LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Romantika
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2004-03-13
Kuo maitinti romantiką?
Kuo maitinti romantiką?

Seniai žinoma, kad kelias į vyro širdį eina per skrandį. Tačiau šis kelias gali būti vingiuotas ir akmenuotas, toli gražu ne kiekviena moteris pasieks galutinį punktą. Kodėl? Todėl kad prieš maitinant savo garbinimo objektą reikia išsiaiškinti jo kulinarinius pomėgius. Antraip galima išgirsti frazę: "Kokia šlykšti ta jūsų žuvies užpiltinė!" Bus apmaudu, be to, ir produktų gaila.

Dažnai tenka girdėti, kad vyro gurmaniški polinkiai tiesiogiai priklauso nuo jo charakterio. Kaip sužinoti, ką būtent gaminti savo vieninteliam? Tuojau paaiškinsime!

Estetas

Svarbiausias jo užsiėmimas - pūsti miglą į akis, todėl atrodo, kad jis net ir prausiasi ryšėdamas kaklaraištį ir avėdamas brangius batus. Jam nerūpi tikroji daiktų esmė, svarbu, kad tik gražiai ir stilingai atrodytų. Šis keistas tipas linkęs sėdėti ant kietos ir nepatogios taburetės, kurią sumeistravo pamišęs, tačiau be galo madingas dizaineris, užuot patogiai įsitaisęs minkštame krėsle, pagamintame darbščių tėvyninio fabriko darbuotojų. Jis gali su mazochistiniu pasitenkinimu klausytis kasdienių skandalų, kuriuos kelia be galo pasileidusi jo mylimoji, turinti tik vienintelį privalumą - reprezentacinę išvaizdą. Jis skaito tik tai, kas madinga, knygas gražiais odiniais viršeliais, visiškai nekreipdamas dėmesio, kad tai - lietuvių-kinų kalbų žodynas ar Maironio raštai; namuose laiko amžinai lojantį gauruotą kinų veislės šunį, nes kažkur girdėjo, jog visi prasisiekėliai renkasi būtent šią veislę.

Kaip pažinti: iš brangių kostiumų, nerealiai skaidrių akinių ir stebėtino sugebėjimo neklystamai įvertinti bet kurio drabužio kilmę ir kainą.

Kuo maitinti: jeigu jam pasiūlysite rinktis saldų, šiek tiek įdaužtą, arba rūgštų, tačiau vienodai žalią antaninį obuolį, jis pasirinks pastarąjį. Todėl jūsų užduotis - tobulai įvaldyti patiekalų apipavidalinimo meną ir išmokti įmantrių pavadinimų, pavyzdžiui, fua-gra, Vorčesterio padažas, Drambua likeris ir kt. Įsigykite egzotiškų receptų knygą ir savo gurmaną drąsiai maitinkite skambiai pavadintais, tačiau abejotino skonio šedevrais. Galbūt jis ir priekaištaus, kad austrių sriubos skonio atspalvis turi būti kitoks, bet jeigu ant stalo pastatysite anądien virtų barščių katilą, jūsų išbadėjusį estetą apims šventas pasipiktinimas, todėl tikriausiai jis ims ir paspruks. Žinoma, nepamirškite įsigyti "teisingų" indų bei stalo įrankių.

Nuo ko jam darosi bloga: nuo briaunotų stiklinių, jūreiviškų makaronų ir pilstomo alaus trijų litrų stiklainyje.

Darboholikas

Didžioji jo gyvenimo dalis vyksta biure. Namo pareina tik pamiegoti ir persirengti. Poilsio dienas laiko bausme - slankioja po butą ir nežino, kur dėtis. Paskui nuslenka į lovą ir užmiega sunkiu neramiu miegu, kažką murmėdamas apie sisteminę programos klaidą. Pramogauja tik korporacijos vakarėliuose, nors ir juos laiko apmaudžia aplinkybe, atitraukiančia nuo svarbių reikalų. Nuoširdžiai nevykėliais laiko visus, kurie į namus pareina prieš aštuonias vakaro ir uždirba mažiau nei jis. Sugeba trečią valandą nakties atvykti į gimtąją kontorą, nuolat apsiima budėti poilsio dienomis, už tai yra itin mėgstamas bendradarbių. O štai namuose nėra labai naudingas, nes jo įgūdžiai retai pranoksta profesinės veiklos ribas. Taip pat sunkiai palaiko kompaniją einant į teatrą ar pas draugus - arba yra labai užimtas, arba sako, jog neįtikėtinai pavargo, arba visus nukamuoja kalbomis apie darbą.

Kaip pažinti: iš paraudusių akių, amžino skubėjimo ir nuolat skambančio mobiliojo telefono.

Kuo maitinti: maistui neišrankus. Mėgsta saldumynus, prie kurių priprato gvelbdamas saldainius iš boso sekretorės. Su vienodu malonumu gali valgyti koldūnus ir farširuotus zuikio inkstus, džiaugdamasis, kad pirmą kartą per daugelį dienų pavyko pasimėgauti karštu maistu. Tiesą sakant, neverta jį labai lepinti - vis tiek neįvertins jūsų pastangų. Tačiau įvertins maisto kiekį ir lengvą, neįpareigojantį pokalbį prie stalo. Nereikia vakarieniaujant užversti jį problemomis - pasprings, nes visada valgo taip, tarsi už durų stovėtų alkanų laukinių gentis, pasiruošusi atimti jo dešrelių porciją.

Dėl nereguliaraus maitinimosi ir sauso maisto dažnai serga gastritu. Bus dėkingas jums ir likimui už garuose pagamintus kotletus ir neaštrų maistą.

Nuo ko jam darosi bloga: dažniausiai iš bado, kartais - dėl gastrito.

Pragmatikas

Moka virtuoziškai įkalti vinį į betoninę sieną, duoti kyšį kelių policininkui, išdresuoti šunį ir išvirti džiovintų vaisių kompotą. Draugai bet kokia proga nuolat tariasi su juo, o draugės amžinai rodo pavyzdžiu savo ne tokiems nagingiems ir prie gyvenimo prisitaikiusiems vyrams. Buityje šis tipas nepakeičiamas, tačiau jo vidinis pasaulis skurdokas. Jeigu netikėtai sumanysite pasikalbėti apie filosofines problemas, muziką ar literatūrą, jis arba užmigs, arba bandys pasukti pokalbį praktiškesne vaga.

Tačiau pragmatikas įsitikinęs, jog viską žino geriau už kitus (kai kuriose gyvenimo srityje išties taip yra), todėl į aplinkinius žvelgia šiek tiek iš atlaidžiai. Mėgsta gana primityvias pramogas, nešvankius anekdotus, iš kurių garsiai juokiasi.

Kaip pažinti: iš pernelyg savimi pasitikinčios veido išraiškos ir didžiulės rankinės, kurioje galima rasti bet kokį daiktą - nuo plaktuko iki aspirino.

Kuo maitinti: linkęs gerokai prisikirsti. Jam retai pakanka vieno patiekalo - jo nuomone, per pietus privaloma sriuba. Todėl jums teks išmokti keletą sriubų receptų.

Neverta dėti daug pastangų ir, tarkime, pagal tradicinį japonų receptą gaminti suši - vis tiek neįvertins, o jūsų kūrinį išvadins nekaloringu srėbalu. Bet jeigu pamaitinsite pačios keptomis bandelėmis ir dviejų delnų dydžio antrekotu, jį apims ramybė ir pasitenkinimas.

Nuo ko jam darosi bloga: nuo pernelyg sudėtingų patiekalų, kai negali suprasti, ką jam pakišo - žuvį ar vištieną, o prieskoniai užgožia įprastų produktų skonį.

Romantikas

Suaugęs vaikas. Jis gali visą atlyginimą išleisti visiškai nenaudingoms kvailystėms, nieko neįspėjęs išvažiuoti trims dienoms, sužlugdyti svarbų darbą, vietoje susirinkimo nuvykdamas į žvejybą. Dažniausiai būna pakylėtos dvasinės būsenos, visai nereaguoja į teisingą kritiką ir kaltinimus nerūpestingumu arba visus išvadina žemės kirminais, nesuprantančiais jo besiblaškančios sielos.

Kai pasiųsite jį į parduotuvę duonos ir makaronų, nenustebkite, jeigu už visus pinigus jis nupirks avokadų ir kaparių, o paskui stebėsis, kodėl jūs nepatenkinta.

Jis linkęs ilsėtis tam nepritaikytose vietose, pavyzdžiui, palapinėje miško viduryje, mėgsta triukšmingas kompanijas ir naktinius svečius, kurie į namus atneša stiprų degtinės tvaiką ir iki ryto linksmina šeimininkus savo plepalais bei dainomis, nepaisydami besiklausančiųjų dūsavimų.

Kaip pažinti: iš nudrengtų džinsų ir idiotiškų marškinių, taip pat iš kvailos šypsenos ir amžino pinigų stygiaus.

Kuo maitinti: dažniausiai jam vis viena. Todėl tiks banalūs koldūnai ir dešrelės. Tačiau retkarčiais jam reikia kulinarinio sukrėtimo. Tai yra maždaug kartą per mėnesį jums teks įkurti laužą nuosavo namo kieme ir bandyti iškepti omaro šašlyką. Be to, iš žūklės ir medžioklės, kurias lanko su pavydėtinu pastovumu, jis gali partempti porą nudvėsusių žuvyčių, o jūsų šventa pareiga - jas išdarinėti, pabandyti iš šio laimikio pagaminti valgyti tinkamą patiekalą ir ilgai žavėtis neįprastu jo "grobio" skoniu.

Nuo ko jam darosi bloga: iš nuobodulio ir įvairovės stokos.

Atgrisėlis

Savo smulkiomis priekabėmis bet ką gali išvesti iš proto. Jeigu sugalvosite šlepetes atsukti nosimis viena į kitą, nors pagal jo sistemą avalynės koordinatės kitokios, galėsite stebėti tikrų tikriausią isteriją. Jis tiksliai žino, kokiame miesto rajone galima nusipirkti skalbimo miltelių dvidešimčia centų pigiau ir kaip lygintuvu ištiesinti pažymėtą autobuso bilietą.

Jeigu apsilankysite jo namuose, jis jums pasirodys tikra midija, į kurios geldutę jūs be ceremonijų įsiveržėte. Jūs aiškiai pažeidžiate nusistovėjusią jo namų sanklodą, o jūsų paltas ant pakabos gadina prieškambario vaizdą.

Maniakiška aistra tvarkai jį paverčia tironu, o polinkis ilgai kalbėti ir pilstyti iš tuščio į kiaurą - labiausiai nepageidaujamu bet kurio kolektyvo nariu. Jis nesugeba pereiti nuo vienos temos prie kitos, todėl jeigu nusprendė pakalbėti apie stručių veisimo Naujojoje Zelandijoje svarbą, strutininkystės problemų aptarimas gali tęstis savaitę.

Kaip pažinti: iš į visas puses išsilakstančių pašnekovų ir ilgo kelnių kanto tiesinimo, pakeitus padėtį erdvėje.

Kuo maitinti: bandykite išsiaiškinti, kuo jį maitino mama. Sužinokite tikslius jo mėgstamų patiekalų receptus ir griežtai laikykitės instrukcijų. Blogiausiu atveju teks pavogti jos virimo knygą, antraip jis nuolat jums priekaištaus, kad sriuboje nepakanka druskos, o troškinyje - pipirų.

Kiekvieną patiekalą palydėkite išsamia informacija apie jame esančius vitaminus ir mineralines medžiagas, būtinai papasakokite apie jų teigiamą poveikį organizmui. Iš jo mamytės iškvoskite stalo serviravimo subtilybes. Jeigu, neduok, Dieve, jis sumanys arbatą plikyti puodelyje, o jūs įpilsite per sietelį, visam laikui prarasite jo palankumą.

Nuo ko jam darosi bloga: nuo nešvarių indų plautuvėje ir duonos trupinių ant stalo.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Kinų horoskopas (14)    Poltergeistai (2)    Likeris (2)    Egiptas (24)    Pedagogika (21)    Kompiuterinis saugumas (43)    Hobi (106)    Vox Populi (14)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Amerikos lietuviai (7)    Pelės (5)    Kelionių organizatoriai (6)    Alus (22)    Moters diena (4)    Turizmo agentūros (10)    Paukščiai (5)    Elektroninės šiukšlės (10)    Tamplierių ordinas (7)    Religija ir tikėjimai (315)    Geležinkeliai (4)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Tadas Blinda (10)    Joninės (6)    Mobilūs ryšiai (193)    Interjero dizainas (13)    Antanas Terleckas (2)    Ekologinis ūkis (2)    Gatvės šokiai (5)    Projektavimas (7)    Vaizdo sistemos (34)    Kaimo turizmas (5)    Policija (2)    Emigrantai (22)    LNK (2)    Runkeliai (18)    Technologijos (1819)    Partizanai (12)    Regbis (4)    Optinis ryšys (12)    Geologija (20)    Bibilija (10)    Aviacija (38)    Transportas (125)    Imtynės (29)    Namų vaizdo technika (2)    Renginiai (31)    Siemens (6)    Sekimas ir privatumas (12)    Teisė (61)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!