LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Šv. Kūčios
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-12-28
Kūčios ir Kalėdos – sielos bei šeimos šventės

Kaip Kalėdas švenčia žinomi Lietuvoje žmonės? Vieni džiaugiasi šventine ramybe, kiti mėgaujasi dekoruodami namus. Tačiau visi jų labai laukia.

Idealios Kalėdos – su artimaisiais

Dainininkė Liveta Kazlauskienė kasmet prieš Kalėdas gausiai puošia savo namus ir vieną kampą būtinai skiria Betliejui.

„Šios šventės kasmet labai laukiame. Kalėdiniu laikotarpiu važiuojame į vaikų namus, dalyvaujame labdaros akcijose, padedame vargšams. Be to, mano dukra Ingrida yra gimusi gruodžio 26-ąją. Tad šį laiką tikrai praleidžiame turiningai“, – pasakojo L. Kazlauskienė.

Liveta mėgsta gauti kalėdinių atvirukų iš artimųjų, tačiau pati jų nerašo, mat visus draugus ir pažįstamus švenčių proga pasveikina trumpąja žinute arba skambučiu. „Mano dukra moka sukurti labai gražų elektroninį sveikinimo atviruką, kurį atidarius pasigirsta muzika, matai krintantį sniegą. Tikiu, kad Kalėdos – tai stebuklų metas, nes žmonių širdis aplanko gerieji angelai, pildantys troškimus. Kai darai gerus darbus, tai ir yra stebuklas“, – samprotavo dainininkė.

L. Kazlauskienei idealios Kalėdos yra sutiktos su artimais žmonėmis. Jai be galo svarbu, kad artimieji būtų linksmi ir sveiki.

„Kartais man atrodo, kad šiemet kažkas privertė Žemę suktis greičiau. Regis, ką tik buvo pirmadienis, o štai jau, žiūrėk, ir savaitgalis atėjo. Visi mes kažkur lekiame, skubame“, – mintimis dalijosi Liveta. Tad, pasak jos, bent per šventes reikėtų sustoti – juk tikrai yra svarbesnių dalykų nei vaišėmis perkrautas stalas.

Ilgisi kalėdinių atvirukų

Aktorei Daliai Morozovaitei Kūčios – pati mėgstamiausia ir laukiamiausia metų šventė. Moteris pasakojo, kad iš vaikystės jai yra išlikę labai daug gražių su Kalėdomis susijusių prisiminimų. „Pamenu, kaip žiūrėdavom tėvų kalėdinius atvirukus, o jų būdavo visa krūva! Ir pati eidavau į paštą siųsti sveikinimų. Tai labai graži tradicija. Dabar to nedarau, tačiau jaučiu šiokią tokią graužatį, kad nesiunčiu tų tikrųjų atvirukų“, – sakė Dalia.

Vaikystėje D. Morozovaitė Kalėdų eglutę puošdavo prieš Kūčių vakarienę, tačiau ši tradicija jos pačios namuose neišliko. „Eglutę papuošiu šiek tiek anksčiau nei Kūčių vakarą, bet nesuprantu tų, kurie išdabina namus jau nuo gruodžio pirmos dienos. Tai tikrai per anksti – dingsta švenčių laukimas. O kas dėl dovanų – aš jomis visuomet pasirūpinu anksčiau, nes lakstyti po prekybos centrus paskutinėmis dienomis – ne man“, – kalbėjo aktorė.

Moteris nenorėtų švęsti Kūčių ir Kalėdų kitaip nei visada, nes jos šeimos tradicijos, tokios kaip Kūčių vakarienė, ėjimas į bažnyčią, šienas ant stalo, jai yra idealu, tad jokio triukšmo tokiu metu Daliai nesinori.

Kalėdas laiko meilės švente

Dainininkas Justas Lapatinskas, neseniai su Marijonu Mikutavičiumi įrašęs naują dainą „Ateina žiema“, Kalėdų tikrai laukia.

„Aš jau pradėjau sveikinti draugus ir pažįstamus švenčių proga, nes visų jų aplankyti negalėsiu. Taip pat stengiuosi pats save ir kitus nuteikti, kad artėja gražios šventės, kad viskas bus gerai. Nors tikros eglutės namuose nepuošiu, nes man tų medelių gaila, namus ir balkoną padabinau tarsi apsnigtomis girliandomis“, – pasakojo J. Lapatinskas.

Justas planuoja pats pagaminti apie dvidešimt kalėdinių atvirukų ir juos padovanoti savo draugams. Dainininkas labiausiai laukia Kūčių, nes praėjusiais metais jos paliko neišdildomų įspūdžių. „Praėjusias Kūčias sutikau netradiciškai, viskas įvyko ekspromtu. Po vakarienės, dvyliktą nakties, susitikome su draugais mieste ir pasitikome aušrą – Kalėdas. Nežinau, ar šiais metais pavyks šį nuotykį pakartoti, bet viliuosi“, – sakė dainų atlikėjas.

J. Lapatinskas Kalėdas įvardija ir kaip meilės šventę, nes tomis dienomis susiburia giminės, artimieji, mylimi žmonės. „Šis stebuklų metas – tarsi simbolis, kad viskas bus gerai“, – pokalbį baigė dainininkas.

Džiaugiasi šventine ramybe

Veiklusis pramogų pasaulio atstovas Žilvinas Žvagulis džiaugiasi, kad Kūčių vakarą jo šeimoje vyrauja ramybė – niekas neskambina ir netrukdo. Dėl šių priežasčių Kūčias Žilvinas įvardija kaip laukiamiausią metų šventę.

Dainininkas kasmet savo draugus nudžiugina kalėdiniais sveikinimais, kuriuos surašo atvirukuose. „Jokių žinučių nesiunčiu ir niekam neskambinu. Pasveikinu tik kalėdiniais atvirukais. O mūsų šeimos Kūčios visuomet būna vienodos, bet idealios – laukiam 12 valandos vakaro, atsikemšame raudonojo vyno...“ – šventine ramybe namuose džiaugėsi Ž. Žvagulis.

Žilvinui patinka ir Kalėdos – jas atlikėjas įvardija kaip puikią šventę. Na, o paklaustas, ar Kalėdos jam – stebuklų metas, dainininkas linksmai atsakė „taip“, nes kokio stebuklo užsinori, tokį iš žmonos Irenos Starošaitės ir gauna.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Spiritizmas (4)    Fizika (11)    Naršyklės (7)    Avalynė (7)    Žmonės (241)    Renginiai (31)    Depresija (29)    Optinis ryšys (12)    Aiškiaregiai (11)    Žemės grobstymai (50)    Grybai (3)    Gaisrininkai (7)    Makaronai (2)    Striptizas (8)    Paieškos sistemos (14)    Tamplieriai (7)    Psichologija (89)    Vorai (2)    Šokiai (56)    Shidokan (3)    Saugus internetas (11)    Lietuvių fantastika (11)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Melagių diena (3)    Draudimas (7)    KGB (35)    Opel (4)    Poetai (11)    Laivyba (17)    Ekologinis ūkis (2)    Kietieji diskai (17)    Visuotinė istorija (44)    Reklama internete (18)    Vaizdo sistemos (34)    Filologija (2)    Proza (157)    Viktor Uspaskich (61)    Parapsichologai (7)    Prezidento rinkimai 2009 (12)    Egzorcizmas (11)    Kompiuterio ergonomika (8)    Žmogaus klonavimas (2)    Atleidimo svarba (2)    Velykos (10)    Lietuvoje (16)    Politologija (64)    Advokatai (10)    Spausdintuvai (12)    Helouvynas (7)    Pyktis (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!