LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Pilietiškumas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2012-03-11
Pilietinis judėjimas - Piliečių forumas

Piliečių forumas buvo įsteigtas 2004 m. kovo 9 d. įvairių pilietinių organizacijų (Lietuvos studentų sąjunga, Lietuvos Sąjūdis, Neformaliojo švietimo debatų centras, Mokyklų tobulinimo centras, Santaros Šviesos klubas, Atviros Lietuvos fondas, Jaunųjų konservatorių lyga, Lietuvos jaunųjų centristų judėjimas, Lietuvos liberalusis jaunimas, Holokausto ir žydų kultūros tyrimų centras "Atminties namai", Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga, Ukmergės krašto bendruomenių sąjunga ir kitos) bei atskirų piliečių iniciatyva.

Forumo narius sieja įsitikinimas, kad tik demokratinė Lietuva šiandien gali išlikti nepriklausoma ir užtikrinti piliečių gerovę. Piliečių forumas yra atviras visoms aktyvioms Lietuvos pilietinėms organizacijoms ir piliečiams, kurie pritaria Forumo nuostatoms ir siekiams bei nori prisidėti prie jų įgyvendinimo. Dėl dalyvavimo Forumo veikloje kreiptis tel. 8 610 25113.

Forumas veikia skatindamas piliečių dalyvavimą viešajame gyvenime, rengdamas viešas diskusijas visuomenei ir valstybei svarbiais klausimais visoje Lietuvoje, atkreipdamas visuomenės, politikų bei valdžios institucijų dėmesį į demokratijos raidai iškylančias problemas, aptardamas ir siūlydamas galimus šių problemų sprendimus, palaikydamas nuolatinį visuomenės ir politikų bei valdžios institucijų dialogą, keldamas politikai viešumo, skaidrumo ir garbingumo reikalavimus.

Forumas orientuojasi į ilgalaikius tikslus: demokratijos stiprinimą, pilietinės visuomenės kūrimą ir viešojo dialogo plėtrą. Artimiausio laikotarpio uždaviniais numatyti tinklo kūrimas, regioninių organizacijų integracija, seminarų pilietiškumo ir dalyvavimo viešajame gyvenime temomis organizavimas.

Forumo narius jungia bendri demokratijos ir pilietinės visuomenės stiprinimo tikslai bei šios nuostatos:

  • Lietuvos valstybė nėra valdžia: tai bendras visų piliečių reikalas;
  • politika nėra politikų nuosavybė: tai bendro piliečių veikimo laukas;
  • demokratinės tvarkos niekas negali įvesti: ją turime susikurti ir palaikyti patys;
  • demokratija neįmanoma be nuolatinio piliečių dialogo, be nuolatinio piliečių dalyvavimo svarstant ir tvarkant bendrus valstybės reikalus;
  • demokratija neįmanoma be moralės: be garbingos politikos, be moralinių įsipareigojimų ir sutarčių, be bendrų vertybių ir principų;
  • demokratijos vertybės ir principai turi būti ginami nuolat.

Piliečių forumas yra atviras visoms Lietuvos pilietinėms organizacijoms ir piliečiams, kurie pritaria Forumo nuostatoms ir siekiams bei nori prisidėti prie jų įgyvendinimo.

Piliečių forumas veikia:

  • rengdamas viešas diskusijas visuomenei ir valstybei svarbiais klausimais Lietuvos miestuose ir regionuose,
  • atkreipdamas visuomenės ir politikų dėmesį į demokratijos raidai iškylančias problemas, aptardamas ir siūlydamas galimus šių problemų sprendimus,
  • palaikydamas nuolatinį visuomenės ir politikų dialogą,
  • keldamas politikai viešumo, skaidrumo ir garbingumo reikalavimus.

Piliečių forumo veiklą inicijuoja ir koordinuoja Forumo įgalioti 7 nariai. Kas pusmetis šio septyneto sudėtis atnaujinama.

Keletas minčių iš pilietinės iniciatyvos KITAS PASIRINKIMAS laikraščio "Baltijos kelias" Nr.1 www.pilieciai.lt

  • Mąstančiųjų žmonių niekada nebus per daug, jų galima rasti visur. Todėl visus, turinčius žinių ir idėjų maloniai prašome atsiliepti. TAD MĄSTYKIME.
  • Žinoma, reikės išmokti ir kito - kaip kalbėti su valdžios atstovais? Tad tapkime sutelkta jėga ir mokykimės ne prašyti, bet REIKALAUTI.
  • Gyventojai privalo būti laiku ir tiksliai informuojami apie mūsų gyvenimo blogybes ir problemas, taip pat apie siūlomus būdus joms spręsti.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Tamplieriai (7)    Novelės (102)    Turizmo agentūros (10)    Turizmas (151)    Filmai (91)    Bildukai (3)    Parapsichologai (7)    Lietuvoje (5)    Žemės grobstymai (50)    Kanapės (15)    Slaptos bendrijos (24)    Šokiai (56)    Technologijos (1819)    Nokia (24)    Dailė (34)    Šamanai (7)    Laikrodžiai (3)    Politika (363)    Bankrotas (2)    Kabala (6)    Šventieji (10)    Vilius Navickas (2)    Žuvininkystė (2)    Arūnas Valinskas (4)    Domenai (11)    Airija (9)    Lotynų šokiai (5)    Grožio salonai (6)    Filatelija (11)    Garso sistemos (15)    Telekomunikacijos (188)    Politologija (64)    Sekimas ir privatumas (12)    Skorpionas (7)    Konspiracija (2)    Gaisrininkai (7)    Lietuvos istorija (110)    Klonavimas (10)    Teisė (61)    Švietimas (1281)    Lietuvių fantastika (11)    Šventasis Antanas (2)    Kompiuterių virusai (52)    Ekologiški produktai (2)    Liūtas (7)    Omnitel (12)    Bendruomenės (158)    Gimimo diena (3)    Buto remontas (3)    Poetai (11)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!