LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Žiniasklaida
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-09
Visuomenės teisė žinoti – bendras žurnalistų ir leidėjų rūpestis

2006-06-08 12:00 įvyks spaudos konferencija: Visuomenės teisė žinoti – bendras žurnalistų ir leidėjų rūpestis

Birželio 8 d., 12 val., Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Lietuvos periodinės spaudos leidėjų asociacija organizuoja spaudos konferenciją, skirtą naujų Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo įstatymo projekto nuostatų dėl visuomenės teisės į informaciją ir privataus gyvenimo apsaugos bei žurnalistų ir jų darbdavių santykių vystymo aptarti.

Konferencijoje, kuri vyks BNS Konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius) dalyvaus Lietuvos periodinės spaudos leidėjų asociacijos prezidentas Rimantas Šukys ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Kaip žinia, birželio pradžioje Seime po svarstymų buvo pritarta Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektui. Lietuvos žurnalistų sąjungos atstovai kartu su viešosios informacijos rengėjais aptarė šio projekto nuostatų praktinio ir sklandaus įgyvendinimo galimybes. Tačiau žurnalistams ir leidėjams nerimą kelia nuostatos, susijusios su visuomenės teise į informaciją ir šios teisės ribojimas nepamatuotai ginant net ir viešų asmenų teisę į privatumą.

Be to, šiuo metu Lietuvos periodinės spaudos leidėjų asociacija, atstovaujanti darbdavius, ir Lietuvos žurnalistų sąjunga, atstovaujanti darbuotojus, yra pasirengę ir po derybų ketina pasirašyti tarpusavio susitarimą (kolektyvinę sutartį), kuriame bus aptartos žurnalistų autorinių kūrinių panaudojimo sąlygos. Todėl manoma, kad naujajame projekte turėtų būti įraštytos nuostatos, skatinančios žurnalistų ir jų darbdavių kolektyvinius susitarimus.

Atsižvelgiant į tai, leidėjai ir žurnalistai bendru sutarimu siūlo Seimui papildyti ir patobulinti Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Religija ir tikėjimai (315)    Visuotinė istorija (44)    Kvepalai (10)    Kailiniai (15)    Katės (33)    Mazda (2)    Darbdaviai (10)    Įžymūs žmonės (68)    Apskaita (15)    Naujieji metai (12)    Technologijos (1819)    Geografija (22)    Teisė (61)    Savivaldybių rinkimai (9)    Soliariumai (5)    Restoranai (5)    Sony Ericcson (40)    Lotynų šokiai (5)    Pelės (5)    Programos (61)    Partijos (41)    Mokėjimo kortelės (7)    Seimo Pirmininkas (2)    Rinkimai (23)    Lobiai (12)    Vaiduokliai (23)    Emo (10)    Žinių visuomenė (14)    Aiškiaregiai (11)    Stalo žaidimai (7)    Moters diena (4)    Viešieji ryšiai (20)    Vadovavimas (185)    Skaneriai (5)    Pankai (6)    Atleidimas (4)    Foje (3)    Interneto dienoraščiai (2)    Ginklai (22)    Žirgų sportas (4)    Budizmas (73)    Sveikata (313)    Sportiniai šokiai (2)    Augalai (8)    Egiptas (24)    Baikeriai (8)    Kazino (10)    Narkotikai (97)    Stomatologija (6)    Panayiotis Zavosas (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!