (12)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!