LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Saugus internetas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-03-01
Internetas - socialinių įgūdžių mokykla jaunuoliams
Nuo kompiuterių vaikus nuolat vejantys tėvai turėtų iš naujo permąstyti savo auklėjimo metodus. Psichologai teigia, jog bendraudami internetu paaugliai įgauna daugybę socialinių įgūdžių.

JAV Kalifornijos universiteto mokslininkė Danah Boyd teigimu, įprastos jaunimo laisvalaikio praleidimo vietos, kaip parduotuvės ar parkai, užmiršo jaunuolius ar pradėtos laikyti nesaugiomis. Psichologės manymu, tai pagrindinė priežastis, kodėl vaikai šias tradicines vietas iškeičia į bendravimą su bendraamžiais internetu.

Paskutiniu metu JAV ypač susirūpinta, kad suaugę vyrai per internetą išnaudoja paaugles mergaites jų seksualiniams poreikiams patenkinti. Bet D. Boyd tvirtina, jog jos tyrimas parodė, kad dauguma paauglių per pasaulinį tinklą daugiausia vis dėlto bendrauja tik su savo draugais iš mokyklos, vengdami nepažįstamų.

JAV vienas iš penkių internetą namuose turinčių paauglių turi savo internetinius dienoraščius (angl. blog). Tokie internetiniai dienoraščiai taip pat padeda praplėsti paauglių socialinius įgūdžius, tvirtina Evanston Šiaurės Vakarų universiteto doktorantas Davidas Huffakeris. Pasak jo, blog'ų formatas stiprina supratimą, kaip turi būti pateiktas pasakojimas. Jis priduria, kad paaugliai ypač stengiasi užmegzti ryšį su kitais internetinių dienoraščių rašytojais, todėl dažnai komentuoja kitų pasisakymus.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Mazda (2)    Brendis (6)    Proza (157)    Moters diena (4)    Viešieji ryšiai (20)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Kreditai (2)    Kelionių organizatoriai (6)    Likeris (2)    Hipnozė (10)    Interneto tinklai (4)    Motociklai (12)    Striptizas (8)    Tiškevičiai (18)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Lietuvoje (43)    Klonavimas (10)    Toyota (2)    Restoranai (5)    Specialiosios tarnybos (36)    Lietuvoje (5)    Žemgrobiai (6)    Simbolika (2)    E - komercija (87)    Antanas Terleckas (2)    LICS (17)    Nokia (24)    Chemija (5)    Teisė (61)    Narkotikai (97)    Vilius Navickas (2)    Kompiuterio ergonomika (8)    Mistika (9)    Shidokan (3)    Kompiuteriai (148)    Parapsichologija (22)    Arkliai (12)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Meilė (138)    Žvejyba (30)    Grupės (81)    Pramoginiai šokiai (2)    Rokeriai (3)    Spauda (3)    Kietieji diskai (17)    Šventasis Pranciškus (3)    Go-go (10)    Žmogaus teisės (18)    Pramogos (191)    Baikeriai (8)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!