LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Pedagogika
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-03-24
Tarp 150 novatoriškiausių Europos mokytojų - ir Lietuvos atstovė

Novatoriškiausia Lietuvos mokytoja tapusi Tatjana Kriliuvienė turi galimybę pažangius mokymo metodus pristatyti Europos mastu. Savo idėjas kaip informacines technologijas originaliai integruoti į ugdymo procesą ji atskleis daugiau nei 150 pedagogų iš 40 šalių, susirinkusių į Europos mokytojų novatorių forumą Austrijos sostinėje Vienoje.

Kovo 24-27 dienomis vykstančiame Europos mokytojų novatorių forume pedagogai keičiasi idėjomis apie mokymo metodiką, dalinasi sukaupta patirtimi. Tai jau šeštasis Europos mokytojų novatorių forumas, kurį organizuoja pasaulinė informacinių technologijų bendrovė „Microsoft".

„Galimybė susitikti su kolegomis, keistis patirtimi ir susipažinti su naujausiais mokymo metodais mokytojus skatina tobulėti, ieškoti neišbandytų metodinių priemonių. Atrasdami naujausias technologijas ir kūrybiško jų panaudojimo mokyme būdus jie randa naujus kelius pažinimui skatinti", - sakė „Microsoft Lietuva" generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Jo teigimu, aktyvus informacinių technologijų naudojimas mokyme ne tik suteikia kompiuterinio raštingumo įgūdžių, bet ir padeda užmegzti glaudesnius mokytojų ir mokinių ryšius, skatina didesnį mokinių įsitraukimą į mokymosi procesą.

Trijų dienų forumą Vienoje vainikuos iškilmingi novatoriškiausių mokytojų Europoje apdovanojimai. Konkursui pateikti darbai varžosi keturiose kategorijose - novatoriško bendradarbiavimo, novatoriško bendruomenės kūrimo, novatoriško turinio ir „Mokytojų pasirinkimo". Konkurso nugalėtojai dalyvaus pasaulio mokytojų novatorių forume, kuris lapkritį vyks Brazilijoje.

Įvairiose pasaulio dalyse vykstantys mokytojų novatorių forumai yra bendrovės „Microsoft" socialinės programos „Unlimited Potential" dalis. Ji skirta informacinių technologijų taikymui mokymo procese skatinti. Praėjusiais metais Europos mokytojų forume T. Kriliuvienės darbas buvo pripažintas vienas geriausių „Mokytojo pasirinkimo" kategorijoje. „Microsoft" įkurtam mokytojų novatorių tinklui priklauso daugiau nei 1,6 mln. pedagogų iš 80 valstybių.

Apie „Microsoft":

1975 metais įkurta korporacija „Microsoft" (Nasdaq „MSFT") yra pasaulinė programinės įrangos, IT paslaugų ir sprendimų, padedančių efektyviau išnaudoti asmenines bei verslo galimybes, lyderė. 2003 metais Lietuvoje įsteigtas vietinis korporacijos padalinys - UAB „Microsoft Lietuva", kuris organizuoja programinės įrangos platinimą ir įgyvendina infrastruktūrinius IT projektus valstybiniame sektoriuje bei visų dydžių verslo įmonėse. Šiuo metu kompanija bendradarbiauja su maždaug 150-čia Lietuvos IT įmonių, tapusių jos veiklos partneriais. „Microsoft Lietuva" taip pat aktyviai vykdo socialiai atsakingas programas, bendradarbiaudama su Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, aljansu „Langas į ateitį" bei neįgaliųjų asociacijomis ir draugijomis.

Į „Microsoft Lietuva" struktūrą taip pat įeina „Microsoft Business Solutions" grupė, kuri siūlo integruotas finansų ir verslo valdymo sistemas, padedančias organizacijoms efektyviau analizuoti veiklos procesus bei priimti pelningesnius sprendimus.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Televizoriai (2)    Interneto dizainas (5)    Atmintis (4)    Kitos šventės (7)    Nokia (24)    Žydai (32)    Dailė (34)    Vytautas Bogušis (12)    Sel (10)    Mokslininkai (2)    Teatrai (21)    Matematika (2)    Spiritizmas (4)    Liberalų sąjūdis (5)    Mistika (446)    Gintaras Beresnevičius (26)    Kreditai (2)    E - komercija (87)    Žmonės (241)    Vaistai (15)    P2P tinklai (2)    Emo (10)    Foje (3)    Kompiuterių virusai (52)    Lobiai (12)    Lietuvos istorija (110)    Metalas (22)    Liberalai demokratai (3)    Pramoginiai šokiai (2)    Auklėjimas (7)    TELE-2 (7)    Kelionių įspūdžiai (26)    Renginiai (31)    Žemės grobstymai (50)    Politologija (64)    Kovo 11 (4)    Akvariumai (58)    Gotai (17)    Tinklapiai (13)    Chiromantija (3)    Bendruomenės (158)    Bankinės technologijos (11)    Trys karaliai (5)    Lietuvoje (43)    Viešnia iš ateities (2)    Žala sveikatai (16)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Savižudybė (12)    Gyvūnai (174)    Sportas (8)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!