LT   EN   RU  
2017 m. lapkričio 21 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Žvėriena
  Kulinarija > Žvėriena
Žvėriena - gamtos skonis ir kvapas
Lankomumo reitingas

Žvėrienos patiekalai džiugina gurmano skrandį ir akį ištisus metus. Lietuviai nuo seno mėgaujasi iš stirnienos, elnienos, šernienos bei kiškienos paruoštais delikatesais. Įvairiose šalyse skanaujami elnienos, briedienos, stirnienos, šernienos, kiškienos, muflono, Alpių ožio mėsos ir netgi lokienos patiekalai. Dėl subtilaus skonio ir maistinių savybių labai populiari ir kengūros, bizono, krokodilo mėsa, patiekalai gaminami net iš zebro ir antilopės. Žvėrienos skonis – specifinis ir ryškus, spalva – tamsi, tekstūra – tvirta. Laukiniai gyvūnai yra judresni, daugiau bėgioja, tad jų mėsa ne tokia kaloringa ir riebi kaip naminių gyvūnų, tačiau nepaprastai skani ir maistinga. Joje mažiau cholesterolio, gausu vitaminų ir žymiai daugiau baltymų.

Kokio gyvūno žvėrieną mėgstate labiausiai?

Briedžio

Stirnos

Šerno

Zuikio

Jūsų lytis: Vaikinas Mergina
 Balsavimo rezultatai
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!