LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Švietimas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-04-17
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga ragina lietuviškuose daktaro diplomuose daryti papildomus įrašus anglų kalba
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS) ragina Lietuvos Respublikoje išduodamuose daktaro mokslo laipsnio diplomuose daryti papildomą įrašą anglų kalba arba išduoti diplomo priedą anglų kalba. Taip skelbiama balandžio 12 dienos LJMS rezoliucijoje.

Panaši praktika yra ir kitose Europos šalyse. Pvz., Estijoje ne tik pats diplomas, bet ir priedai prie diplomo yra ir estų, ir anglų kalbomis, be to, pateikiamas ir visas Estijos aukštojo mokslo sistemos aprašymas. Tokia tvarka ir Danijoje, panašiai yra ir Nyderlandų, Švedijos, Serbijos, Čekijos, Kroatijos universitetuose. Vengrijoje kovo mėnesį įsigaliojęs aukštojo mokslo įstatymas taip pat įteisino dvikalbystę išduodamuose diplomuose. Tačiau daug kur universitetai patys sprendžia, kokiomis kalbomis išduodami jų diplomai ir priedai prie diplomų. Pvz., Vokietijoje išduodami diplomai gali būti tik vokiški, tik angliški ar dvikalbiai. Norvegijoje diplomai išduodami lotynų kalba, o priedai – anglų.

LJMS, atsižvelgdama į šią europinę patirtį, mano, kad įrašai anglų kalba lietuviškuose daktaro diplomuose yra vienas iš būdų skatinti Lietuvos jaunų mokslininkų mobilumą ir pilnavertį tarptautinį bendradarbiavimą. Rezoliucijoje teigiama, kad toks žingsnis sudarytų palankesnes sąlygas jauniems mokslininkams įsitraukti į tarptautinius projektus ir dalyvauti mokymuose bei stažuotėse užsienio šalyse, o tuo pačiu būtų prisidėta prie Bolonijos proceso formuojant Europos aukštojo mokslo erdvę ir Lietuvos mokslo kokybės užtikrinimo.

Rezoliucija adresuota visiems doktorantūros teisę turintiems Lietuvos universitetams bei akademijoms, Mokslo tarybai, Mokslų akademijai, LR Švietimo ir mokslo ministerijai, LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui, LR Vyriausybės kanceliarijai. Su jos tekstu galima susipažinti internetinėje LJMS svetainėje www.ljms.lt.

Primename, kad LJMS oficialiai įregistruota 2003 m. Šiuo metu Sąjunga vienija daugiau nei šimtą įvairių mokslo sričių bei institucijų doktorantų ir jaunų tyrėjų.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Psichologija (89)    Vasario 16 (12)    MTV (5)    Foje (3)    Krašto apsauga (27)    Viešieji ryšiai (20)    Susitaikymas (9)    Savižudybė (12)    Likeris (2)    Motociklai (12)    Radvilos (32)    Saugus internetas (11)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Religija ir tikėjimai (315)    Šachmatai (11)    Gender Loops (6)    Rokeriai (3)    Apatinis trikotažas (17)    Kultūra (749)    Egiptas (24)    Filmai (91)    Žala sveikatai (16)    Dieta (33)    Politika (26)    Reklama internete (18)    Išpažintis (16)    Viskis (8)    Parapsichologija (22)    Mokykla be narkotikų (20)    Vampyrai (9)    Sąmokslo teorijos (19)    Kino kritika (10)    Liberalų sąjūdis (5)    Atleidimas (4)    Raganos (12)    Šokiai (56)    Regbis (4)    Jautis (7)    Filatelija (11)    Bankinės technologijos (11)    Šventės (117)    Brendis (6)    Meino meškėnas (2)    Delfinologija (4)    Krišnaizmas (3)    Švedija (9)    TELE-2 (7)    Amfetaminas (2)    Tinklapiai (13)    Bildukai (3)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!