LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Tinklapiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-04-06
Virtualiųjų šachmatų gerbėjai švęs ypatingą sukaktį
Internetinių šachmatų portalas www.chess.lt balandžio mėnesį švęs nepaprastą sukaktį. Planuojama, kad tuo metu tinklalapyje bus sužaista aštuoni milijonai partijų. Tarp internetinio sporto gerbėjų sparčiai populiarėjantis tinklalapis žada ypatingas „Penkių kontinentų“ dovanas aštuoniamilijoninės partijos laimėtojui.

Iki laukiamos partijos tinklalapio lankytojai dar turi sužaisti apie 13 000 virtualių mačų, todėl laukiama šachmatų mėgėjų dvikova turėtų užvirti balandžio viduryje arba antroje jo pusėje. Nuo 1999 m. veikiančiame Chess.lt tinklalapyje per mėnesį lankytojai sužaidžia beveik 20 000 partijų.

Chess.lt lankytojams siūlo virtualų šachmatų pasaulį. Į bendraminčių grupę susibūrę tinklalapio lankytojai ne tik žaidžia šachmatais, bet ir dalijasi patirtimi, informacija apie visus vienijantį žaidimą. Internetiniai šachmatai suteikia nepaprastų galimybių jų mėgėjams. Chess.lt lankytojai vienu metu gali žaisti iki penkių partijų. Kiekvieną savaitę Chess.lt vyksta šachmatų turnyrai. Priklausomai nuo dalyvių skaičiaus jie būna dviejų tipų. Esant turnyro dalyvių skaičiui mažesniam nei 7, turnyrai vyksta ratų sistema. Jei dalyvių skaičius tarp 7 ir 20 – šveicariška sistema (6 ratai). Jei turnyro dalyvių skaičius didesnis nei 19 – šveicariška sistema (7 ratai). Pagal sužaistų partijų rezultatus žaidėjai yra reitinguojami.

Pradedantys žaidėjai tinklalapyje gali rasti visą reikiamą informaciją apie šachmatus. Chess.lt lankytojams pateikiama šachmatų teorija – nuo pačių paprasčiausių dalykų iki sudėtingų partijų analizės.

Tinklalapio lankytojų taip pat laukia ir daugybė įdomios bei vertingos informacijos apie šį žaidimą tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Pageidaujantys gali sužinoti reikiamą informaciją apie garsiausius šio žaidimo meistrus, jų partijas, šachmatų federacijas ir kitą informaciją..

Šachmatai – labai senas žaidimas. Archeologiniai atradimai liudija, kad žaidimui jau apie 2000 metų, bet plačiai šachmatai paplito tik per paskutinius du šimtmečius. Filidoro laikais (XVIII amžius) šachmatų centru tapo Paryžius ir Londonas. Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos šachmatininkai pradėjo rengti tarpusavyje įvairiausius mačus bei turnyrus. XIX a. susiformavo dar keli nauji šachmatų centrai – Vokietijoje, Rusijoje, Austrijoje-Vengrijoje. XIX a. šachmatai paplito po visą Europą ir jau sunku buvo surasti šalį, kurioje nebūtų žaidžiama šachmatais. Šiais laikais šachmatais taip pat žaidžiama beveik kiekvienoje pasaulio šalyje.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Spauda (3)    Projektavimas (7)    Tėvynės sąjunga (4)    Hobi (106)    Draugystė (10)    Skirmantas Valiulis (32)    Miestai (14)    Šunų veislės (52)    Parašiutizmas (15)    Kompiuterinis saugumas (43)    Vox Populi (14)    Šventieji (10)    Fotografija (17)    Sektos žudikės (6)    Skamp (16)    Lietuvoje (43)    Restoranai (5)    Žinių visuomenė (14)    Sel (10)    Filologija (2)    Subkultūros (99)    Regbis (4)    Kalėdos (12)    Kinų horoskopas (14)    Mokėjimo kortelės (7)    Budizmas (73)    Kultūra (749)    Visuotinė istorija (44)    Vaizdo kortos (3)    Savižudybė (12)    Airija (9)    Apskaita (15)    Kietieji diskai (17)    Alus (22)    Reinkarnacija (6)    Vorai (2)    Kalbos kultūra (39)    Kazimiera Prunskienė (13)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Gender Loops (6)    Mistika (446)    Buto remontas (3)    6 branduolių (3)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Politologija (64)    Škotų aviganis (3)    Reklama internete (18)    Radvilos (32)    Kornreksai (3)    Tamplieriai (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!