LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Axis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-04-26
AXIS
Biografija

Industrinis, šiek tiek Mančesterį primenantis Šiaulių miestas turi sunkiai paaiškinamą savybę - kas keli metai čia atsiranda originalaus skambesio grupė. AXIS - tai dar viena Šiaurės Lietuvos roko plejados - į kurią įeina BIX, LYGIAILYJA, GIN GAS, BRAINERS - grandis. Iš tikrųjų, ketvertukas - vadovaujamas Aurimo "Aurio" Bavarskio ir Manto "Zuto" Češkausko - pradėjo repetuoti 2002 m. būtent "Bixinėje" - legendinėje BIX studijoje Šiaulių kultūros namuose.

Jau tam tikruose sluoksniuose spėję pagarsėti kaip "britiškojo" gitarinio garso atstovai, 2002 m. tuometiniai AXIS nariai persikėlė į Vilnių, kur Auris, Zutas, Andrius ir Rička susipažino su studentišku gyvenimu, tikrais gyvenimo siekiais ir džiaugsmais bei pradėjo koncertuoti rūsiuose ir klubuose. Toks gyvenimo būdas neliko be pėdsakų - būgnininkas lazdeles iškeitė į kino kamerą, o bosininkas netgi paliko Lietuvą. Nepaisant to, AXIS nesustojo nė minutei - ir 2004 m. pradžioje buvo sukurti iki šiol didžiausi grupės hitai "New Day" ir "Baby". Grupės sudėtyje sudalyvavo ir kultinių pastarojo meto Lietuvos grupių nariai - REQUIEM būgninkas Marius Šniras ir SH bosistas Tomas Ramančiūnas.

Didžiausiais 2004 metų AXIS pasiekimais tapo dvi pergalės LRT "Lietuvos dainų dešimtuko" turuose bei pasirodymai festivaliuose "Rudstock" ir "Undinėlių daina". Šiame renginyje Zarasuose laimėtą prizą grupė investavo į naują studiją sostinės Konstitucijos pr., kur užsidarė palyginti ilgam - tik 2005 m. pavasarį buvo įrašytos pirmosios dainų "Alone" bei "Milk & Water" versijos, ir grupė vėl pradėjo koncertuoti, daugiausia... Latvijoje. Kartu su "The Mundane" grupė pasirodė Liepojoje, Rygoje, festivalyje "Blieziens" Šiaurės Latvijoje. Karštą vasarą prie kolektyvo prisijungė ir bosu grojantis Mindaugas Bruzga.

Rugpjūčio mėnesį AXIS įrašė kūrinį "Radiophonic", kuriam naujovišką elektroninį skambesį suteikė SOYA MODIFIED narys Vytis Puronas. Rudenį grupė praleido kurdama vaizdo klipą šiai dainai ir koncertuodama Lietuvoje bei užsienyje (tame tarpe Baltijos šalių TV dainų konkurse "Baltic Top"), o gruodžio 2 d. šį singlą su micKola ir Aivaro Onaičio remiksais išleido netleiblas "Partyzanai.com".

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kriptografija (3)    Filologija (2)    Monitoriai (11)    Runkeliai (18)    Antanas Terleckas (2)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Arbata (10)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Joninės (6)    Liemenėlės (3)    Mistika (9)    Linux/Unix (34)    Kompiuteriai (148)    Erotiniai šokiai (23)    Atviras kodas (23)    Naršyklės (7)    MTV (5)    Vadyba (89)    Kaimo turizmas (5)    Interneto dizainas (5)    Siamo katės (2)    Klonavimas (10)    Turizmo agentūros (10)    Joga (56)    Grupės (81)    Augalai (8)    Egzorcizmas (11)    Menas būti kartu (2)    Užsienyje (50)    Sąmokslo teorijos (19)    Islamas (31)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Technologijos (1819)    Kelionių organizatoriai (6)    Kelionių pasiūlymai (7)    Valstiečių sąjunga (2)    Politika (363)    Tiškevičiai (18)    Shotokan (11)    Žmogaus teisės (52)    Ekologinis ūkis (2)    Metalas (22)    Egiptas (24)    Džiaugsmas (2)    Vynas (16)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Spiritizmas (4)    Tibetas (10)    Poltergeistai (2)    Imtynės (29)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!