LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Reklama internete
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-09-16
Lietuviškos reklamos internete ypatumai

Šiandien spaudžiau labai daug reklamų. Tiek skydelių, tiek ir teksto reklamų Google paieškos rezultatuose. Užsienietiškose svetainėse nevengiu paspausti reklamų, jei sudomina žinutė. Kartais apsigaunu, bet šiaip esu atradęs ne vieną įdomų dalyką tokiu būdu. Tačiau šiandien ko gero pirmą kartą gyvenime tai dariau lietuviškose svetainėse. Žmonės, man atsivėrė akys! - Net interneto reklama Lietuvoje ir pasaulyje skiriasi kaip dangus ir žemė.

Nežinau, ar esate kada nors paspaudę lietuviškos reklamos skydelį. Jei esate, atsiprašau už žinomų dalykų pasakojimą - tiesiog man pačiam tai buvo stulbinantis atradimas. Jei nesate niekad to darę, iškilmingai pristatau lietuviškos reklamos internete ypatumus:

  • Daugybė firmų, dedančių savo reklamas internete, tame internete nieko neveikia, o kartais net neturi funkcionalios svetainės.
  • Net jei firma, besireklamuojanti prie Google paieškos “šviestuvai”, turi savo svetainę, joje būna sudėti tik paiki šviestuvų paveiksliukai be jokios informacijos, be kainų ir be galimybės juos įsigyti internete.
  • Skydelyje pateikiama “vilionė” neturi jokio atsako jį paspaudus - labai dažnai esi tiesiog įmetamas į pagrindinį svetainės tinklalapį su nutylėta, bet aiškiai menama komanda “susirask pats tolesnę informaciją, jei tau taip reikia”.
  • Dalis reklamos skydelių veda į nerandamus “404″ tinklalapius (!!!).
  • Tik maždaug dešimtadalis visų besireklamuojančių skydelių pavidalu turi ypatingą pasiūlymą tiems, kas jį paspaudė. Nė vienas nesuteikė jokios papildomos nuolaidos, nors internete rastas klientas jiems sutaupė krūvą pinigų.
  • Pavyko surasti vos porą reklamų, kurios buvo specifinės ir pritaikytos internetui. Visos kitos lygiai taip pat sėkmingai galėjo būti šiukšlėmis mano realioje pašto dėžutėje.
  • Labai retai pasitaikė, kad reklama vestų tiesiogiai prie veiksmo - pirkimo ar užsakymo. Dažniausiai reikalingi papildomi veiksmai, įskaitant fizišką apsilankymą parduotuvėje ar kur kitur.

Aš visiškai apstulbęs ir priblokštas. Kai blokuoji reklamas ar pakenti tik gerai pažįstamose svetainėse, gali apgaudinėti save apie vietinės rinkodaros efektyvumą. Kai susiduri su tuo realiai…

Kam verslas apskritai mėto pinigus reklamai internete, jei ta reklama yra visiškai nepritaikyta internetui, neišnaudoja jo galimybių, o ir pats verslas tam yra nepasiruošęs? Mados reikalas? Reklamos agentūrų užkalbėjimai? Tiesiog būtinybė išleisti numatytą “biudžetą” tinkamai nepasiruošus?

Su tuo pačiu susijęs, dar platesnis klausimas: kam verslui reikalingos neveiksmingos svetainės internete? Tokios, žinote, 1994-ųjų laidos “vizitinės kortelės” (į kurias veda 9 iš 10 reklamos nuorodų)? Ką aš turėčiau tokioje svetainėje veikti - grožėtis firmos pastatu ar nuotrauka skyrelyje “mūsų kolektyvas”? Kaip toks marazmas tebėra gyvas šiandien?

Daug neatsakytų klausimų ir vienas griežtas patarimas visoms verslo bendrovėms turinčioms ar ketinančioms turėti savo svetaines internete: nekurkite nefunkcionalių svetainių. Jei esate prekybininkai, jūsų svetainė turi parduoti. Jei teikiate paslaugas, aš jas turiu gauti jūsų svetainėje. Jei gaminate, aš turiu gauti visą informaciją apie jūsų gaminius jūsų svetainėje. Visais kitais atvejais jūsų buvimas internete yra beprasmis, kaip ir to buvimo reklama.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Šventieji (10)    Tadas Blinda (10)    Subkultūros (99)    Įžymūs žmonės (68)    Priklausomybė (3)    Krišnaizmas (3)    Politika (363)    Pagonybė (3)    Leo LT (12)    Televizoriai (2)    Akvariumai (58)    Kitos šventės (7)    Pramogos (191)    Prokuratūra (4)    Žirgų sportas (4)    Reklama internete (18)    Šventasis Kazimieras (2)    Skinheadai (9)    Pedagogika (21)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Savižudybė (12)    Picerijos (4)    Teisėtvarka (24)    Augalai (8)    MTV (5)    Panayiotis Zavosas (2)    Spausdintuvai (12)    Viešieji ryšiai (20)    Spauda (3)    Auklės (3)    Feng šui (7)    Likeris (2)    Dalia Grybauskaitė (16)    Klonavimas (10)    Viešnia iš ateities (2)    Nusikaltimai (6)    Opel (4)    Rokeriai (3)    Žmogaus teisės (52)    Auklėjimas (7)    Chiromantija (3)    Kaimo turizmas (5)    Policija (2)    Bučiniai (31)    Pyktis (6)    Kinas (193)    Programos (61)    Atleidimo svarba (2)    Visuotinė istorija (44)    Šalys (61)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!