LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Arūnas Valinskas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-02-10
Valdžia 2.0 - Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas

Seimo Pirmininkas - vienas iš trijų valstybės vadovų, nelaimės ar apkaltos atveju pakeičiantis patį pirmąjį asmenį - Respublikos Prezidentą. Jis vadovauja Seimui, dalyvauja užsienio komandiruotėse ir visaip atstovauja Lietuvai užsienyje. Svarbus žmogus yra tas Seimo Pirmininkas, netuščiažodžiaujant.

Be abejonės asmens svarbą ir statusą smarkiai atspindi ir jo vaizdas žiniasklaidoje, bei tai kaip jis pats save pristato viešoje erdvėje. Būtent apie Arūno Valinsko atvaizdą viešoje erdvėje, o konkrečiau jos dalyje - internete, ir norėčiau pakalbėti.

Pirmiausiai įvedame į Google “Seimo Pirmininkas”. Pirmoje vietoje - Seimo puslapis, kuriame minimas Seimo Pirmininkas. Einame į puslapį ir… o varge! Mums rodo - Seimo Pirmininkas Česlovas Juršėnas… Visą kaltę suverčiame Google ir Seimo IT skyriui, kuris visai nesirūpina, kad tokie svarbūs raktažodžiai būtų bent šiek tiek optimizuoti naujausiai informacijai.

Paieška niekada nebuvo stiprioji lietuviškų tinklalapių pusė, todėl pereikime prie mūsų jau anksčiau nustatytų kriterijų, pagal kuriuos įvertinsime politiko pasirodymą WEB 2.0 erdvėje.

Tinklaraščio neradau ten kur jis turėtų būti - www.valinskas.lt. Ten įdėtas rinkiminis plakatas su nuoroda į partijos svetainę www.prisikelimopartija.lt, kurioje Partijos Pirmininko tinklaraščio taip pat nėra, nors svetainė atnaujinama nuolatos - publikuojami partijos pranešimai spaudai. Kadangi Seimo Pirmininkas - oficialus asmuo, oficialiajame Seimo Pirmininko puslapyje pateikiama nemažai informacijos apie patį Arūną Valinską su darbotvarke, pranešimais žiniasklaidai, keletu oficialių kalbų tekstų ir kiek bei kam kokios paramos skyrė… Neoficialiosios informacijos taip pat gana šykštokai pateikiama tiek angliškojoje Wikipedia, tiek lietuviškojoje Vikipedijoje. Įdomu tai, kad po tokiu svarbiu interneto adresu kaip www.seimopirmininkas.lt slepiasi (tiksliau, viešinasi)  Antano Nedzinsko tinklaraštis su prierašu “…būsimasis Seimo Pirmininkas”. Pats A. Valinskas blogo nerašo, tai bent Antanui leido… Vertinimas 6 iš 10.

Twitteryje A. Valinskas randamas tik kaip įrašas, bet ne kaip vartotojas. Beje ir šiaip jo pavardę mini gan retai. Teigiamai ar neigiamai - čia jau Seimo Ryšių su Visuomene tarnybos reikalai, į kuriuos nelįsiu. Verdiktas žiaurus - 0 iš 10.

Facebookas buvo naudojamas tik rinkiminės akcijos metu. Arūnas Valinskas turi savo puslapį, kuriame ir šiandien Seimo Pirmininkas pozicionuojamas ne kaip politikas, bet kaip “įžymybė/visuomenės veikėjas”. Puslapis turi tik 20 gerbėjų, paskutinį kartą atnaujintas 2008 metų liepos 11 d., o paskutinis liaudies irašas - spalio 15 diena. Taigi jau pusmetis, kaip puslapis miręs. Kaip žmogaus, turinčio savo account’ą A. Valinkso Facebooke nėra. Taip pat jo nėra ir profesionalų tinkle LinkedIn.com. Mano vertinimas - 4 iš 10.

Nustebino Seimo Pirmininko aktyvumas populiariame lietuviškame socialiniame tinkle Frype.lt. Kadangi One.lt auditorija potencialiais rinkėjais nelabai kvepia, Frype.lt davė labai daug tiek rinkimų metu, tiek jau dabar. Kas gi nenorėtų “draugauti” su pačiu Seimo pirmininku ir muzikantu Arūnu Valinsku? Seimo Pirmininko puslapis Frype.lt yra gana aktyvus. Rašant šį įrašą paskutinė veikla buvo vykdoma prieš savaitę, taigi, Valinskas savo draugus stebi pats arba tai už jį daro atsakingas asmuo. Puslapis labai aktyvus, kadangi turi viš 1000 draugų, 10 galerijų, video, bet nėra dienoraščių. Turint omeny, kad Frype.lt dienoraščiai nėra tokie populiarūs, tokia veikla yra beveik ideali. Maža to, yra Arūno Valinsko kaip muzikanto svetainė http://valinskas.frype.lt, kurioje galima paklausyti dainininko atliekamų dainų, perskaityti jo biografiją. Nuoširdūs sveikinimai, pone Seimo Pirmininke! Ir toliau tęskite šia linkme. Vertinimas - 9 iš 10.

Susumuojame rezultatus – 6+0+4+9=19/4=4.75 iš 10 galimų. Kol kas tai geriausias rezultatas iš jau apžvelgtų politikų.

Seimo Pirmininkas yra labai svarbus ir užsiėmęs žmogus, todėl priekaištauti jam, kaip ir bet kuriam kitam svarbiam politikui, dėl neatnaujintos svetainės ar tinklaraščio ne visada yra tikslinga ir sąžininga. Perfrazuokime tai į “priminimą” pasižiūrėti, kaip aukštas valdininkas atrodo visuomenei, tūnančiai internete. Peržiūrėjęs šiuos pastebėjimus Seimo Pirmininkas turėtų duoti pylos savo ryšių su Visuomene skyriui, nes būtent jie turėtų pildyti informaciją, rinkti draugus Facebooke ir t.t.

Neseniai vykusiame seminare “Patirtis 2008: Socialinės medijos ryšiuose su visuomene” diskusijų metu buvo paminėtas RsV darbuotojų valstybinėse institucijose skaičius - apie 130, kurie turi padėti politikams internetinėje erdveje atrodyti geriau, patraukliau ir patikimiau. Kartais už ne itin kruopščiai atliktus darbus norėtųsi mesti plytgalį ne į Seimo langą, o į RsV skyriaus daržą…

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Garso sistemos (15)    Depresija (29)    Pirmoji meilė (3)    Kulinarija (181)    Vadovavimas (185)    Stilius (86)    Civilinė sauga (7)    Švedija (9)    Statyba (29)    Fantastika (21)    Žemės grobstymai (50)    Vorai (2)    Turizmo agentūros (10)    Klubai (5)    Makaronai (2)    Ekologiškas maistas (2)    Kovo 11 (4)    Modemai (8)    Smurtas mokyklose (10)    Lobių ieškotojai (3)    Auklėjimas (7)    Energetika (13)    Euro naujienos (2)    Raganos (12)    Artūras Zuokas (41)    Avalynė (7)    Bankrotas (2)    Viešieji ryšiai (20)    Novelės (102)    Zigmas Vaišvila (10)    Teatrai (21)    Fizika (11)    Seimo Pirmininkas (2)    Meninė gimnastika (14)    Spiritizmas (4)    Telekomunikacijos (188)    Stomatologija (6)    Variakojis (11)    Skolininkai (12)    Žemgrobiai (6)    Arbata (10)    Bitė (5)    Metalinės muzikos grupės (8)    Bildukai (3)    Šokoladas (10)    Windows (7)    Kompiuterinis saugumas (43)    Savivaldybių rinkimai (9)    Susitaikymas (9)    Hobi (106)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!