LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Žiniasklaida
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-09-14
Žurnalistų etikos inspektoriaus pareiškimas
Žurnalistų etikos inspektorius atkreipia žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį į tai, kad kai kurie viešosios informacijos rengėjai ir žurnalistai sąmoningai nepaiso pagrindinių visuomenės informavimo, privataus gyvenimo apsaugos principų.

Visuomenę sukrėtė saugumo karininko Vytauto Pociūno ir mokslininko rašytojo Gintaro Beresnevičiaus žūtys.

Atskirti nuo mūsų nebylia amžinybės siena, Jie negali paliudyti mirties aplinkybių tyrėjams, šeimos nariams, mylimiems žmonėms, artimiesiems. Tuo pasinaudojo tie, kam šios tragedijos – viso labo pikantiška proga ir dar viena dingstis padidinti tiražus, pakelti laidų reitingus.

Be objektyvių faktų ir aplinkybių pasklido begalė versijų. Tačiau negalima sutikti su aiškiomis spekuliacijomis ikiteisminio tyrimo medžiaga. Nemaža spaudos leidinių ir televizijos laidų ėmėsi "nušviesti" nežinomas Vytauto Pociūno asmeninio gyvenimo detales, aplinkybes, žmones. Su pasimėgavimu vulgariai ir natūralistiškai aprašinėjamos ar interviu apibūdinamos paskutinės G. Beresnevičiaus gyvenimo akimirkos. Pamirštamos bendražmogiškos vertybės, negerbiamas žuvusiųjų atminimas, žeidžiami jų artimieji.

Todėl gindami laisvą žodį, informacijos laisvę nuo bet kokių neteisėtų demokratinėje valstybėje veiksmų, sensacijų vaikymosi mes turime ir privalome ginti žmogaus privatumą nuo bet kokių pasikėsinimų – nevalia tariamu informacijos laisvės pretekstu kėsintis į tai, kas šventa, tauru, neliečiama, ieškoti primityvių atsakymų į klausimus, kuriems reikia takto, laiko, žmogiško jautrumo ir atjautos. Šie principai tolimi spekuliuojantiems svetimu skausmu, svetima drama – toks elgesys kelia grėsmę laisvo žodžio prestižui, todėl būtina apsaugoti žmogų, ginti ir gerbti mirusiojo orumą.

Inspektorius Romas Gudaitis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Aerobika (3)    Hipiai (9)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Modemai (8)    Aikido (14)    Automobiliai (41)    Bankinės technologijos (11)    Roko muzikos grupės (10)    Stilius (86)    Klaviatūros (11)    Tinklapiai (13)    Laikrodžiai (3)    Regbis (4)    Valstiečių sąjunga (2)    Fizika (11)    6 branduolių (3)    Žmogaus teisės (18)    Geologija (20)    Moterims (34)    Bitė (5)    Telekomunikacijos (188)    E - komercija (87)    Biologija (222)    Liemenėlės (3)    Neištikimybė (2)    Poltergeistai (2)    Gotai (17)    Feng šui (7)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Valdas Adamkus (11)    Susitaikymas (9)    Korupcija (22)    Aukštasis mokslas (13)    Rašytojai (11)    Hakeriai (273)    Geležinkeliai (4)    Baikeriai (8)    Pasakos (60)    Lietuvos istorija (110)    Matematika (2)    Kriptografija (3)    Ekologija (15)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Specialiosios tarnybos (36)    Lietuva (2)    Lobiai (12)    Vampyrai (9)    Archeologija (42)    Wing Tsun (14)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!