LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Sveiki nagai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-09-03
Sveiki nagai

Ar žinojai, kad tavo nagai gali rodyti organizmo sutrikimus ar net ligas? Sveikų nagų paviršius lygus, jie nesisluoksniuoja, nelūžinėja, yra rausvos spalvos ir per dieną paauga maždaug 0,1 mm.

Kas nors ne taip? Galbūt įstojai į organizacijos „Pasaulis be nagų“ gretas? Savo rankas pamirštančių, nemylinčių ir ignoruojančių moterų gvardiją sudaro:

  • Etatinės kramtytojos. Kramtyti nagus ar (dar baisiau) odeles – vienas bjauriausių žalingų moteriškų įpročių, deja, kamuojantis daugiau moterų, negu įmanoma įsivaizduoti. Įsislaptinę kramtukai tiki, kad jų pomėgis niekam nežinomas. Tačiau ką daryti, jei nenori slėpti išdavikių rankų, o krimstelėti taip norisi... Geriau profilaktiškai pagraužti salotos lapą ar, blogiausiu atveju, vyrą.
  • Nusivylusios namų šeimininkės. Kiekvienai rečiau ar dažniau tenka užsiimti visiškai nedvasinga veikla – plauti indus, grindis, net ką nors išskalbti. Dažnai įsijautusios į nusivylusių namų šeimininkių vaidmenį rizikuojame tapti nusvilusių nagų šeimininkėmis. Skubėdama užmiršai užsimauti pirštines? Nieko baisaus? Rankų oda ir nagai griežtai  prieš!
  • Jurgelės-meistrelės. Šios pamiršta, kad nagai – ne įrankis ar įnagis. Ką nors atidaryti, priveržti, nugremžti nagu, žinoma, įmanoma, tačiau...
  • Nematomas žmogus. Modifikuota Velso personažo versija – moteris, įsivaizduojanti, kad jos nagai yra nematomi. Žodis manikiūras – už jos suvokimo ribų. Rankų kremas, jeigu ir tepamas, žinoma, nagų nepasiekia.
  • Kaminai su sijonais. Cigaretės tirpsta kaip plombyras saulėkaitoje, o jos stebisi, kodėl nagai silpni ir pageltę... Galima pamirkyti nagus natūraliose citrinų sultyse, bet geriau – mesti rūkyti...
  • Manikiūrininkės-diletantės. Tipažas, kuris eina per gyvenimą vadovaudamasis vaikiška dainele Everything you can do, I can do better. Profesionalus manikiūras? O kam? Rezultatas akivaizdus: nedezinfekuotais įrankiais atstumdytos ir nukarpytos odelės (infekcija), nagų dildė – iškart po vonios procedūrų (pažeisti nagai), dilinant abiem kryptimis (sluoksniuoti nagai).

 Kaip išsaugoti sveikus nagus?

Jei šiame sąraše neatpažinai savęs, neturi sveikatos sutrikimų, o nagai vis tiek atrodo taip, kad norisi rankas slėpti po stalu, — gali būti, kad tau trūksta vitaminų, mineralų ar kitų medžiagų.

Pabandyk gerti kalcio ir cinko arba specialių grožio vitaminų, kurie gerina nagų, odos ir plaukų būklę.
Nagus stiprina ir produktai, kuriuose yra želatinos, – tiks šaltiena, marmeladas, želė... Taigi žalia šviesa ir guminiams meškiukams!

Į savo racioną verta įtraukti ir kitų produktų, turinčių nagams naudingų medžiagų. Jei nori puikuotis dailiais nagučiais, nepamiršk, kad nagus stiprina obuoliai, šparagai, lašiša, riešutai, tunas, kiaušiniai, vynuogės, ryžiai, varškės sūris, pienas.

Jei vitaminų ir mineralų gauni pakankamai, galbūt nagai lūžinėja dėl to, kad naudoji netinkamą laką arba lakuoji nagus pernelyg dažnai. Leisk nagams pailsėti ir pakvėpuoti bent porą dienų per savaitę. Lakuose esantis formaldehidas sausina nagus, ir šie tampa trapūs. Lako valiklį rinkis be acetono ir praturtintą vitaminais.

Vonelės silpniems nagams

Porą kartų per savaitę paprastomis ir drauge veiksmingomis vonelėmis palepinti nagai tikrai sustiprės ir atsigaus.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Dvarai (36)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Krašto apsauga (27)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Viešieji ryšiai (20)    Mobilūs ryšiai (193)    Tibetas (10)    Parapsichologija (22)    Egzorcizmas (11)    Sveikata (313)    P2P tinklai (2)    Apatinis trikotažas (17)    Metalistai (8)    Pankai (6)    Pyktis (6)    Vampyrai (9)    Jautis (7)    Proza (157)    Škotų aviganis (3)    Dieta (33)    Fizika (11)    Interneto dienoraščiai (2)    Rasos (2)    Lietuvių valgiai (28)    Jautis (2)    Medžioklė (63)    Partizanai (12)    Astronomija (46)    Savižudybė (12)    Gaisrininkai (7)    Shotokan (11)    Skinheadai (9)    Vaiko sveikata (8)    Politika (363)    Naršyklės (7)    Kelnaitės (2)    Sel (10)    Komunikacija (166)    Draudimas (7)    Maxima (10)    Avalynė (7)    Delfinologija (4)    Ekologija (15)    Laikrodžiai (3)    Visuotinė istorija (44)    Zigmas Vaišvila (10)    Arbata (10)    Atleidimas (4)    Sektos žudikės (6)    Pramoginiai šokiai (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!