LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Plaukų priežiūra
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-10-26
Mitybos patarimai norinčioms turėti sveikus plaukus

Mūsų plaukų grožis, kaip ir odos bei nagų, labai priklauso nuo to, ką mes valgome. Su maistu mūsų organizmas pasisavina visas puikiai mūsų organizmo būklei palaikyti reikalingas medžiagas. Jeigu jūsų plaukai pradėjo slinkti, dažnai riebaluotis ar tapo silpni, tai yra signalas, jog organizme yra trūkumas vienos ar kitos mineralinės medžiagos ar vitaminų.

Baltymai ypač reikalingi toms, kurių plaukai labai slenka. Jei mėgstate soją – valgykite patiekalus, į kuriuos įeina būtent šis produktas. Sojose esantys baltymai ne tik stabdo plaukų slinkimą, bet ir skatina augimą. Daug baltymų gausite valgydamos riešutus, sūrį, kiaušinius, mėsą.

Slenkantiems ir ploniems plaukams dažniausiai trūksta geležies. Šio mikroelemento gausite, jei valgysite pakankamai džiovintų vaisių, kiaušinių, raudonos mėsos, grūdų košės bei ankštinių augalų.

Sustiprinti plaukus padeda vitaminas E. Jo gausu žalialapėse daržovėse, grūduose bei riešutuose. Taip pat plaukams labai naudingas yra jodas, tad valgykite kuo daugiau jūros gėrybių bei jūros dumblių.

Plaukai linkę greitai riebaluotis, kai trūksta vitamino B. Šią problemą išspręsite, jei valgysite pakankamai riešutų, grūdų, pieno produktų, kiaušinių, ankštinių augalų ir žalialapių daržovių.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Procesoriai (28)    Krašto apsauga (27)    Advokatai (10)    Roko muzikos grupės (10)    Spiritizmas (4)    Vaistai (15)    Kompiuteriai (148)    Teisėtvarka (24)    Parašiutizmas (15)    Sąmokslo teorija (19)    Svarstyklės (7)    Saugus internetas (11)    Darbdaviai (10)    Lietuvoje (43)    Vadyba (89)    Vokiečių aviganis (2)    Bitė (5)    Žemgrobiai (6)    Alus (22)    Spausdintuvai (12)    Konditerija (10)    Romas Kalanta (4)    Menas būti kartu (2)    Meino meškėnas (2)    Parapsichologija (22)    Ekonomika (5)    Laivyba (17)    NSO (33)    Garso ir vaizdo technika (2)    Slaptos bendrijos (24)    Emo (10)    Kriptografija (3)    Radvilos (32)    Lietuvos istorija (110)    Meilė (138)    Rinkimai (23)    Pankai (6)    Leo LT (12)    Tadas Blinda (10)    Reklama internete (18)    Linux/Unix (34)    Valdas Adamkus (11)    Kietieji diskai (17)    Mergelė (7)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Moters diena (4)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Kitos šventės (7)    Narkotikai (97)    Hipiai (9)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!