LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Renginiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-06-19
Kultūros naktį - natų tiltas, nemigos aitvaras, aistros šokiai ir įspaudai miestui

Naktį iš birželio 20 d. į 21 d. Vilnius trečius metus iš eilės vilniečius bei miesto svečius kvies nemiegoti. Kultūros naktį šiemetinėje Europos kultūros sostinėje snaudulį sklaidys galimybė pasivaikščioti modernios ir klasikinės muzikos tiltais, išmokti tango ar salsos šokį, palikti savo įspaudą Vilniuje. Renginių ciklas „Tebūnie naktis!" pakvies aplankyti daugiau nei 50 Vilniaus vietų, kuriose bus pristatyti įvairių sričių meno projektai.

Pasivaikščiojimas natų tiltu

Slampinėdami daugelyje Europos sostinių turbūt prieisite tiltą, nuo kurio norėsis stebėti skubančių praeivių veidus ir klausytis raibuliuojančios upės šniokštimo. Tačiau vargu ar kur nors rasite „Garso tiltą", siūlantį visiems praeiviams pasigrožėti unikalia garso ir vaizdo sinteze. „Tebūnie naktis!" suteiks tokią progą, jei 20 val. atvyksite prie Vilniaus dailės akademijos „Fluxus" tiltelio.

Pirmuosius muzikinio tilto pastolius įkals ansambliai „Stravinskis" ir „Kristupo kvintetas", kurie atliks jaunųjų Lietuvos, Italijos ir Didžiosios Britanijos kūrėjų kompozicijas, sukurtas specialiai šiems kolektyvams. Vėliau tiltą užims koncertas „Muzika yra labai svarbi", kurio metu vyks teatralizuotas vaizdo spektaklis.

Norinčių pereiti „garso tiltu" 23 val. laukia šiuolaikinės muzikos dueto „R&R Electronics" kūrinys „Fly birdie, fly". Tai - eksperimentinės muzikos projektas, sukurtas pasitelkiant gyvą atlikimą (vokalas, smuikas), akustinio bei elektroninio garso ir vaizdo sintezę, gyvąją elektroniką.

Vėliau savo sprendimus, kaip geriau tiesti „muzikinį tiltą", pristatys DJ Vytukas. O aušrą bus galima pasitikti upės vandens paviršiuje raibuliuojant senovinėms sutartinių melodijoms, atliekamomis ansamblio „Plaukianti sekunda". Viso renginio metu koncerto erdvėse bus eksponuojama jaunosios kartos kompozitorės ir fotografės Viktorijos Rimėnaitės darbų paroda, įvairiausių faktūrų, paviršių ir dimensijų nuotraukos, atgyjančios elektronikos garsais.

Projekto „Garso tiltas" idėjos autorė kompozitorė Rūta Vitkauskaitė pažymėjo, kad ši vieta pasirodymams pasirinkta neatsitiktinai: „Muzika geriausiai skamba prie vandens, o turbūt sunku rasti labiau menišką tiltelį nei šį, jungiantį Sereikiškių parką ir Dailės akademiją. Projektu norėjome iškelti muziką iš įprastų erdvių ir laiko - tebūnie naktis ir muzika joje".

Nemigos aitvaras pakvies į rūmus

Liaudyje įprasta sakyti, kad aitvarai neša turtus, tačiau naktį iš 20 d. į 21 d. Vilniaus paveikslų galerijoje skrajosiantis nemigos aitvaras dalins dvasines dovanas. Pasak projekto koordinatoriaus Vytauto Balčiūno, tą naktį įstabiuose klasicistiniuose Chodkevičių rūmuose įkurtame salone nuo sutemų iki aušros vyks dailės, poezijos, muzikos, instaliacijų ir edukacinių renginių programa.

„Pavadinimą projektui davė Juditos Vaičiūnaitės poezijos rinktinė „Nemigos aitvaras". Poezijos kvapas įstabiai persikūnija į renginių dvasią ir lankytojams dovanoja puokštę vaizdų, potyrių, perkelia į praeitį. Šiuo projektu norisi dovanoti prisilietimą prie praėjusių šimtmečių kultūros", - sakė V. Balčiūnas.

Renginio metu pirmą kartą bus galima pasigrožėti prieškario Vilniaus fotografijų kolekcija, kurią sukūrė Boleslava ir Edmundas Zdanovskiai, taip pat pamatyti parodą „Vilniaus vaizdai iš Jono Kazimiero Vilčinskio „Vilniaus albumo".

Atnešti vien vaizdus aitvarui tiesiog nepridera, todėl Chodkevičių rūmuose ir jų kieme žvakių šviesioje iki aušros vyks muzikos, dailės, poezijos, architektūros ir instaliacijų renginiai, specialiosios ekskursijos, knygų pristatymai, foto medijos. Visus renginius susies Vilniaus motyvų jungtis ir Lietuvos tūkstantmečio aktualija.

Naktyje paskendę rūmai - itin tinkama vieta išgirsti klasikinės muzikos šedevrus. Čia skambės L. van Beethoveno, F. Chopino, M. K. Čiurlionio, C. Debussy, W. A. Mozarto, R. Schumanno, F. Schuberto, A. Vivaldi, kitų iškiliausių muzikos genijų kūriniai.

Pasak projekto koordinatoriaus V. Balčiūno, programa orientuota į jaunimą ir visus besidominčius menu. Jeigu leis orai, visi dalyvaudami instaliacijose, galės šviesos raštu užrašyti prieš tūkstantį metų parašytą Lietuvos vardą Litua.

Aistros šokiai naktyje

Nei lietus, nei vėjas, nei debesyse paskendęs mėnulis negalės nustelbti aistros, kuri trykš Sereikiškių parke, kai šokėjų poros susijungs tango ir salsos ritme. Pirmiausia bus galima išvysti parodomąją Vilniaus tango bendruomenės, kitų Lietuvos miestų šokėjų ir užsienio svečių programą. Tango muzikai diriguos DJ Gidi. Vėliau visi norintys galės pasimokyti tango su Vilniaus tango klubo mokytojais Irmantu ir Giedre, stebėti šokio metamorfozes foto ir vaizdo projekcijose.

Salsos mokyklos „SalsaSisters" mokiniai ir visi mylintys salsos šokį kartu su DJ Weedska pakvies į kitą ne mažiau aistringo šokio glėbį. Pamokas ves progresyviausių  Los Andželo ir Niujorko salsos mokyklų mokytojos Ieva ir Elena.

„Tango ir salsa yra bendravimo šokiai, kuriuose žmonės judesiais išsako savo mintis, emocijas, išgyvenimus. Mūsų giliu įsitikinimu, tai puikiai įsikomponuos į „kultūros gyvai" sąvoką, praplės visuomenės požiūrį į šokį ir jo kultūrą", - sakė šokių projekto autorius Irmantas Bačelis.

Palikti savo pėdsaką galės kiekvienas

Renginiai, kaip ir mintys bei idėjos, ilgainiui paskęsta laiko dulkėse - lieka tik foto ar vaizdo juostose užfiksuoti vaizdai bei ilgai neišdylantys prisiminimai. „Tebūnie naktis!" pasiūlys kultūros nakties žiūrovams palikti unikalų atsiminimą apie save. Visi, užsukę į keramikos dirbtuvę - galeriją „Amatų gildija" (Pranciškonų g. 6), galės palikti savo įspaudą molyje, kuris išliks ir bus pritaikytas Vilniuje - meistrai iš įspaudų sukurs keraminį vilniečių ir miesto svečių pano miestui.

Projekto „Palieku įspaudą Vilniuje" idėjos autorė skulptorė Jurgita Jasinskaitė pažymėjo, kad šia akcija siekiama kuo daugiau miestiečių ir svečių įtraukti į gyvą, žaismingą kūrybos procesą, turintį ir gilesnį pėdsakų palikimo žymenį.

„Norime ne tik sukurti smagią pramogą, bet ir pristatyti keramiką kaip vieną seniausių amatų, molį kaip galimybę jame palikti įspaudą ateities kartoms. Sukurti daugybės dalių - įspaudų - kūrinį, kuris vėliau, po išdegimo. būtų lipdomas kurioje nors Vilniaus sienoje, tvoroje ir tokiu būdu turėtų išliekamąją vertę. Visi norintys galės palikti savo rankų, kojų, galvų ir kitų kūno dalių įspaudus taip įsiamžindami kaip šventės, vykusios Europos kultūros sostinėje, dalyviai", - pasakojo J. Jasinskaitė.

Iš viso naktį iš birželio 20 d. į 21 d. šventėje „Tebūnie naktis!" vyks beveik 60 renginių. Nepaklysti naktinio meno labirintuose padės projekto „Tebūnie naktis!" žemėlapis, kurį galite atsisiųsti čia:

  • Tebūnie naktis programa (naktį iš birželio 20-21 d.)
  • Renginių žemėlapis (*.pdf) 1 dalis, 2 dalis
  • Tebūnie naktis programa rusų kalba
  • Teminiai maršrutai

    Apie birželio 19-21 d. savaitgalio renginius:
    • Birželio 20 d. popietę renovuotoje Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) bus pristatyta viena įspūdingiausių šiemetinių parodų Baltijos šalyse „Spalvų ir garsų dialogai. M. K. Čiurlionio ir amžininkų kūryba". Joje eksponuojami ne tik lietuvių genijaus M.K.Čiurlionio paveikslai, bet ir kitų pasaulinio garso modernistų - V.Kandinskio, F.Kupkos, E.Muncho, F.Ruščico ir kt. - darbai. Visą ekspoziciją sudarys 187 kūriniai, iš jų 59 - paties M.K.Čiurlionio. Svarbiausia parodoje eksponuojamų kūrinių savybė - „dvigubas" jų gyvenimas tarp muzikos ir tapybos, todėl parodą papildys laiškai, eskizai, fotografijos ir muzika. Pasigrožėti Europos modernistų, M.K.Čiurlionio amžininkų darbais Nacionalinėje dailės galerijoje bus galima nuo birželio 21 d. iki rugpjūčio 23 d.
    • Naktį iš birželio 20 d. į 21 d. projekto „Tebūnie naktis!" metu sostinės senamiestyje lankytojų lauks net 57 kultūriniai renginiai. Iš jų mokamas įėjimas bus tik į tris renginius, o kiti naktiniai kultūros ir meno projektai bus atviri ir nemokami visiems vilniečiams bei miesto svečiams. Trečią kartą rengiama šventė „Tebūnie naktis!" šiemet bus gausiausia renginių skaičiumi. Europos kultūros sostinės gyventojų ir svečių laukia 20 galerijų, 5 muziejai, bus galima pasigrožėti 4 šokio, 5 teatro ir kino projektais, 14 muzikinių renginių, taip pat įvairiais interaktyviais bei pažintiniais projektais, performansais ir ekskursijomis. Kad niekam nereikėtų klaidžioti naktyje, kavinių tinklo „Coffee Inn" taškuose veiks informaciniai centrai, bus dalijami renginių žemėlapiai.
    • Šventinį sekmadienį, birželio 21 d. 19 val. išsimiegojusius po kultūros nakties muzikos mėgėjus į ypatingą koncertą Teatro arenoje pakvies Lietuvos nacionalinė filharmonija. „World Festival Choir" (Pasaulio festivalių choras) bei Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras atliks žymųjį Giussepe‘s Verdi Requiem. Į vieningą skambesį susilies ne tik 200 choro atlikėjų iš Skandinavijos šalių, Vokietijos, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Australijos ir kt. valstybių, bet ir keturi solistai bei 100 Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro instrumentų. Pagrindines Requiem partijas Vilniuje atliks keturi vokalo virtuozai: sopranas Asta Krikščiūnaitė, mecosopranas Rita Novikaitė, tenoras Vaidas Vyšniauskas ir bosas Magne Fremmerlid. Gaivališką „World Festival Choir", simfoninio orkestro ir 4 solistų muzikinę bangą valdys dirigentas Modestas Pitrėnas.
    • Birželio 19-21 d. Plungėje vyks programos „Plungė - Lietuvos kultūros sostinė 2009" atidarymo renginiai. Visus metus per Plungės miestą ir kraštą drieksis kultūros keliai, kuriuose susipins nacionalinė, religinė ir modernioji kultūra. Birželio 19-21 d. šiame, gilias kultūrines tradicijas turinčiame, Žemaitijos mieste, vyks 31 renginys, kuriuose dalyvaus per 2000 atlikėjų. Programa aprėps 17 skirtingų Plungės miesto ir apylinkių vietovių. Visi renginiai nemokami. Lankytojų lauks 6 galerijos, 5 teatriniai projektai, 19 muzikos ir šokio meno pasirodymų, 1 kino projektas.
    • Kultūringiausią metų savaitgalį Europos kultūros sostine tapęs Vilnius sukvies miestų-partnerių, Vidurio ir Rytų Europos valstybių sostinių vadovus ir miestų tarybų narius į tarptautinę diskusiją apie kultūros svarbą modernaus miesto plėtrai. Apie 70 miestų vadovų ir jų deleguotų asmenų iš daugiau nei 20 valstybių dalyvaus birželio 19-21 d. Vilniaus miesto savivaldybės organizuojamame Tarptautiniame merų forume „Kultūra - miesto raidos šaltinis".

    "Tebūnie naktis!" renginių programa


    1. „Operos naktis"
    2. „Kultūros eliksyras"
    3. „Garso tiltas"
    4. „Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus gyvai"
    5. „Ledainės pasaka"
    6. Projektas „Gavelis vs Kunčinas: 18.21-22.38"
    7. „Naktis su Bethovenu"
    8. „Vienos minutės filmų naktis"
    9. „Nemigos aitvaras. Lietuvos tūkstantmečio kultūros nakties grožio dovanos"
    10. „Tango naktis - salsos naktis"
    11. „Europos literatūros klasika - tarmiškai"
    12. „Menas tavo maišeliui"
    13. „Gatvės teatro paveikslai"
    14. „Folk session"
    15. „Naktis Žygimantų gatvėje"
    16. „Prabylančios sienos"
    17. „Palieku įspaudą Vilniuje
    18. „Tekstilės judesiai"
    19. „Pasaulio muzikos naktis judesyje"
    20. „Vilniaus kino kronika eksperimentinės muzikos garsuose"
    21. „Drums & Fire"
    22. „Hildegardos iš Bingeno ekstazės"
    23. Menas - tarpkultūrinio dialogo skatinimo priemonė
    24. Žvaigždžių vynas
    25. Bernardinų programa
    26. Svajok. Kurk. Pasidalink. 
    27.
    Meno celės‘09
    28. Skalvijos naktinė programa
    29. Iliuzionistų dueto „Duero" pasirodymas
    30. Aušros Žvaigžde, melski už mus!
    31. Naktinė adoracija Dievo Gailestingumo šventovėje
    32. Improvizacinio džiazo žvaigždžių koncertas
    33. Nacionalinė dailės galerija. Vaizdo projekcijos ant galerijos fasado
    34. Būgnų pasirodymas
    35. Tavo nakties šviesa
    36.
    Eko kinas - tavo kieme
    37. Naktinė pramogų erdvė
    38. Japonijos šiuolaikinio meno paroda ir kino peržiūra

    Muziejai
    Galerijos

      

    1. „Operos naktis"

    KUR: Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje, Vilniaus Mokytojų namų mažojoje salėje, Vilniaus g. 39/6
    KADA: 19.00-03.00 val.

    17.00-18.00 val. - Opera vaikams „Mamulė Mū". Trumpametražių operų festivalio NOA (Naujosios operos akcija) rėmuose su dideliu pasisekimu įvykusi muzikinio spektaklio vaikams premjera.
    18.00-20.30 val. "Piešiame operą" - visuomeninė meno akcija  
    21.00-22.30 val. Gražiausių pasaulio operos arijų koncertas po atviru dangumi.
    Orkestro bei jaunos kartos operos dainininkų žymiausių gražiausių operos arijų koncertinė programa skirta tradicinės klasikinės operos mylėtojams.
    23.00-00.50 val. Sintezinio meno pristatymai po atviru dangumi.
    01.00-03.00 val. Operomanų diskoteka. Šokių, elektroninės muzikos ir operos arena. DJ‘ai ir elektroninės muzikos specialistai iš Lietuvos kurs šokių muziką, derindami operos dainininkų gyvai atliekamas operines arijas su tradiciniais šokių ritmais.
    Nuo 21.00 iki 03.00 val. Mokytojų namų mažojoje salėje veiks Operos vaizdo klubas. Čia bus transliuojami šiuolaikinių Lietuvos menininkų sukurti operų vaizdo įrašai bei 2009 m. trumpametražių operų festivalio metu sukurtų šiuolaikinių lietuviškų operų vaizdo įrašai.

    Į pradžią

    2. „Kultūros eliksyras"

    KUR: Centrinė Vilniaus universiteto biblioteka, Universiteto g. 3
    KADA: 18.00, 19.30, 21.00, 22.30, 24.00 val.
    Registracija el. paštu Jelena.saikovic@kf.vu.lt, nurodant vardą, pavardę bei ekskursijos valandą.

    Bus rengiamos penkios ekskursijos, kurių metų bus supažininama ir iš arčiau parodoma 1570 m. įkurta turtingiausia šalies biblioteka, kurioje saugoma per 5 miljonus knygų.

    Registracija baiga

    Į pradžią

    3. „Garso tiltas"

    KUR: Vilniaus dailės akademijos „Fluxus" tiltelis
    KADA: 20.00-05.00 val.

    19.00-20.00 Ansamblių „Stravinskis" ir „Trombonų dūžis" koncertas. Skambės naujausios jaunųjų Lietuvos, Italijos ir Didžiosios Britanijos kūrėjų kompozicijos sukurtos specialiai kolektyvams.
    21.00-22.30 „Kristupo kvintetas" koncertas.
    22.30-00.30 val. 21.00-23.00 val. „Muzika yra labai svarbi" koncertas, kurio metu bus įgarsinamos vaizdo projekcijos.
    00.30-02.00 val. Šiuolaikinės muzikos dueto „R&R Electronics" kūrinio „Fly birdie, fly" pristatymas Lietuvoje (pasaulinė premjera - Aldeburgh Festival 2008, Didžioji Britanija). Eksperimentinės muzikos projektas sukurtas pasitelkiant netikėtus garsinius efektus: gyvą atlikimą (vokalas, smuikas), akustinio bei elektroninio garso sintezę, gyvąją elektroniką, o taip pat garso ir vaizdo (projekcijos, šviesos instaliacijos) sintezę.
    02.00-04.30 val. elektroninės muzikos sprendimai naktinėje renginio dalyje su DJ Vytuku.
    04.30-06.00 val. aušros sutikimas, upės vandens paviršiuje raibuliuojant senovinėms sutartinių melodijoms, atliekamomis ansamblio „Plaukianti sekunda".

    Viso renginio metu koncerto erdvėse bus eksponuojama jaunosios kartos kompozitorės ir fotografės Viktorijos Rimėnaitės darbų paroda, įvairiausių faktūrų, paviršių ir dimensijų nuotraukoms atgyjant konkrečiosios elektronikos garsais.

    Į pradžią

    4. „Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus gyvai"

    KUR: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, Vilniaus g. 41
    KADA: 18.00-22.15 val.


    18.00-22.00 val. Teatralizuotas vaidinimas ilgalaikėje parodoje „Iš teatro, muzikos ir kino muziejaus rinkinių. XIX a. - XX a. I p."

    Nuo 18 val. kas pusvalandį ekskursijos su gidu per ilgalaikės parodos sales.

    Ekspozicijos salėse Lietuvos teatro, muzikos ir kino istorijos fragmentus pristatys gyvai to laiko  kūrėjus vaidinantys artistai. Į ekskursijas reikia registruotis iš anksto. Paskutinė grupė įleidžiama 21.30.
    Taip pat bus rodomi trumpametražiai filmai, tokie kaip pirmasis garsinis lietuviškas lėlių kino filmas „Storulio sapnas" (1938 m.), 1936 metais sukurtas filmas apie Vilnių.

    21.00-22.15 val. Krikščioniško teatro spektaklis su išraiškos šokiu "Asmens sargybinis iš Devintojo Choro". Spektaklio tema - Šviesos Angelas kovojantis prieš juodąją magiją ir burtus.
    Autorė, choreografė ir režisierė Sigutė Sapranavičiūtė. 

    Į pradžią

    5. „Ledainės pasaka"

    KUR: Senoji Sereikiškių parko ledainė
    KADA:19.00-02.00 val.

    Dešimtmetį netvarkoma Sereikiškių parko ledainė bus atgaivinta dekoracijomis, muzika, teatru, kinu, tapyba, performansais, šviesos ir vaizdo instaliacijomis.
    19.00 val. gyva muzika - kolektyvas „Barabanskis" (būgnai, saksofonas, boso gitara).      
    20.00 val. I. Rūtės arbatos teatras
    21.00 val. gyvas teatras - Mimų pasirodymas (dalyvauja Kauno dramos teatras/Lėlių teatras).
    21.30-23.00 val. vaizdo projekcijos ant ledainės pastato sienų.
    23.00 val. kinetinės trupės pasirodymas. Interaktyvusis teatras „Judesio spektaklis. Šamanų pasaka" (rež. A. Pulkauninkas)
    01.00 val. animacinis kinas. Lietuvos centrinis valstybės archyvas pristatys pirmuosius lietuviškos animacijos darbus.

    Į pradžią

    6. Projektas „Gavelis vs Kunčinas: 18.21-22.38"

    KUR: autobusas Nr. 11 pajuda nuo Žvėryno žiedo
    KADA: 18.21 val. ir 18.52 val.

    18.21 val. ir 18.52 val. iš Žvėryno žiedo pajudėjusiuose vienuoliktojo maršruto autobusuose važiuos po du aktorius - skaitovus. Skaitovai keleivius supažindins su Ričardo Gavelio ir Jurgio Kunčino kūryba. Bus skaitomos jų romanų ištraukos apie Vilnių. Skaitymai vyks visu dviejų vakarinių autobusų kursavimo laiku.
    Autobusai kursuos 18.21-22.38 val. ir 18.52-22.11val.

    Į pradžią

    7. „Naktis su Bethovenu"

    KUR: Lukiškių aikštė
    KADA: 22.30 val. ir 24.00 val

    Lukiškių aikštėje įsižiebus žibintams prasidės koncertinė fortepijono programa, kurioje skambės kompozitoriaus Liudviko van Bethoveno „7 sonata". Sonatą atliks vienas talentingiausių Lietuvos pianistų Petras Geniušas.

    Į pradžią

    8. „Vienos minutės filmų naktis"

    KUR: Švč. Mergelės Marijos Ramintojos (Augustijonų) bažnyčios kiemas, Savičiaus g. 13
    KADA: 21.00-03.00 val.

    Unikali naktinė programa apleistos bažnyčios kieme supažindins su geriausiais 2005-2009 profesionalių kino menininkų, Lietuvos bei užsienio vienos minutės festivalių filmais.

    Į pradžią

    9. „Nemigos aitvaras. Lietuvos tūkstantmečio kultūros nakties grožio dovanos"

    KUR: Vilniaus paveikslų galerija, Didžioji g. 4
    KADA: 18.00-04.00 val.

    Nuo sutemų iki aušros vyksianti dailės, poezijos, muzikos, instaliacijų ir edukacinių renginių programa 18.00 val.-04.00 val. Vilniaus temą atskleidžiančios dailės ir fotografijų parodos „VILNIAUS ROŽINIS. Boleslavos ir Edmundo Zdanovskių fotografijų kolekcija", pirmasis kolekcijos eksponavimas. Paroda „Vilniaus vaizdai iš Jono Kazimiero Vilčinskio „Vilniaus albumo".

    18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00, 24.00, 01.00, 02.00, 03.00 val. aristokratų Chodkevičių rūmuose ir jų kieme žvakių šviesioje iki aušros vyks muzikos, dailės, poezijos, architektūros ir instaliacijų renginiai, specialiosios ekskursijos, knygų pristatymai, foto medijos, kuriuos susieja vilnietiškųjų motyvų jungtys ir Lietuvos tūkstantmečio aktualija.

    Į pradžią

    10. „Tango naktis - salsos naktis"

    KUR: Sereikiškių parkas
    KADA: 18.00-03.00 val.

    18.00-19.00 val. Milonga (tango šokiai), šoka Vilniaus tango bendruomenė ir sostinės svečiai, DJ Gidi
    19.00-19.30 val. Lietuvos ir užsienio šokėjų parodomoji tango programa
    19.30-20.00 val. Tango pamoką veda Vilniaus tango klubo mokytojai Irmantas ir Giedrė
    20.00-21.30 val. Milonga (tango šokiai), šoka visi. Foto ir vaizdo projekcijos (Tango Lietuvoje ir ne tik)
    21.30-22.00 val. Lietuvos ir užsienio šokėjų parodomoji tango programa
    22.00-22.30 val. Tango pamoką veda Vilniaus tango klubo mokytojai Irmantas ir Giedrė
    22.30-24.00 val. Milonga (tango šokiai), šoka visi. Foto ir vaizdo projekcijos (Tango Lietuvoje ir ne tik)
    0.00-0.30 val. Šoka Salsos mokyklos „SalsaSisters" mokiniai ir visi mylintys salsos šokį, DJ Weedska
    0.30-1.00 val. Salsos pamoką veda progresyviausios LA ir NY salsos mokyklos mokytojos seserys Ieva ir Elena
    1.00-1.30 val. Salsa, šoka visi
    1.30-2.00 val. Bachatos pamoką veda progresyviausios LA ir NY salsos mokyklos mokytojos seserys Ieva ir Elena
    2.00-2.30 val. Bachata, šoka visi
    2.30-3.00 val. Salsa/Bachata, šoka visi

    Į pradžią

    11. „Europos literatūros klasika - tarmiškai"

    KUR: Skveras prie A. Mickevičiaus paminklo, Maironio g.
    KADA: 21.00-02.00 val.

    Žymių Europos literatūros kūrinių skaitymas žemaičių, aukštaičių, dzūkų ir suvalkiečių tarmėmis.

    Skirtingomis lietuviškomis tarmėmis bus skaitomi lengvo žanro literatūros kūriniai: J. Erlicko humoreskos, ištraukos iš D. K. Džeromo knygos „Trise valtimi" ir kiti panašaus pobūdžio kūriniai.

    Skaitymus ves profesionalus tarmių žinovas - etnologas, skambės muzikinis fonas, dalyviai bus vaišinami šilta arbata. Po skaitymų ir diskusijų pabaigos, apie 1 valandą nakties bus inicijuojama diskusija Lietuvos ir Vakarų Europos kultūrų sąlyčio taškų klausimais, kuri tęsis iki aušros. 

    Į pradžią

    12. „Menas tavo maišeliui"

    KUR: Vilniaus Rotušės aikštė
    KADA: 18.00-03.00 val.

    Drobinių maišelių dekoravimas kartu su profesionaliais menininkais. Kiekvienas norintis vilnietis ar miesto svečias už simbolinę kainą įsigis iš natūralios medvilnės pagamintą maišelį, kurį, padedamas profesionalaus menininko, galės papuošti sau mielais piešiniais, aplikacijomis, koliažais ir pan.

    Į pradžią

    13. „Gatvės teatro paveikslai"

    KUR: K. Sirvydo skveras
    KADA: 22.00-03.00 val.

    Profesionalūs mimai vaidins žymiausių paveikslų siužetus. Šalia mimo stovės kūrinio reprodukcija, tad praeiviai galės susipažinti ne tik su pačiu kūriniu, bet ir su jo sukūrimo aplinkybėmis bei suvaidintu siužetu. Kiekvieno paveikslo siužetas bus vaidinamas lygiai pusvalandį.

    Numatomų parodyti kūrinių sąrašas:

    L. Da Vinči „Džokonda". Vienas garsiausių portretų pasaulio istorijoje, apipintas begale legendų ir pasakojimų, neginčijamas tapytojo genialumo įrodymas.
    M. K. Čiurlionis „Karalių pasaka". Vienas geriausiai žinomų lietuvio dailininko darbų, unikalus lietuviško simbolizmo pavyzdys.
    K. Monet „Moteris su skėčiu". Prancūzų ekspresionizmo pavyzdys, puikiai atskleidžiantis šios tapybos krypties specifiką.
    V. van Gogh „Saulėgrąžos". Bene žinomiausias postimpresionizmo autorius, jo darbas puikiai dera su impresionistu K. Monet. Taip yra brėžiama chronologinė linija tarp tapybos sričių .
    Š. Sauka „Viščiukas". Tai vienas žymiausių Lietuvos grafikų ir tapytojų, kūrybos braižas balansuoja ant postmodernizmo ir realizmo ribos. Jo paveiksluose demaskuojamos žmonių silpnybės.
    P. Picasso „Berniukas su pypke". Garsiausias kubizmo krypties kūrėjas. Jo darbai padarė didžiulę įtaką tiek pasaulio, tiek Lietuvos dailės meno raidai.
    M. C. Escher „Piešiančios rankos". Tapytojas, išgarsėjęs itin unikaliu tapymo stiliumi, mat jo paveiksluose pavaizduotos neegzistuojančios architektūrinės struktūros. Kol kas nėra nė vieno šiuolaikinio tapytojo, kurio stilius būtų panašus į garsiojo meistro darbus.
    R. Lūšis „Kardiologo T. Perkausko portretas". Ši menininkė yra viena geriausių lietuvių portretų meistrų, jos darbuose atskleidžiama asmenybių jėga ir sovietinio laikmečio ypatybės.
    A. Warhol „Merlinos portretas". Šis amerikietis yra pop meno kūrėjas. Jo darbai padarė milžinišką įtaką reklamai, iliustracijoms ir apskritai suvokimui, kas yra menas.
    P. Gogenas „Taitietė su vaisiumi". Prancūzų dailininkas, vienas žymiausių postimpresionistų.

    Į pradžią

    14. „Folk session"

    KUR: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemas, Vilniaus g. 41
    KADA: 22.30-00.30 val.

    Koncerte senosios tradicijos bus sujungiamos su naujuoju menu: autentiška liaudies kūryba su elektronine muzika, etnografiniai ženklai su šiuolaikiniais vizualiais menais.

    Koncerto dalys:

    • Naujos garso ir vaizdo paieškos Lietuvos kompozitorių kūryboje.
      Tautinių instrumentų ansamblis "Tūto" pristatys autentiškus folkloro kūrininius, originalias aranžuotes. „Tūto" atlikėjai: Gintaras Vilčiauskas (birbynė), Ieva Vaznelytė (sopranas), Mindaugas Jankauskas (tenoras), Renata Vilčiauskienė (aukštosios kanklės), Jurga Senkutė (bosinės kanklės). Skambės kompozitoriaus Jono Jurkūno kūrinio premjera „So Sho Fo", sukurta jungiant šiuolaikinę elektroninę muziką su lietuvių folkloro motyvais („elektrofolkas"). Jaunojo menininko Arturo Bumšteino sukurta muzikos kūrinio premjera - tai lopšinė Vilniui, sukurta specialiai šiam renginiui. Kompozitorius surado savo santykį su liaudies muzikos instrumentais, panaudojęs minimalizmą. Atlieka Arturas Bumšteinas (sintezatorius) ir tautinių instrumentų ansamblis „Tūto".
    • Viduriniosios kartos lietuvių kompozitorių kūrinių pristatymas, atskleidžiant tautinį identitetą jų kūryboje:
      V. Klovos kūrinį „Ganyklų dainos" atliks tenoras Mindaugas Jankauskas ir tautinių instrumentų ansamblis „Tūto". F. Bajoro „Sakmių siuita" sukurta pagal autentiškas lietuvių sakmes, pirmą kartą bus papildyta vaizdo projekcijomis. Feliksas Bajoras yra modernus, nuoseklus ir spontaniškas „naujojo folklorizmo" pasekėjas. Jo muzikos autentiškumas kyla iš mentalinių ryšių su lietuvių etnine tradicija bei folkloru. Kūrinį atliks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė Kristina Žaldokaitė (sopranas) ir meno aspirantė Birutė Asevičiūtė (fortepijonas).
      L. Narvilaitė  „Nemirtingumas". Siekiant išryškinti liaudies instrumento unikalumą šis šiuolaikinės lietuvių kompozitorės kūrinys pirmą kartą atliekamas birbyne. Atlieka Kristina Žaldokaitė (sopranas), Nerijus Martinaitis (birbynė), Birutė Asevičiūtė (fortepijonas).
    • Liaudies instrumentų meistras ir atlikėjas Antanas Butkus pristatys, papasakos ir pagros istoriniais lietuvių liaudies muzikos instrumentais, atgamintais iš senų nuotraukų.

    Visą muzikinę dalį įrėmins specialiai šiam projektui sukurti jaunojo menininko Antano Dombrovskio vaizdo meno darbai. A. Dombrovskij apjungė filmuotą medžiagą su grafiniais vaizdais, vaizdo efektais. Žiūrovai bus kviečiami išbandyti lietuvių liaudies muzikos instrumentus: groti švilpynėmis, tarškynėmis, skrabalais, dūdelėmis, ir bus apdovanoti suvenyrais. 

    Į pradžią

    15. „Naktis Žygimantų gatvėje"

    KUR:  Žygimantų g. 12
    KADA: 20.00-03.00 val.

    20.00-24.00 val. E. Rakauskaitės interaktyvus performansas, kurio metu menininkė gamins maisto patiekalus ir jais vaišins visus norinčius renginio lankytojus.
    20.00-02.00 val. E. Eigirdaitės vaizdo performansas, kurio metu menininkė rodys vaizdo meno kūrinių projekcijas.
    20.00-02.00 val. vaizdo kūrinių projekcijos.
    23.00-24.00 val. gyvos muzikos koncertas.
    20.00-03.00 režisieriaus R.Tumino klasės absolvento Kiril Glušajev teatralizuotas DJ performansas ir gyvos muzikos koncertas.

    Į pradžią

    16. „Prabylančios sienos"

    KUKUR: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelis, Vilniaus g. 41
    KADA: 23.30-03.00 val.

    Istorijos ant paprasto namo sienos. Istorijos apie galbūt kažkada čia gyvenusius kilmingus ir paprastus žmones, apie kažkieno čia prabėgusią vaikystę, patirtus nuotykius, išgyvenimus, meilę, svarbius ir įsimintinus Vilniui įvykius. Vaizdą ant sienos lydės tyli muzika ir įvykių garsai: girgždės atsidarančios durys, gros berniukas su fleita, krykštaus paukščiai...

    Į pradžią 

    17. „Palieku įspaudą Vilniuje

    KUR: Keramikos dirbtuvė - galerija „Amatų gildija", Pranciškonų g. 6
    KADA: 18.00-01.00 val.

    Siauroje senamiesčio gatvelėje įsikūrusi atvira keramikos dirbtuvė kvies palikti savo įspaudą molyje, kuris išliks ir bus pritaikytas mieste. Bus sukurtas keraminis vilniečių ir svečių pano miestui.

    Į pradžią

    18. „Tekstilės judesiai"

    KUR: Galerija „Artifex", Gaono g. 1
    KADA: 18.00-03.00 val.

    Trijose galerijos „Artifex" salėse bus rodomi tekstilinėmis medžiagomis atlikti ar su tekstilės tematika susiję eksperimentinio vaizdo meno ir animacijos filmai. Filmus pristatys ne tik garsūs Lietuvos tekstilės menininkai, bet ir pradedantys ar dar studijuojantys tekstilės meno kūrėjai.

    Projekto programoje: Eglės Gandos Bogdanienės, Alekso Gailiešos, Audriaus Lašo, Ingos Likšaitės, Claudios Rohrmoser, Gintaro Patacko, Austės Jurgelionytės-Varnės, Vlado Daškevičiaus, Kristijono Bako darbai. Prie projekto prisijungs ir Suomijos menininkai Ron Nordstrom bei Miia Rinne.

    Į pradžią

    19. „Pasaulio muzikos naktis judesyje"

    KUR: Baro - restorano „The Dubliner" kiemas, Dominikonų g. 6
    KADA: 22.30 val., 01.00 val.

    "Du atlikėjai, daug instrumentų, viena muzika" - tokiu devizu vadovaujasi muzikuojantys multiinstrumentalistai - Saulius Petreikis ir Ignas Juzokas, arba tiesiog "World2Duo" ansamblis. Mistikos elementų ir paslapties kupiną muziką bus galima išgyventi kartu su juodąja profesionalaus šokio gulbe - Aari Damas (Vokietija). Koncerto metu, skambant lietuvių liaudies,  Artimųjų bei Tolimųjų Rytų ir Vakarų Europos muzikos sintezei, garso ir judesio pagalba bus nutiestas tiltas tarp skirtingų kultūrų, tikėjimų, jausmų, pasaulių, tarp gyvenimo ir mirties, tarp saulėlydžio ir saulėtekio...

    Į pradžią

    20. „Vilniaus kino kronika eksperimentinės muzikos garsuose"

    KUR: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemas, Vilniaus g. 41
    KADA: 00.30-01.30 val.

    Pirmą kartą muziejaus amfiteatre viešai bus rodoma Vilniaus kino kronika, pristatant ją neįprastu būdu - sukuriant ir gyvai atliekant audiovizualinį kūrinį.

    Bus parodytos ne tik Lietuvos valstybiniame centriniame archyve, Lietuvos radijuje ir televizijoje saugomos filmų ištraukos, bet ir unikaliūs kadrai apie Vilnių iš prieškarinio vokiečių filmo, saugomo Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Ekrane persipins vaizdai iš prieškarinio, sovietinio ir dabartinio Vilniaus gyvenimo, kurie, skambant eksperimentinei muzikai, įgys naujas prasmes. Renginio metu muziką gyvai atliks pats audiovizualinio kūrinio kūrėjas A. Bumšteinas drauge su tarpdisciplininio meno kūrėju A. Dombrovskiu.

    Į pradžią

    21. „Drums & Fire"

    KUR: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemas, Vilniaus g. 41
    KADA: 00.30-01.30 val.

    KUR: prie Baltojo tilto, V. Kudirkos aikštė, Odminių skveras (prie „Klaipėdos" viešbučio), Rotušės aikštė, Tauro kalnas
    KADA:  pasirodymai prasideda: 22.00, 23.00, 24.00, 01.00, 02.00 val.

    Skambant mistiškiems būgnų garsams mistinėje aplinkoje fakyrai žongliruos ugnimi.
    Vyks 5 pasirodymai skirtingose Vilniaus vietose, truksiantys po 15-20 min.

    • 1 Pasirodymas: prie Baltojo tilto esantis pliažas. Žongliravimas ugnimi su akrobatikos elementais.
    • 2 Pasirodymas: V. Kudirkos aikštė. Tema - tamsos ir chaoso siautėjimas, liepsną atspindinčios instaliacijos, sudarančios rato formą.
    • 3 Pasirodymas: Odminių skveras (prie „Klaipėdos" viešbučio). Gėrio jėgų pakilimas, šviesą ir liepsną atspindintis labirintas.
    • 4 Pasirodymas: Rotušės aikštė. Statulos su degančiomis instaliacijomis.
    • 5 Pasirodymas: Tauro kalnas.  Pasirodymas simbolizuos ramybę ir jėgų kaupimą kitam mūšiui.

     Į pradžią

    22. „Hildegardos iš Bingeno ekstazės"

    KUR: Šv. Jonų bažnyčia, Šv. Jono g. 12
    KADA: 20.00 val. ir 23.00 val.

    Bažnyčioje skambės Europos tūkstantmečio senumo muzika su jos atspindžiais šiuolaikinėje modernioje muzikoje - Hildegardos iš Bingeno (1098-1179) kūryba ir šiuolaikinių lietuvio kompozitoriaus A. Navicko bei esto Ärvo Pärt kūrinia istyginiam kvartetui. Hildegardos muziką palydės  filmas iš jos pačios kurtų rankraštinių miniatiūrų. Atliekamus šiuolaikinės muzikos kūrinius papildys naktinio Vilniaus ir Lietuvos peizažų kūrybinės fotografijos filmas. Prancūzų kompozitorius Bernard Cavanna specialiai šiam renginiui styginiui kvartetui sukomponuos Hildegardos iš Bingeno temomis paremtą kūrinį.

    Solistės: Catherine Schroeder (Prancūzija), Birutė Liuorytė-Gambus (Prancūzija)
    Kompozitorius: Bernard Cavanna (Prancūzija)
    Atlikėjai: Raphael Jacob (Prancūzija), Justina Zajančiauskaitė, smuikas (Prancūzija),
    Fotodailininkas: Juozas Valiušaitis
    Vaizdo menininkas: Anthony Gambus (Prancūzija)

    Į pradžią

    23. Menas - tarpkultūrinio dialogo skatinimo priemonė

    KUR: Reformatų parkas
    KADA: 20.00 -24.00 val.

    Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros ir  SALTO EuroMed Jaunimas Metodinio centro (Prancūzija) žaismingas, kūrybiškas ir interaktyvus dialogo tarp kultūrų tema pristatymas.

    Į pradžią

    24. Žvaigždžių vynas

    KUR: Vyno klubas, B. Radvilaitės g. 7/2
    KADA: nuo 19.00 val. iki vidurnakčio.
    .

    Degustacijų laikas: 19:00 - 19:45, 20:00 - 20:45, 21:00 - 21:45 val.
    Kaina vienam asmeniui - 40 Lt.

    Bus ragaujami Žeraro Depardjė, Francio Fordo Kopolos ir Stingo (žvaigdžių, gaminančių vynus) mėgstami vynai - su kuo jie šventė šlovės momentus ar skandino liūdesį.
    Bus degustuojami trys vynai: Dumangin Champagne Grande Reserve Brut, PRA Soave Classico 2007 ir Michel Prunier Bourgogne Haute Cotes de Beaune 2006.   

    Į pradžią

    25. Bernardinų programa

    KUR: Bernardinų bažnyčia, palėpė, Maironio g. 10
    KADA: 20.00 - 24.00 val

    20.00 val. Bernardinų jaunimo šlovinimo grupės "Ichthus" debiutinio albumo "Šaukiuosi Tavęs" pristatymo koncertas.
    22.00 val. Bernardinų jaunimo teatro studija pristato spektaklį apie Šv. Pranciškų Asyžietį pagal graikų rašytojo Nikos Kazantzakio romaną "Dievo neturtėlis".
    iki 24.00 val. bažnyčia atvira tylai, susikaupimui, maldai. 

    Į pradžią

    26. Svajok. Kurk. Pasidalink.

    KUR: Moniuškos skverelis prie Šv. Kotrynos bažnyčios
    KADA:19. 00 - 24.00

    19.00 - 19.30 Senjorų pasirodymas. Ištrauka iš spektaklio „Eglė žalčių karalienė"
    UAB „Jolingva".
    Septyniasdešimt ir daugiau metų - ne kliūtis būti aktyviems, energingiems, žingeidiems,  mokytis užsienio kalbos, būti kūrybingiems, įgyvendinti drąsias svajones, kurti meną, išdrįsti pirmą kartą išeiti į sceną.

    20.00 - 20.30 „Mes - pasaulio dalis"
    Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centras.
    Dainuojamosios poezijos grupė "Šviesa": "Širdies daina""Mano metai"
    Taikomasis šokis "Svajonė"
    Drama "Nuvytusios gėlės"
    Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centro darbuotojai jau 10m. vykdo užimtumo veiklas susijusias su menu -  dailė, tekstilė, plastinė drama, taikomasis šokis, dainuojamoji poezija. Tai puiki proga šiek tiek kitaip pasižiūrėti į neįgalų žmogų .

    21.00 - 21.30 Senjorų pasirodymas. Ištrauka iš spektaklio „Eglė žalčių karalienė"
    UAB „Jolingva".

    21.45 - 22.20 „Mes - pasaulio dalis"
    Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centras
    Dainuojamosios poezijos grupė "Šviesa": "Išlik tauta" "Aš dar tikiu"
    Taikomasis šokis: "Fontanas"
    Drama:"Aklieji"

    22. 40 - 23.10 Senjorų pasirodymas. Ištrauka iš spektaklio „Eglė žalčių karalienė"
    UAB „Jolingva".

    20.00 - 24.00 „Miestų gynybinė siena-kultūrinio paveldo palikimas" .
    Paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras 
    Fotografijų paroda.
    15 Vilniaus miesto gynybinės sienos nuotraukų bus eksponuojama parodoje. 1 kartą per valandą fotografijų autoriai pristatys savo darbus ir įdomius faktus apie miesto gynybinę sieną. Miesto gynybinė siena - tai kultūrinio paveldo palikimas. Renginio metu dalyviai, apsirengę etnografiniais rūbais, dalins miesto gyventojams lankstinukus, kuriuose bus pateikiama informacija apie Vilniaus miesto gynybinę sieną ir apie vainiko kilmės istoriją bei komponavimo technologiją.

    Į pradžią

    27. Meno celės‘09

    KUR, KADA:
    17.00 val. geriausių VDA absolventų darbų parodos atidarymas Akademijos Naujuosiuose ir Senuosiuose rūmuose (Maironio g. 6 ir Malūnų g. 5), VDA galerijoje „Akademija" (Pilies g. 44/2), VDA juvelyrikos galerijoje „Argentum" (Latako g. 2), tekstilės galerijoje „Artifex" (Gaono g. 1)
    18.00 val. kritiniai vėjai VDA skaitykloje
    20.00 val. Projekto Contemporary Past pristatymas
    21.00 val. Naktinis madų šou (Malūnų g. 5)
    22.00 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos koncertas kiemelyje

    Bus pristatomi VDA dėstytojų, studentų ir absolventų kūrybos darbai, atveriamos durys į kūrybines studijas, paskaitų patalpas, paprastai tik siauram ratui prieinamas vietas, t.y. menininkų pamėgtus centre esančius kiemelius, kitas „nematomas" erdves. Taip pat programoje - įvairūs performansai, kūrybinės dirbtuvės, eksperimentinės muzikos koncertai, dailėtyrininkų naktiniai skaitymai ir kt.

    Į pradžią

    28. Skalvijos naktinė programa

    KUR: Kino centras „Skalvija"
    KADA: 21.00, 23.00 val.

    21 val. „Irina Palm", Rež. Sam Garbarski
    Vaid. Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bishop, Siobhan Hewlett
    (drama, Belgija, Liuksenburgas, D. Britanija, Vokietija, Prancūzija, 2007, angl. k., 1.43)

    23 val. Aš ir tu, ir kiti" Rež. Miranda July
    (romantinė komedija, JAV, Didžioji Britanija, 2005 m.)

    Į pradžią

    29. Iliuzionistų dueto „Duero" pasirodymas

    KUR: Prie Nacionalinio dramos teatro, Gedimino pr. 4
    KADA: 21.00, 22.00 val.

    Jauni ir talentingi atlikejai žiūrovus įtrauks į skirtingus magijos spektaklius, kasdieniškas situacijas paliestas iliuzijos meno. Naujas iliuzijos meno interpretavimas privers susimąstyti kiekvieną.

    Į pradžią

    30. Aušros Žvaigžde, melski už mus!

    KUR: Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčia
    KADA: 22.00-24.00 val.

    Bus meldžiamasi už Vilniaus miestą ir dėkojama Mergelei Marijai skambant XVII-XIX a. klasikinei senąjai instrumentinei muzikai, taip atgaivinant seną, XVIII a. pradžioje po miesto gaisro gimusią tradiciją padėkoti Aušros Vartų Gailestingumo Motinai už globą griežiant jai žavingas melodijas.

    Į pradžią

    31. Naktinė adoracija Dievo Gailestingumo šventovėje

    KUR: Dievo Gailestingumo šventovė, Dominikonų g. 12
    KADA: nuo 22.00 val. iki ryto

    Į pradžią

    32.Nacionalinė dailės galerija. Vaizdo projekcijos ant galerijos fasado

    KUR: Konstitucijos pr. 22 (nuo Neries puses)
    KADA: 23.00 - 04.00 val.

    Į pradžią

    33. Improvizacinio džiazo žvaigždžių koncertas

    KUR: Koncertų salė PIANO.LT, Trakų g.9/1, (įėjimas iš Kėdainių g.),Vilnius
    KADA: 19 val.
    Bilieto kaina 20 lt., bilietus galima įsigyti 
    www.tiketa.lt ir ir koncertų salės PIANO.LT kasoje.

    Koncerto atlikėjai: Charles Gayle (saksofonas), Dominic Duval (kontrabosas), Arkadijus Gotesmanas (būgnai). Saksofonininko Charles Gayle žvaigždė sužibo 9 dešimtmečio viduryje, kai Niujorko džiazo ir eksperimentinės muzikos klubas "Knitting Factory" pasiūlė jam koncertų. Tai ištraukė Ch.Gayle'ą iš skurdo ir iš gatvės. Užaugęs religingoje šeimoje Ch.Gayle'as pabrėžia krikščioniškojo tikėjimo ir gospelo muzikos įtaką jo kūrybai. Šio muziko pasirodymai kartais primena performansus: Ch.Gayle'as išeina į sceną nusigrimavęs ir apsirengęs kaip gatvės klounas.
    Arkadijus Gotesmanas - bugnų burtininkas, perkusijos virtuozas, vienas talentingiausių Lietuvos jazz'o muzikantų.

    Į pradžią

    34. Būgnų pasirodymas

    KUR: Piano.lt kiemelyje, Trakų g. 9/1, (įėjimas iš Kėdainių g.), Vilnius
    KADA: 23.00 - 00.00 val.

    Šis koncertas tarsi „Gatvės muzikos dienos" finalinio renginio - mušamųjų fiestos tęsinys.  Šia iniciatyva siekiama pradėti  naują tradiciją - koncertus, kuriuose žmonės galėtų paklausyti, pašokti, pasimokyti. Koncerto metu bus pristatytas naujas mušamųjų orkestras, šįkart grojantis afro stiliumi.

    Į pradžią

    35. Tavo nakties šviesa

    KUR: „Daiktų viešbutis", Ševčenkos g. 16A
    KADA: 18.00-24.00 val.

    Bus galimybė susikurti ir įsigyti netikėtą šviestuvą, fotografuoti, pozuoti, stebėti LOMO fotoaparatų išdaigas ir pasipuošti atšvaitu naktyje.

    Į pradžią

    36. Eko kinas - tavo kieme
     
    KUR: Krivių g. 47, Vilnius
    KADA: 21.00 - 23.00

    Jaukiame Užupio namo kiemelyje bus parodytas naujas, žinomo prancūzų fotografo ir kino režisieriaus Jano Artiuso Bertrano filmas „Namai" (2009). Tai kvietimas visai žmonijai kitomis akimis pažiūrėti į Žemę.

    Į pradžią


    37.Naktinė pramogų erdvė

    KUR: Prie Baltojo tilto
    KADA: 19.00 - 24.00


    Novatoriškoje pramogų zonoje bus galima atsiplėšti nuo žemės paviršiaus ir skristi aladino mašina, riedėti pakrante žemės rieduliu, žaisti su draugais smigį.

    Į pradžią


    38.Japonijos šiuolaikinio meno paroda ir kino peržiūra

    KUR: Šiuolaikinio meno centre (ŠMC), Vokiečių g.2
    KADA: 12-22 val., 21 val.

    Į pradžią


    Muziejai

    Geologijos ir minerologijos muziejus, M.K. Čiurlionio g. 21/27, 18.00-23.00 val.
    Ekskursija su gidu po muziejaus ekspoziciją 19.00 ir 21.00 val. Išankstinė registracija į ekskursijas iki birželio 18 d. 16.00 val. el.paštu: eugenija.rudnickaite@gf.vu.lt (nurodyti ekskursijos laiką, žmonių skaičių)

    Lietuvos nacionalinis muziejus, Arsenalo g. 1, 18.00-21.00 val.

    V. Krėvės memorialinis muziejus, Tauro g. 10-1, 20.00-24.00 val.
    Birutės Valionytės fotografijų paroda „Didžioji Lietuva: LDK pilys", kino dokumentiniai kadrai apie akademiką V. Toporovą bei knygos apie jį pristatymas.

    Vilniaus universiteto zoologijos muziejus, M. K. Čiurlionio g. 21- 27, Ekskursijų laikas:  19.00;   20.00;   21.00 val.
    Ekspozicija: PAUKŠČIAI LIETUVIŲ KULTŪROJE.

    Bus galima pasiklausyti bei įsigyti įrašų su paukščių balsais, išklausyti naujausių žinių apie jūrinius erelius Lietuvoje, pasimokyti atpažinti paukščius, kurie gyvena Lietuvoje, bei sužinoti jų reikšmę lietuvių kultūroje.

    Registracija: savaitė iki renginio el. paštu: grita.skujiene@gf.vu.lt

    Į pradžią

    Galerijos

    Galerija „Žalias vėjas", J. Tumo-Vaižganto g. 9/Lukiškių g. 1, 18.00-24.00 val.
    Niekada neeksponuotų Vaidoto Žuko paveikslų paroda

    VšĮ „Actus magnus", Pilies g. 36-44, iki 23.00 val.
    Personalinė Kristinos Norvilaitės paroda „Komentarai". Projektas „Skambantis tunelis"

    Galerija „Aukso avis", Savičiaus g. 10, 18.00-23.00 val.
    Bus galima susikurti savo išskirtinį pirkinių krepšelį
     
    Anastazijos ir Antano Tamošaičių galerija „Židinys", Dominikonų g. 15, 18.00-24.00 val.
    Tautinių rūbų kolekcijos. Audimo demonstravimas. XIX-XX a. pirmosios puses liaudies meno rinkiniai. Liaudies muzikos fone lankytojai galės susipažinti su galerijos įkūrėjo, Lietuvos tekstilės patriarcho,
    dailininko Antano Tamošaičio ir jo žmonos dailininkės Anastazijos Tamošaitienės gyvenimu ir kūryba išeivijoje.

    Galerija „Akademija", Pilies g. 44/2, 18.00 -24.00 val.
    VDA absolventų darbų paroda

    Galerija „Argentum", Latako g. 2, 18.00-24.00 val.
    VDA absolventų darbų paroda

    Galerija „Rotunda", A. Rotundo g. 3, 18.00-21.00 val.
    S. Kisarauskienės, D. Gražienės, M. Vilučio, I. Daukšaitės-Guobienės, L. Dubauskienės, N. Šaltenytės, V. Ajausko, N. Zavadskienės, J. Stauskaitės, D. Mažeikytės, G. Bugajevos, Sigutės Ach, R. Bičiūno,
    J. Burkšaičio, J. Daniliausko, T. Diščenko, L. Katino, R. Kmieliauskaitės, A. Kmieliausko, A. Pakalkos, A. Skliutauskaitės ir kitų autorių grafikos ir tapybos darbai, M. Maželio rankų darbo keramika.

    Baltijos gintaro meno centras, Šv. Mykolo g. 12,  9.00-21.00 val.
    Meditacinis pasivaikščiojimas gintariniu kilimu, švelni muzika, smilkstantys žolelių ir gintaro kvapai.

    Juodosios keramikos galerija, Paupio g. 5-3, 12.00-24.00 val.
    Šiaurės šalių menininkų darbų ekspozicija, lipdymas.

    Kalvystės amatų galerija, Užupio g. 26 , 12.00-3.00 val.
    "Liepsnos žaizdras", bus galima nusikalti vinių, pasagų...

    Mažoji galerija, Latvių g. 19A, 10.00-3.00 val.
    Paroda „Lietuvos profesionalių dailininkų darbai". Tapyba-Grafika-Keramika-Skulptūra-Juvelyrika-Tekstilė

    Galerija „Art Cafe Creperie", Aušros vartų g. 4, 18.00-24.00 val.
    Miglės Košinskaitės paroda

    Stasio Juškaus galerija, Barboros Radvilaitės g. 6, 18.00-24.00 val.
    Poezijos skaitymas, paroda „Lietuvos klasika tapyboje"

    Tautodailininko dirbtuvė, J. Basanavičiaus g. 29, 19.00-24.00 val.
    Tradicinių japonų žibintų gamyba. Žibintais bus apšviečiama J. Basanavičiaus gatvė. Registracija nuo birželio 15 dienos tel. 8 687 90650. Užsiėmimų kaina - 10 litų vienam žmogui.

    UAB „Meno mūza", Dysnos g. 4, iki 3 val.
    Bus galima įsirėminti atsineštus paveikslus.

    UAB „Užupio galerija", Užupio g. 3-1, 18.00-3.00 val.
    Solveiga ir Alfredas Krivičiai, MI - MI (Maskva) paroda „Bestiariumas" (juvelyrika, instaliacijos), Ugnė Blažytė „Žadinimas" (juvelyrika).

    VšĮ „Šv. Jono gatvės galerija", Šv. Jono g. 11, 12.00-16.00 ir 21.00-6.00 val.
    Vilniaus ir Zalcburgo menininkų jungtinė paroda „Vilnius-Zalcburgas", filmai apie Austriją.

    B. Grincevičiūtės memorialinis butas-muziejus „Beatričės namai", Vienuolio g. 12-1, 18.00-23.00 val.
    Tautodailininkų darbų ekspozicija, austų lietuviškų juostų paroda, meistrė demonstruos juostų audimo procesą.

    Vlado Vildžiūno galerija, Lobio 6a, Vilnius,  19 val. - 24 val.
    Menininkų iš Australijos paroda "Jolantos ir Jurgio Janavičių kūryba.Piešiniai, tapyba, keramika"

    Į pradžią

    Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

    Atsitiktinės gairės:    Turizmo agentūros (10)    Seimo Pirmininkas (2)    Aerobika (3)    Alus (22)    Vadyba (89)    Skolininkai (12)    Aikido (14)    Šaudymas iš lanko (2)    Islamas (31)    Miestų bendruomenės (7)    Rašytojai (11)    Miniatiūros (7)    Kačių veislės (25)    Trys karaliai (5)    Politika (363)    Viešnia iš ateities (2)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Žmonės (241)    Kitos šventės (7)    Nekilnojamasis turtas (22)    Gyvūnai (174)    Šachmatai (11)    Interneto tinklai (4)    Kultūra (749)    Wing Tsun (14)    Hobi (106)    Lotynų šokiai (5)    Vytautas Bogušis (12)    Panayiotis Zavosas (2)    KGB (35)    Žydai (32)    Breakdance (4)    Vynas (16)    Novelės (102)    Mazda (2)    Drabužiai (41)    Sąmokslo teorija (19)    Bankrotas (2)    Sony Ericcson (40)    Korupcija (22)    Kompiuteriniai žaidimai (270)    Teisė (61)    Parašiutizmas (15)    Šventasis Kazimieras (2)    Hakeriai (273)    Mergelė (7)    Lobiai (12)    Rytietiški šokiai (16)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Krizė (59)
    1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
    2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
    3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
    4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
    5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
    6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
    7. Nusipirkau pasaulį
    8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
    9. Vivisektorius. Žvėris viduje
    10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
       
     
         
    Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!