LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Ungurys
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-05-10
Verslinę ungurių žvejybą reikės baigti anksčiau

Žvejai verslininkai migruojančių ungurių žvejybą upeliuose šiemet turės nutraukti 15 dienų anksčiau, tai yra birželio 1 dieną, o rudenį išvis bus draudžiama žvejoti migruojančius ungurius, pranešė Aplinkos ministerija.

Kad būtų sugaunama kuo mažiau neverslinio dydžio ungurių, uždrausta jų žvejyba ūdomis, masalui naudojant sliekus.

Anot Aplinkos ministerijos pranešimo, unguriai – viena vertingiausių žuvų ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių vandenyse. Pastaraisiais metais jų ištekliai labai sparčiai nyksta.

Tarptautinės jūrų tyrimo tarybos duomenimis, šių žuvų ištekliai jau atsidūrė už biologiniu požiūriu saugios ribos. Kaip nustato 2007 metų Europos Tarybos priimtas reglamentas, Europos Sąjungos valstybės privalo parengti nacionalinius planus šiems ištekliams atkurti ir nedelsdamos imtis priemonių, kad mažiausiai 40 proc. migruojančių ungurių pasiektų jūrą.

2009 m. pabaigoje Europos Komisija patvirtino ungurių išteklių valdymo Lietuvoje planą.

Pasak Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Gamtos išteklių skyriaus vedėjo Vilmanto Graičiūno, mūsų šalis jau prieš dvejus metus ėmėsi pirmųjų prevencijos priemonių, kad dėl žvejybos nemažėtų ungurių ištekliai. 40 proc. sumažintas upelių, kuriuose leidžiama žvejoti migruojančius ungurius, skaičius, uždrausta šias žuvis žvejoti ungurinėmis gaudyklėmis ežeruose ir vandens talpyklose jų neršto metu nuo kovo 15 dienos iki birželio 30 dienos, o žvejams mėgėjams per parą leista sugauti ne penkis, o tris ungurius.

Geresnei visų migruojančių žuvų apsaugai užtikrinti šių metų pradžioje aplinkos ministras uždraudė verslinę žvejybą trijuose žvejybos baruose, kurie yra arčiausiai Klaipėdos sąsiaurio.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Užsienyje (2)    Kvepalai (10)    Avalynė (7)    Mistika (446)    Šamanai (7)    Arbata (10)    Taksas (2)    Smurtas mokyklose (10)    Katarai (2)    Įvaikinimas (3)    Kompiuterinis saugumas (43)    Dalia Grybauskaitė (16)    Ekologiškas maistas (2)    Pyktis (6)    Atviras kodas (23)    Mokykla be narkotikų (20)    Gyvūnai (174)    Kino kritika (10)    Žmonės (241)    Kinų horoskopas (14)    Žemės grobstymai (50)    Zigmas Vaišvila (10)    Lietuvoje (16)    Liūtas (7)    Motociklai (12)    Lietuvių fantastika (11)    Bendruomenės (158)    Spiritizmas (4)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Vartotojai (29)    Nusikaltimai (6)    Atmintis (4)    Stilius (86)    Šventasis Antanas (2)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Projektavimas (7)    Žirgų sportas (4)    Rinkimai (23)    Velniai (9)    Bibilija (10)    Katės (33)    SSL sertifikatai (6)    Striptizas (8)    Gintaras Beresnevičius (26)    Spauda (3)    Tamplieriai (7)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Dažasvydis (3)    Kompiuteriai (148)    Tamplierių ordinas (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!